Vajinismus olmak istemiyorum. Nasıl tedbirler alabilirim?

Merhaba Arkadaşlar ben nasipse 3hafta sonra evleneceğim. Sözlümle daha önce ilk analımı yaşadım. Bu yüzden bakireliğim bozulacağı için korkmuyordum çünkü anal ilişki de canımı yakmadı. Ama ne hikmetse korku oluşmaya başladı içim de kendisine güveniyorum hatta espiri yapıyorum artık muradımıza ericez diye ama yeni yeni korku oluşmaya başladı. Sebebi zorlanıcam diye. Öyle tür yazılar okudum ve zorlanıyormuşsun anal gibi değilmiş. Bu durumun vajinusmusa dönüşmemesi için ne yapmalıyım?
Güncellemeler:
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
616Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Vajinusmus nedir?
Vajinismus, cinsel birleşme sürecinde vajina çevresindeki kasların istemsiz kasılmaları sonucunda cinsel ilişkinin meydana gelmemesi veya cinsel birleşme gerçekleşse dahi oldukça ağrılı olduğunu gözlemlediğimiz bir cinsel işlev bozukluğudur.İçinizde yeni korkular oluştuğundan söz etmişsiniz. Esasında baktığımızda vajinismusun temelinde korku, yanlış inanç ve davranışlar yatar. Geleneksel toplumlarda ki ilk gecenin ‘korkunç’ olduğu söylemleri de, yanlış inançlarla pekişen kaygıyı, korkuyu daha fazla tetiklemektedir.
Bu süreç içerisinde kaygınızı azaltması konusunda çeşitli egzersizler önereceğim size. Bunların en başında; rahatlama, gevşeme ve nefes egzersizleri yapmanız bekleniyor, bu sizi psikolojik olarak rahatlatacaktır.
Günde 15-20 dakika boyunca yapacağınız ayna egzersiziyle beraber, genital masaj ve dokunma egzersizi de kaygılarınızın azalması konusunda size yardımcı olacaktır.
Vajinismus, cinsel terapiye en iyi ve en kısa sürede yanıt veren cinsel işlev bozukluğudur dolayısıyla bu süreçte bir uzman desteği almaktan çekinmemenizi tavsiye ediyorum.