2 yıllık evliyim eşimle ilk gece ne yaptıysak birlikte olamadık doktora gittim kafanda bitirmelisin senin elinde geçer falan dedi adi adam o zaman gittiğimde böyle bir hastalık çeşidi olduğunu söyleseydi belki daha iyi olurdu. Ne yaptıysak yine olmadı devamlı eşimden kaçtım onu istemediğimi sevmediğimi düşündü ilk zamanlar derken 2 yıl oldu bu süre içerisinde eşim sürtünme yoluyla kendini tatmin ettmeye çalıştı, internette araştırdım bu gibi durumların nedenini vajinismus denen bir şey çıktı eşime gösterdim okuttum o an sanki rahatladım hastalıkmış benimle ilgili değilmiş diye 1 ay önce yine jinekoloğa gittim oda bana vajinismus tanısı koydu bir piskiyatrisin numarasını verdi eve gelince tedevi yöntemlerini okudum çok korktum parmak egzersizi cinsel organını tanıma falan gibi şeyler, eşimle yapamadığım şeyleri başkasıyla yapmak falan beni iyice kastı çok korkuyorum eşim çok sabırlı anlayışlı ama artık çocuk sahibi olmak istiyoruz. Artık kendimden nefret ediyorum acaba içki içsem olurmu o an yine kaslarım kitlenirmi daha önce hiç alkol kullanmadım beni çarpar kendimden geçirirmi. Bu hastalığı yaşayanlar bilginiz yönteminiz var mı lütfen yardım edin (bu konu gerçekten hassas lütfen saçma abaza yorumlar atmayın)
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
İstanbul'da isen , Kazlıçeşme Balıklı Rum Hastanesi psikiyatri servisinden uzman psikolog Pelin hn için randevu al , kendisi izinde ise Eva hanım dan al. Bu konu psikiyatrist konusu değil, çift ve aile terapisi konusunda yuksek lisans alarak uzmanlaşmış psikologların işidir.
Evet bir rahatsızlık ama hastalık değil. Sebebi , evlenmeden önce yıllarca içine ekilen yasakların o anda bilincine çıkmasa da psikosomatik etki ile vucudunun kendini korumaya almasından ya da hatırlamadığın ama sana acı vermil ya da korkutmuş ve bu nedenle kötü olan bir cinsel deneyim de olabilir.
Pelin ya da Eva hn bu konuda size çift ve aile terapisti olarak yardım edebilir, ikinizin de birlikte görüşmeye gitmeniz gerek. Once yanlız görüşürler sonra ikinizi birden alırlar. Tek alındığınızda testler zaten tedavi yolunu gösterecektir
Geçmiş olsun , mutluluklar da dilerim iyileştikten sonra...62 Yorumla
Soran+1 yılEvet İstanbul'da yaşıyorum siz nerden biliyorsunuz hastahaneyi ve doktorları
Yahu bir sorun ile ilgili bile saçma sapan abazan yorumlar nasıl olabiliyor anlamış değilim. Neyse arkadaşım yani internette okuyup araştırmışsin ama sonuçta bu rahatsızlıktan kurtulman için psikoloğa gitmenii uzman bir arkadaş öneri yaparak açıklamış. Rahatsızlık hakkında kimse burdan sana destek veremez ki her insana internette okudugun tedavi yöntemleri uygulanacak diye bir kurald a yok. Bunu en iyi su şekilde asarsin önce karar verip cesaretini toplaman sonra enisteyi alıp doktor yolunu tutman. tüm kafandaki soru işaretlerin i zaten uzman kişi çözecektir. Önemli olan şöyle yapıyorlarmış böyle oluyormuş gibi şehir efsanelerini kafana takmadan sorunu çözme peşinde olman. Bu konuda sana en büyük desteği yine eşin verecektir zaten. Geçmiş olsun saygılar. Yazdıklarım ise yararsa çocuğa benim adımı verin bari :)
27 Yorumla
Soran+1 yılBir nebze olsun güldüm buğra bey çok yaşayın :), haklısınız ben zaten yorum almak için değil daha önce yaşayanlardan falan bilgi alabilmek amaçlı sordum ailemizden kimse bu konu hakkında birşey bilmiyor sadece eşim ve benim aramda konuşmaya birine anlatmaya rahatlamaya o kadar çok ihtiyacım varki bende yazıyorum soruyorum işte...
- +1 yıl
Anlıyorum sizi bir nevi destek almak ve konuşma ihtiyacı. Tabiki buda bir etmen ama bence en büyük desteği siz esinizden alıyorsunuz. Şunu da düşünün yani burdan biri çıkıp ben tedavi oldum bir ise yaramadı diye gereksiz bir yorum yapsa ki var ööyle pokemonlar tamamen sevkinizi kırar ve tedavinizi geciktirir. Sanırım ben olaya biraz kötü tarafından bakıyorum. Ama gerçekten en güzel yöntem cesaret toplayıp olaya bodoslama dalmak. bu yüzden acaba şöylem i böyle mi diye düşünmek yerine bu böyleymiş demeyi tercih edenlerdenim. Bu yüzden size tavsiyem ki cesaret toplamad a çok ise yarayacağını düşünüyorum etrafa kulak tikayip ama siz acaba siz çözüm yoluna gitmeniz. sizi rahatlatacak en iyi şey budur benim görüşüm. Guldurubeldiysem sevindim bu arada zira insanların gülmeye ihtiyacı var :).
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok haklısınız ama bakın ben sordum sizde ne güzel fikir beyanında buldunuz beni bir nebze olsa rahatlattınız...
- +1 yıl
İyi niyetli paylasimlara her zaman sonsuz saygı içindeyim tabiki ama dedim ya kötü tarafından ve endişe tarafından baktım olaya o konuda sizdeh haklısınız. Fikir ise yarar da bakarsın ismimi cidden koyarmissiniz :) bence ilerde bir düşünün yani iyi isim hoş :) bir albenisi karizması var :). Aslında benim iki ismim var ama ikisini de koyun ddiyemedim yuzsuzluk olmasın diye. NNeyse muhabbet e doyum olmaz elimizden gelen bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırımm ki bu konu hakkında soyliyeceklerim bu kadar belirteyim. şimdil ik ben gideyim hoşçakkalin mutlu olun inşallah :) iyi geceler.
Soran+1 yılİyi geceler ayrıca benim yeğenimin ismide Emre Buğra Daha 3 yaşında :)
Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Öncelikle geçmiş olsun
Sadece bebek için düşünmeyin sonrasını da düşünmeniz gerek cinselliğin olmadığı bir evlilikte erkek sonsuza kadar dayanamaz Ama sen çok şanslısın diğer erkeklere kıyasla seni seven ve bekleyen bir insana sahipsin
Uzman psikologtan yardım alman gerek acaba şu bu yapar mı eder mi diye de düşünme Önce git neler olucağını gör ön yargılar ile kafanı doldurup psikoloğa olumsuz bakmamanı öneririm
Ve bence asıl önemlisi eşine karşı şeffaf olman önemli yani korkuyorsan korkuyorum ne hissediyorsan onu söylemelisin Örnek verirsem o mutlu olsun diye kendini zorlama hem kendin için hem kocan için elinden geleni yap ama kendini sıkmadan eşime karşı yapamıyorum düşünceleri olmadan
Uzman psikolog size yardımcı olur ama iş yine sende bitiyor cinsellikte şeffaflık çok önemli ve bunu unutma00 Yorumla
Esine bir kere helal olsun. 2 sene boyunca kendi esinee karisina dokunamdi gercekten sabirliymis. Baska biri olsaydi ,1 ay icinde babàna yollardi kesin bakire degil ondan yapmiyo derdi. Helal! Ve sana gelince bak soyledigin yontem iyi. Icki ic dene bir sure sonra kafan gidiyo ne yaptigin belli olmuyo bnce ne olursa o zmn olabilir
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok sabırlı ilk dönemler onu istemediğimi düşünüyordu sonra elimde olmadığını anlayınca hep anlayış gösterdi ama bu beni daha çok yıpratıyor üzüyor
Soran+1 yılNormal bir cinsel yaşantısı olanlar için gerçekten iyi olabilir ama benim gibi anormal insanda işe yaramıyor
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
25Cevap
- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı+1 yıl
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum, çünkü toplumda vajinismus hastası olan kadınlara söylenenin aksine vajinismus basit bir korku değil, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da tanımlanmış bir "hastalık"tır. Bu nedenle profesyonel yardım almadan geçen süre arttıkça; hasta kendi giderek daha kötü hisseder, vajinismusun seviyesi şiddetlenir ve evlilik ilişkisinde problemler yaşamaya başlar.
20 yıla yakındır vajinismus tedavisi üzerine çalışan bir merkez olarak öncelikle size vajinismus hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Vajinismus, vajinal kasların "istemsiz" olarak kasılmasına bağlı olarak vajina içerisine penisin, parmağın veya ultrason probu gibi herhangi bir cismin girememesi olarak tanımlanır. Son derece güzel başlayan ve devam eden bir ön sevişmeden sonra, penisin vajinaya girmesi aşamasına gelindiğinde vajinanın birdenbire "kontrolsüz" bir şekilde kasılması sonucu penis vajinaya giremez. Erkek eş adeta bir "duvar"a çarptığını ifade eder; çünkü vajinal kaslar çok güçlü kaslardır. Çoğu zaman kalp atışında hızlanma, bacakları kapama, kalçayı kaldırma ve eşi itme gibi davranışlar da vajinal kasılmaya eşlik edebilir.
Pek çok kişi bu süreçte kayganlaştırıcı krem, anestezik krem, sakinleştiri ilaç, sizin düşündüğünüz gibi alkol almak gibi yollar denese de sonuç değişmez. Zaman içinde hasta, artık bu durumdan başka hiçbir şey düşünememeye başlar. Vajinismus, kişinin sadece cinsel hayatını ve dolayısıyla evliliğini değil; sosyal ilişkilerini, iş hayatını, ailesiyle olan ilişkilerini de etkilemeye başlar ve bir süre sonra hasta, depresif davranışlar sergilemeye başlayabilir.
Klasik tedaviler 3-6 ay süren terapilerle birlikte parmak egzersizlerini içermektedir. Parmak egzersizi pek çok hasta için çok korkutucu bulunmakla birlikte, zorluğu ve sıkıcılığından ötürü en sık tedaviyi bırakma sebebidir. Vajinismus tedavisinde temel prensip bilişsel terapilerle zihnimizdeki doğru sandığımız yanlışları düzeltirken, davranışsal terapilerle de istemsiz bir şekilde çalışan vajinal kasları nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmektir. Bizler parmak egzersizi içermeyen modern terapi yöntemleri ile kısa sürede bu problemi arkanızda bırakmanızı sağlıyoruz. 9000'den fazla vajinismus hastasını tedavi etmiş bir merkez olarak sizi çok iyi anlıyoruz...
Vajinismus ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isterseniz;
www.jinekolognet.com/vajinismus.asp31 Yorumla
+1 yılTatlim bu bircok kizin evlendiginde yasadigi bir problem. Bunun en onemli nedeni caninin cok aciyacagi kaygisinin bilinc altina yerlesmis olmasindan dolayi kendini istem disi kasmandir. Bir diger sebebi de vajina girisinin dar veya erkegin penisinin kalin olmasi. Oncelikle psikolojik korkunu yenmen gerekiyor. Kadinin vajinasi kucuk ve dar gorunse de erkegin penisini rahatlikla icine alacak kadar esneyen bir yapidadir. Eger yeterince islaniyorsa kayganlik kazanir ve penisi icine alir. Vajinal iliskiden once kadini en fazla gevseten sey vajinasinin uzun uzun yalanmasidir. Bunu yaptiktan sonra pelvis kaslarin iyice gevser ve esner. Acele etmeden yavas yavas sokarsa canin yanmadan iliskiye girersiniz. Ilk basta cok uzun sure yapmayin. Alissin vajinan. Sonraki iliskileriniz cok daha rahat olacaktir.
16 Yorumla
Soran+1 yılIslaklık olmuyor her şeyi denedik kayganlaştırıcı jelle bile denedik ama olmuyor on bacaklarımı bile hissetmiyorum uyuşuyorum hemen kaçmak için yol arıyorum
- +1 yıl
Peki evlenmeden once masturbasyon yapiyormuydun canim. Yani cinsellik istegin normal seviyedemiydi.
Soran+1 yılVajinismus hastalığı olan kadınlar cinsel isteği olmayan kadın demek değil bununla alakası yokki eşim benim ilk göz ağrım daha öncesi yok evlendikten sonra bu sorunla karşılaşınca bende denedim kırmızı noktalı film falan izledim zevkte sorun yok ama iş o ana sıra gelince olmuyor
- +1 yıl
Tamamen psikolojik o zaman. Ancak telkin ve alisma metoduyla duzelebilirsin. Bunun icin de cinsellik konusunda uzman bir psikologtan yardim almalisin.
Soran+1 yılBiliyorum jinekoloğum beni bir psikologa yönlendirdi ama korkuyorum eşimle yapamadığım şeyleri doktorla yapmak parmak egzersizi denen şey falan beni daha çok kasıyor
- +1 yıl
Baska caren yok ama bunu evliliginizin sağlıklı yürümesi icin yapman gerekiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılbnde ayni rahatszligi yasiyorum. parmk egzersizi ni yapamiyordum olmuyoo. o yuzden aylar sonra partnerim yapti o efzersizi aciyo acimazmi. zaten vajina acidigi icin kndini kasiyosun. bn 2kere denedim 2sindede aciyoo dar cunku. acisindan öturu kndini kasiyosun. ickide icsen cozum degil. aciyi kabulleniceksin. millet nasıl zevk aliyo anlamiyorum ama inan her defasinda canım aciyo 3. yu denemeye korkuyorum ama yapicak birsey yok yapa yapa genislicek dio. off offff çilr hep kadınlar icin tobe tobee
20 Yorumla
+1 yılBen anlamıyorum bu insanları yaa kimi internette ilaç arar, kimi sosyal medyada çare arar. Ya bunlar çok ileri gitmiş ya ben geri kalmışım, Arkadaşlar doktora gidin!..
Buradaki insan doktor dahi olsa uzaktan tanı koyamaz. Sonrada yanlış ilaç veya geç kalmış tedavi daha kötü sonuçlar doğurabilir.01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkocana söyle seni boşasın benim eski eşimde öyleydi aldatmak gibi bir huyum olmadığından boşadım şimdi hayatıma bakıyorum bu arada senin vajinusmus olman kocan için haklı boşanma sebebi nafakasız tazminatsız boşayabilir hatta senden tazminatta talep edebilir
03 Yorumla
Soran+1 yılBen eşime beni boşamasını söyledim zaten ama Allah'tan benim kocan senin gibi birisi değil nafaka falan derdine düşmedi eşim beni seviyor ve aynı durumda o olsa onu asla bırakmıcamı iyi biliyor
Cevap sahibi+1 yılhayat toz pembe değil ablacım madem böylesin evlenmeyecektin o adamında başını yakmayacaktın kendi acizliğini beni ezmeye çalışarak gideremezsin gör bak ya kocan başka bir hatunladır ya da gidecektir bu olayın sonu ayrılık ne yaparsan yap ne söylersen söyle böyle olacak
Soran+1 yılİnsanların hayatını bilmeden yorum yapamassınız sizin eşiniz sizden önce işikisi olduysa bilemem ama benim eşim benim ilk göz ağrım elini tuttuğum ilk erkek daha önce hiçbir erkekle öcem olmadı nerden bilebilirdim böyle bir sorunum olduğnuda evlenmicektim. Ayrıca nasıl bir kafa yapısı sizinkisi ne demek acilzlik ya eşimde sizin gibi olsaydı bana acizsin kusurlusun deseydi ben intihar ederdim eski eşinize neler yaptınız Allah bilir ne diyim sizin gibi anlayışsız kaba kendi öncülüğünden başka birşey bilmeyen erkeklere aciz demeli...
- Cinsel Yaşam konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılKafanda nasil olacak diye kurma akisina birak cogu seyi psikolog yardimi kesinlikle olacaktir kendini de yapmaliyim yapmak zorundayim diye kosullama rahat ol sadece
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yıliyi bir psikiyatra gitmelisiniz. tedavi seanslarına eşler birlikte gidiyor ve terapi alıyorlar. geçmiş olsun. istedikten sonra çözebileceğinize inanıyorum.
10 Yorumla genel olarak evde vajinismus tedavisi tekniklerini dener. Bunun sonucunda başarılı olamazsa bir uzman hekime başvurur. Eğer cinsel penetrasyon esnasında ağrı hissediyorsanız, evde vajinismus tedavisi tekniklerine göz atmalısınız. Başarı oranı her ne kadar uzman hekim yönlendirmesi kadar yüksek olmasa da vajinismus evde yenenler bu yöntemleri uygulamaktadır.
00 YorumlaHic cinsel istek hissetmediniz mi hayatiniz boyunca? Benim kiz arkadasimda da benzer birsey vardi da o sebepten soruyorum.
130 Yorumla
Soran+1 yılVajinismus hastalığı olan kadınlar cinsel isteği olmayan kadın demek değil bunu bende test ettim kırmızı noktalı film bile izledim zevk alıyorum ama iş birleşmeye sıra gelince her şey bitiyor
Soran+1 yılNe gibi
Soran+1 yılEvet enteresan gelebilir aldattığınıda düşünebilirsiniz ama ben kesinlikle öyle düşünmüyorum. Diğer konu gelirsek çok anlayışlı doktora gitmemi istedi ama önceliği hep benin yani benim kırıcamı düşünüyor mesela ilişkiyi denemeye kalkınca ben zorlanıp ağlayınca benden çok üzülüyor sarılıyor teselli ediyor zaten sürekli sürtünme yoluyla ilişki yaşıyoruz ayrıca daha önce bu tür bir hastalıktan haberimiz yoktu ve o zamanlar onu istemediğimi düşünüp kızıyordu daha sonra benim elimde olmadığını öğrenince normal karşıladı uyku hapı denicektik ama bana bir şey olur düşüncesinden korktu onuda yapamadık
- +1 yıl
Iste bence kocaniz biraz daha benimsemeli meseleyi. Yani sen onun karisisin. Tutup kendi goturmeli seni. Ben anlamiyorum, imkani olan bir adam karisini neden hastaneye yalniz gonderir. Kocaniz kabullenmis gibi durumu. Seni heyecablandiriyor mu kocan? Onu seksi buluyor musun? Sevgiden bahsetmiyorum.
Soran+1 yılEvet eşimi beğeniyorum yakışıklı ayrıca işleri çok yoğun ondan benimle ilk randevuya gelemedi ama ikinciye geldi tedavi olmayı kararlaştırınca benimle seanslara gelmeyi falan kabul etti ama şunda sana katılıyorum biz olayı kabullendik ve normalmiş gibi 2 yıl boyunca yaşadık ama iş artık çocuk olayına gelince dank etti. Vajinismusun erkeğini arzulamakla bir alakası varmı?
- +1 yıl
Aslinda benim kanaatim su: Evet bazi erkekler ve kadinlar dis gorunus olarak guzel ama seksi degiller ve sanki bir karakterleri ve tarzi yok gibi bu da karsi cinste cinselligi tetiklemiyor. Kocanin biraz etkilemesi lazim seni. Bence vajinusmusun etkileri cok fazla ama bunlardan biri esinden etkilenmemen olabilir.
Soran+1 yılSanmıyorum zaten öyle bir durumdayımki sexilik falan görücek halim yok eşim beni öpünce falan bir an tahrik oluyorum ama devamı gelmiyor birleşme olmuyor belki inanmıcaksın ama bu olayı 7 yıl aşkın yaşayan insanlar bile var niye böyleyim bir bilsem keşke kendime lanet okumaktan başka birşey olmuyor senin sevgilinle sorunun ne
- +1 yıl
Bence kendini suclamayi birakmalisin. Ustelik kocan icin de uzulme neticede beni sev benden ayrilma diye bogazina bastirmiyorsun evli kalmak kendi secimi. Yeni ayrildigim kizda da benzer bir durum vardi. Yani afedersin azamiyormus. Bu genelde kizlarla yatiyodu ama bana asik olmus falan neyse yattik ama bakire oldugu icin ben girmedim icine. Bana ben azamiyorum dedi ama surekli opup yaliyodu. Her tarafimi mosmor etti. Kendisini de opmemi istiyodu surekli. Nasil oluyo anlamadim, hem bisey hissetmiyor hem de bu kadar aktif.
Soran+1 yılArkadaşım bu kadar ince ayrıntıya gerek yoktu, neyse söylediğim gibi vajinismusun isteksizlikle alakası yok ayrca kız kendi hemcinsleriyle birlikte oluyorsa zevk almaması normal değilmi
Soran+1 yılYani istersen kız ama bana bu tür şeyler iğrenç geliyor erkeğin erkekle olması kadının lezbiyen olması çok sapıkça tabi çok bunu hasta elinde olmayan kişiler için söylemiyorum seninde böyle biriyle çıkmanda başlıca hata bana göre
- +1 yıl
Ben zaten soyledim sadece takilirim asik olmak falan sarmaz beni uyariyorum diye. Bu tersledi, egomanyaksin sen falan diye. Kim oldugunu saniyorsun dedi. Takildik olan oldu abayi yakti. Ya ben de degisik bir tipim kendime normal demiyorum ki. Asik olmasa bana davranisindan memnundum. Zaten oyle kizin ustune titricek bir yapim yok. Ama ciddi iliski istememekte de hakliyim bence. Mesela siz evli olmasaniz bu kadar cok uzmezdi seni durumun.
Soran+1 yılSöylediğim gibi eşim benim ilk göz ağrım geri kafalı olduğumu düşünebirsin ama ben evlilik öncesi birliktekiğe karşıyım evliliğin güzelliği o zaten evleniceğin kişinin hayatında tek olması ayrıca ben ve benim gibi insanların deneyimleri yüzünden evlilikten soğuma nasıl olsa sen bekarken birliktelik kurabiliyorsan karşındaki partnerin de senin gibi olursa sıkıntı olmaz rahatça evlenebirsiniz
Soran+1 yılEvet bende öyle düşünüyorum ve benimde ailevi sorunlarım vardı halada var aile çok önemli eşimizi kendimiz seçebiliyoruz ama malesef ailelerimizi kendimiz seçemiyoruz ben huzuru eşimde buldum oda bende buldu birbirimizin birçok yarasını sardık o yüzden bağlıyız birbirimize kusurlarımızı görmüyoruz ve cinselliğin önüne geçen duyguları paylaşıyoruz umarım sende bulursun hayat arkadaşını huzurunu
Soran+1 yılBen kadere inanırım hayatın getirilerini yaşamaya benle yaşıtsın daha çok gençsin arkadaşım oluruna bırak. Ayrıca ne oluyo ya tesellilere benim ihtiyacım var ben akıl arıyodum :)
Soran+1 yılBeraber içmemeliyiz derken ayrıca kadere neden inanmıyorsun
- +1 yıl
Kadere inanirsam cektiklerimin ve yasadigim zorluklarin bir anlami yok demektir cunku benim secimim olmaz yaptiklarim ve basari da bana ait olmaz. Ben yaratanin benimle gurur duymasi icin calisiyorum. Icme derken iki kisi alkol alirken taraflardan birisinin dertli digerinin dinleyici olmasi daha verimli oluyor. Diger turlu kim anlatir kim dinler belli olmaz. Anca aglariz. :D
Soran+1 yılAnladım her insanın hayata bakış açısı farklıdır kadere inanıyorum ama Allah'ın dediği gibi şekillendirmek bizim elimizde sohbetine doyum olmaz arkadaşım çok teşekkür ederim, hayattan mutluluk adına ne temennin varsa gerçekleştirmen dileğiyle iyi geceler...
Soran+1 yılAbla deme yaşıtız arkadaşım :)
Soran+1 yıl93 doğumluyum evli falan olunca eee tanımayınca öyle hissetmen normal
Soran+1 yılNasıl yani temkin
Gizli Üye(36-45)+1 yılayni sorunu yasiyoruz. rahmin durusundan ve pisikolojik etkenleden kaynaklanabiliyor. alkolun pek etkisi olmadi. ama iliski zorda olsa birliktelik yasayabiliyoruz. tam bir bilesme yasayamadinizmi
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır hiç olmadı elimde değil çok kasılıyorum
Cevap sahibi+1 yılrahmin durrus biciminde bir sorun yok sanirim. tamamen pisikolojik. bizim yasadigimizda pisikoljik ve rahim duusu ile ilgiliydi.
Cevap sahibi+1 yılbaskasiyla berabelik bence cok sacma. esinle yapamadigini bir baskasiyla asla yapamazsin ama kendini taniman acisindan mast gercektende faydali.
Cinsel Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı. Şimdi öncelikle direk içe girme olayına odaklanma sevişme öpüşmeye odaklan ve zevk almaya bak daha sonra yavaş yavaş parmaklayarak deneyin yani zamana yayın bu olayı daha sonra sende alışır ve rahatlayınca da içine girer
00 YorumlaOncelikle esini tebrik etmek lazm eger sebi aldatmaysa 2 yil iyi dayanms. Evli bir erkk. icin cok zor. Tedavi nasilsa onu uygula. Baska erkek falan oyi gelecekse esinde onayliyorsa degerlendir
01 Yorumla
Soran+1 yılNe başka erkeği ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılİzmir karsiya da bir doktor var arastir çok iyi bir tanıdığım gitti kaç yıllık evliydi oda ama su an gayet iyi çok memnun zaten araştır yorumları görürsün
12 Yorumla
Soran+1 yılBen İstanbul'da yaşıyorum ama
Cevap sahibi+1 yılAraştır buraya gelmene değer
Cinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. Senin korkun birleşme anında canın yanacak şeklinde burada detay veremiyorum ama bu durumda ön sevişme ve ıslak olmak önemli kuruluk varsa da çeşitli yöntemler çözüm olur geçmiş olsun
00 YorumlaBence önce kendini tanı sen yap kendini alıştır zevk gelince ve tatmin olduğunda eşini isteyip o geçebilir belki
20 YorumlaDoktor tedavi yöntemlerini sana sunacak sen seçeceksin tedavi şeklini ayrıca eşinde tedavi sürecine katılabilir.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bir cinsel terapist çözer sorununu. İçki filan olmaz.
00 Yorumla
+1 yılDoktor yardımcı olamadı bizim proflar şimd8 çozer olayi.. bekle
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ama akıl akıldan üstün derman arıyorum böyle bir sıkıntı yaşanların çözümlerini öğrenmek için soruyorum işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de aynı durumdayım. Çare bulabildiniz mi?
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBen de öyleyim. Yaşım 30 evlenmedim hiç. Sevgilim oldu ama korkum hiç geçmedi. Alkol ilaç her şeyi denedim. Bir şişe viskiyi tek başıma içtim o korkuyla hiç etkilemedi. Baskıcı erkek arkadaşım da oldu, ılımlı da. Tedaviye gitmekten başka çare yok. Bir gün evlilik düşünürsem tedavi olacağım
naptınız halledebildiniz mi acaba Şu an esimdede aynı sorun var
00 Yorumla
+1 yıleşine söyle suyuna bir kaç damla atsın sonra versin ayarı
00 Yorumla
+1 yılHayret verici Allah şifa versin sana kocana da sabır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz 8 ay boyunca yaşadık bu durumu ama çok şükür geçti hemde kendi çabamla görüşümu görürsen yorum yap konusuruz
03 Yorumla- +1 yıl
Kendi çabanızla nasıl atlattınız? Sakıncası yoksa paylaşır mısınız?
güve eşine raaht ol onu düşünme zev almaya bak işi o yönden yaklaırsan olamz sorun
00 Yorumla
7 ayMerhaba bende aynı problemi yaşıyorum bu hastalıktan kurtulabildiniz mi
01 Yorumla- 7 ay
Yardımcı olabilirim
+1 yılbu konuda kendini hazırlamasının korkunu yenmelisin cekincelerini cözmelisin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 966 cevap paylaştı. Bebis icin sekse degmez i?
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet bebek için sexe değer ama olmuyor işte
Soran+1 yılÖyle olucak herhelde kayganlaştırıcı jel bile kullandım kas gevşetici sakinleştirici hepsini anlıcan birtek olkol kaldı ama doktor biraz korkuttu alkol falan alma kızlını aldırma bunlar hurafa mutlaka tedavi ol dedi
Bir kızla sevişmeyi dene
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba cozebildiniz mi
00 YorumlaBu konu cok hassas akisina birak korkularini yen
00 Yorumlagözünü kapa dişini bir an sıkıver
00 Yorumlaiçki için ikinizde sonra herşey olur.
00 Yorumla
+1 yılrahatsızlığın devam ediyor mu çözüm aradın mi
00 Yorumla
+1 yılKocan seni aldatmiyorsa bende birsey bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkocanın sana oral seks yapması işe yaramıyor mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSelam yenebildinmi
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEsimdede vardi biz kendimiz astik bu durumu
01 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Doktor desteği şart.
00 YorumlaHipnoz
03 Yorumla
Soran+1 yılBunu duymuştum gerçekten işe yarıyormu bir biginiz var mı
Soran+1 yılSizindemi böyle probleminiz vardı ne kadar sürdü hangi hastahane tedavi oldunuz?
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Vajinismus, kadınlar arasında en sık görülen cinsel işlev bozukluğudur. Kişinin vajen kaslarını istemsiz bir şekilde kasması sonucu penisi içine alamaması durumudur.
Vajinismusun bir çok sebebi olmakla beraber genelde altta yatan sebep cinsel ilişkide ağrı duyacağına dair korkudur. Bu korku bilinçli de olabilir bilinçsizde.
Vajinismus, cinsel terapi ile çözülebilecek bir rahatsızlıktır. Cinsel terapide verilen parmak egzersizi, ayna ödevi ile cinsel organı tanıma gibi uygulamalar kişinin tek başına yapacağı uygulamalardır. Uzman eşliğinde bu uygulamalar yapılmaz.
Cinsel terapi esnasında uzmanla sadece konuşma terapisi yapılır ve yukarıda saydığım uygulamalar verilir. Alkol ve sakinleştirici ilaçlar kullanarak problemin üzerine gitmek geçici yöntemlerdir.
Jinekolog var mı Ankara’da önerebileceğiniz