370 bin tl Param gitti, Kimse bana O zaman niye Hayat Müşretek Demedi?
Karım i̇le boşanma aşamasına geldik, hiç ev işi yapmıyor. Ne yapmalıyım?
370 bin tl Param gitti, Kimse bana O zaman niye Hayat Müşretek Demedi?
benim babam bir terzi patron aylık 60 bin tl falan kazanıyor yani durumumuz müq babamın kişisel özellikleri gözlüklü ama harbi çok yakışıklı adam ve özğüven olsun eğlence olsun romantik olsun sayğı olsun üstüne tanımam bizi kimseye ezdirmem ve harbi söylüyorum çok iyi bir baba ve eş birazda annemden bahsetmek istiyorum melek gibi bir kadın ama güzel değil bence babam onun için bir şans bence annem ev işlerini yerine getiren getiren bir kadın ve bizi çok seven birisi şimdi uzatmıyım toplam 10 tane tapumuz var dükkan ev falan 8 i annemin 6 kredi kartımız var 5 i annemin babam öyle yapmış şayet ben olsam yapmam ve babam günde 12 saat çalışan ve izinsiz çalışır yani 1 ay sürekli çalıştığı olmuştur ve tempolu bir tansiyonu falanda var ama annem için hayat rahat istese sinemayada gider bizede bakar yemekte yapar fıstık gibi bir gün geçirir ama babamın öyle bir ihtimali yok günlük kendine 2 saat ayırabilir 1 saati bizle 1 saatide çay falan içer sohbet ederler şu konuya gelmek istiyorum benim babam gibi bir kocanız olsa ona karşı nasıl davranırsınız
Boşan kurtar kendini kardeşim bu kan emici tiplerden. Bunlara göre erkek kadının kölesidir herşeyi erkek yapacak. Hiç yorma kendini koy kapının önüne. Hayat müşterekmiş yok ya. O kural niyeyse bir tek kadına işliyor bize işlemiyor hiç.
Aynen öyle reis.
Allah kurtarsın kardeşim
Sağol kardeşim
Sende sağol
@sedeffff7 kişiliği olmadığı için dişiliğiyle prim yapmaya çalışan sütyen kopçasını gösteren ancak bunlarla varlığını ispatlamaya çalışan ucuz biri geldi görüşüme maydanoz oldu :) hadi çocuğum hadi uza
@sedeffff7 Kadın cinayetleri benim yüzümden değil senin gibi boş boş konuşan ucuz insanlar yüzünden oluyor. Git kendi görüşünü yaz benim görüşümden uzak dur. Hadi çocuğum. Sana harcayacak boş vaktim yok benim.
@Mad_Soldier bu sedefi ciddiye alma kadın bile değil o, hasta bir yaratık 😀
Ucuz insanları ciddiye almıyorum zaten
Haysiyetsiz ucuz kaltağınn tekş
Evlenmeden önce birlikte yaşayın dediğimiz zaman biz kötü oluyoruz. Ama işte evlenmeden de ev içinde nasıl reaksiyon gösterir bilmiyorsun. Bir bakıyorsun insanlar basit sorumluluklardan bile kaçıyor. Yemek zevki yok, temizlikte şartı şurtu bilmez. Ama kağıt üzerinde baksan evlisin, öncesinde baksan çoook seviyordun. Bu işin önceki boyutu elbet. Yani gerçekten birini hayatına dahil etmek öyle salt sevmekle olacak bir şey değil.
Hayat müşterek kavramı da doğru, bir de insanın gerçek karakteri bazen bu gibi şeylerde çıkıyor. Onca parayı, altını vs bir şeyleri düşünerek sen de elbet uğruna harcadın. En başta belki her şey gözüne başka görünüyordu, gerçeklerle yüzleşince de ben bunu bunu yaptım diyorsun şimdi de. O kadın hep öyleydi aslında. Annesinin evine gidip kaç defa mutfakta yemek yaparken şahit oldun mesela? Çoğumuz farkında değiliz ama flört döneminde sergilenen davranışlar aslında bazı şeylerin bangır bangır geldiğinin de habercisi.
Evlenmeye, imza atmaya gerek yok. Aynı evde yaşayıp keyfine bakacaksın, baktın olmuyor bitireceksin. Dost hayatı daha iyi.
İşi bıraksın bence evle ilgilensin
İmâ ettim ama takmadı hiç, çalışmasa bile böyle yapar bilirim huyunu
Flört etmedinizmi ne demek yemek yok temizlik yok emin misn görücü usulu mu evlendin
Flörtte nerden anlayım, aynı evde yaşayınca anlıyorsun bazı şeyleri
bir insan illa konuşma da vs belli eder bir sürü para harcadım demissin muhtemelen güzelligi için evlendin dimi
Anlayamadım demekki, evet güzel bir kadın ama tabi sevgi de vardı.
Ee zamanında hanim ev işi bilenleri begenmezsen güzel karınla yasarsin😂
Bilemiyosun işte, yanıldım mı, yoksa kör talih mi bilmiyorum.
Senin tipin nasıl normal mi yakışıklı misin? bir kızın böyle olmasi aşırı ilginç yani bilemiyorum anlattığın şeyler e bakınca çoğu insan evlenip kocasına yemek yapmak vs ister anca güzel olup ılgisiz olanlar yapmaz bunlari hani 370 bin harcamak ne bosansan peki eşyalar nasıl boluscek para maddi konular tazminat alacak mi
Kendimi övmeyim ama yakışıklı olduğumu düşünüyorum. 27 yaşındayım, 1.84 boy, 78 kilo, kumral, yeşil gözlüyüm. Beni çok sevdiğini söylerdi hep. Boşandıktan sonra ne olur avukatla konuşman lazım.
Her gün ne yiyonuz yemek yoksa eve aylık ne kadar giriyo ikinizin
Bazen dışırdan yiyorum, bazen sipariş, bazen yumurta kırıyorum.
Ben 8 bin tl alıyorum, eşim 6.500 tl alıyor, ev benim zaten kira ödemiyorum.
Oha ya yazık sana valla bosan o zaman tekrar evlilik dusunursen çok çok iyi seç her şeyi maas iyi ev senin daha ne olsun böyle kocam olsa her gün yemek yapar yatak da mutlu ederdim
İşte iyi birini nerden bulacağım, zamanım boşa gitti 😞. Keşke senin gibi biri olsaydı hayatımda
O zaman orta yolu bulun veya ayrıl gitsin Şu an da bekar gibi yasiyosun... Orta yol olarak ya işten ayrılsın eve baksin birde çocuk yapın ev ve çocukla ilgilensin hayatınız renklenir yani senin en başta evlenirken düşünmen lazımdı bence bu tarz şeyler illa belli eder kendini ev işi yemek vs hiç mi misal demedi ben yemek yaparım veya ev işi sevmem kaç yaşındasın Şu an da zor geliyo tekrar evlilik
27 yaşındayım, zor olan evlilik değil birine güvenmek, zaten bu iş boşanmaya gidecek o belli, çocuk yapsak çocuguda bakmak biliyorum ben daha kötü olur.
Yatağa giriyoruz zor bela haftada 1 kere oluyor, hatta duşta devam edelim diyoruk Yok diyor, niye esirgiyo mutluluğu benden bilmiyorum.
O zmn konusun bunları başka sıkıntısı var heralde yani dediğim gibi toplasın kendini ev işi için de işi bıraksın ben şahsen senin gibi koca bulsam çalışmam ev hanımı olurdum çünkü hem çalışmak hem iş çocuk yapmak zor
Zaten yeniden evlenirsem çalışan bir kadın değil ev hanımı bir kadın ile evleneceğim. Ben onun isteklerini yerine getiririm. Maaşım dışında bir tane de babamın baba verdiği arsa var onu satarım. Ordan 500 bin tl civarı para gelir, onunlada ev alır kiraya veririm, kirasını da eşime devrederim onun olsun. Ama evde yemeğimi yapsın, temizlik yapsın, çocuk büyütsün. Bir de yatakta beni mutlu etsin. Sadece isteğim bu
Bence karını al karşına bunları tek tek anlat ya böyle yap ev hanımı ol de ya da bosanalim de Şu an evde mi esin? Bosanirssn üzülür mu ailesi falan ne der? Ve ailesi nasıl biri rahat mı hiç mi demiyo kızım yemek vs yapmadın mi diye
Şimdi yatak odasında uyuyor, ben ise balkonda tek başıma oturuyorum. Bilmiyorum pek üzülür mü? Belki hiç umrunda olmayabilir. Sevse böyle mi yapardı?
Ailesi rahat, Ege tarafından bunlar, rahat büyütmüşler bunu, babası diş hekimi annesi öğretmen. Bir evin tek kızı olduğu için şımartmışlar, ama annesinin evinde yemek yaptığını da duymuştum. Arkadaşları bize gelince onlara kısır, sarma, börek yapıyor, bana bir tas çorba yapıp ön
Çorba yapıp önüme koymuyor.
Sorun ne aranızda bunları yarın otur konuş bence. Yani demek yemek yapmayı biliyor esin arkadaslarina olunca... rahat yetisen tipler öyle oluyo cidden yani hiç kavga vs oldu mu aranızda? Seni eşi gibi görüp benimsemiyomu? Aranızda iletişim sorunu var sanırım hiç akşam tv izlemiyomusunuz? Veya esin başkasına mı aşık yoksa bu tavırları için ne diyo? Alkol vs alır mi
Tartışma oluyor ama kavga olmaması için alttan alıyorum, dışarda davetlere felan gittiğimizde kolumdan çıkmıyor, sadece tembel ve cinsel yönden mutlu etmiyor sorun bu, ama iyice bu sebepten aramız açılmaya başladı, alkol arada içiyor.
Yarın net şekilde konuş o zaman boşanma konusunu falan böyle evlilik mi olur akşam kendi ne yiyo evde? Başka sorunlar mi var da senden saklıyor veya protesto amaçlı mi yemek vs yapmıyo? Yani paranız var mutluluk yok şaka gibi esin hemsiremi
Oda dışarda felan yiyor, ilk evlendiğimizden beri böyle.
Niye hemşire mi diye sordun?
Kendine öyle yiyosa eğer baya rahat birisi belli normal değil ve Türk kültürüne uygun değil cidden ama evlenmeden once bunlar ı demesi lazımdı sana ben böyle biriyim vs diye sende baya pasif ve saf sın cidden... hemşire ler o maaşı alıyor çünkü lise den bende hemşirelik mezunuyum ama Şu an Üniv de başka bölüm okudum
Nerden bileyim ki; yemek yapmayacağını, eve bakmayacağını. Bu saydıklarım basit şeyler. Sevgiliylen böyle değildi ama evlilik başka bir şey, evlenince aynı evde aynı hayatı yaşıyorsun. Maliye bakanlığında çalışıyor, maaşını sormuyorum bile onun olsun ben sadece insanlık bekliyorum
Valla 27 genç bir yaş bence inan herkes evlenip boşanıyor eğer anlattığın a göreyse sen haklısın boşan önüne bak yani bunları yazan bir kadın da olsa öyle derdim misal kocası sorumsuz evle alakası olmasa falan ... bence her şeyi konuşun boşanma da dahil önüne bak güvenmek çok zor ztn ben 22 yaşındayım hiç sevgilim olmadı düşün flört bile etmiyorum herkes kaşar olmuş sadık erkek yok
Benimde bu üçüncü sevgilimdi, diğerleri ile de gönül eğlendirme yapmadım, yatağa atıyım felan diye hiç düşünmedim, peşimde koşan da çok olmuştu. Sonra bununla tanıştım, 2 yıl sevgili olduk sonra evlendik 2 yıl geçti, toplamda 4 yıldır tanışıyoruz yani.
Senin neden sevgilin olmadı? Talip olan felan yok muydu?
Ben kendim kimseyi istemedim çünkü güvenmiyorum ama aşık oldum 2 kere onun dışında aşırı Seçici biriyim yani en ufak şey de bitiririm 😂 ve daha en başta konuşurken adstildigimi öğreniyorum o yüzden uzak aşk bana ilerde çok çok aşık olur sadık insan bulursam belki ciddi olurum onun dışında ilişki insanı değilim ciddi ilişki sevmiyorum
Ciddi olmayan takılmalık ilişki mi seviyorsun yani 😀
Takılmalık da olmadı onu da istemiyorum yani böyle şeyler e hazır değilim neden dicen şimdi biriyle manita olsam aşık olmasam bile... Ya işler ciddi olursa hemen evlilik teklif i vs? Yani çok aşık olursam manita olurum bende öyle yani.. az sevdim sevgili olalım olayı yok
Hakkında hayırlısı, aşk bazende kör eder bazı şeyleri göremezsin, bende aşıktım sonuçta bak ne oldu
Ben lise de aşık oldum hemde çocuğa açıldım ama reddedildim onunda içimde hasarı var aslında kimseye değer verip çaba harcamak gelmiyo içimdn yanibenim için fedakarlık yapmali bir erkek tabi %100 aşk da değil mantık da olmali
Umarım istediğin gibi olur, yorumların için teşekkürler
Seni merak ettim ya gizli den ciksam foto atar msn 😂😂
Ama seninde atman lazım tek taraflı olmaz
Ahahahaha 😂 ben normal de atmam hiç amann neyse o zmn 😂 hadi iyi geceler
Sanada iyi geceler 😁
Ahahahaha gencler yavaş sakin olun 😂
@LondraninPaşası bende 20 bin alıyorum diyerek sende birilerine zarf atıyon galiba bilader 😀 sana soran olmadı ki?
@sedeffff7 sayfamı artık terket yüzsüz kaltakk illa engelleyim mi seni?
Gençler beni ve konu sahibini tanımadan kötü yorum yapmanız hoş değil foto sorma sebebim tamamen merak ayrıca adam kıza o kadar fedakarlık yapmış ve mutsuz Şu an böyle bir adam neden mutlu olmasın? Ayrıca ben adama yürücek olsam mesaj atardım direk konuşmayı uzatmazdim. Bu konuyu bir kadın açıp eşim sorumsuz dese ona da derdim ayniseyleri ki farkindaysaniz defalarca esinle konuş bu durumu dedim ortada sağlıklı bir ilişki yok. Ayrıca paragöz değilim demek istediğim bu adam kadına bir sürü maddiyat verdiği halde kadın bir yemek bile yapmıyorsa sorundur... parası maddi durumu olup mutsuz olan adam dolu reelde de tanıdıklarımdan böyle adamlar sadece huzur mutluluk bir tas yemek cinsellik istiyor.. benim çevremde eşi sadece 6 7 bin alıp ev hanımı olup mutlu olan kadın dolu ben teklif olarak belki eşi gerçekten yorgunsa işi bırakıp eve baksın dedim ne var bunda? ben paraya degil sadakat a bakıyorum reel de bana Dr lar dahi yazdı ama paraya önem versem hemen kabul ederdim. Benim senin gibi biri olsa keske dememdeki amaç konu sahibini saf çok aşık biri gördüm bir erkek benim için bir sürü masraf yapıyorsa bende ona kadınlık yaparım ne var bunda
Bunların zihniyeti kötü boşver takma bunları kafaya.
Sen çok edepli sin ya pp den belli oluyo davetkâr pozlsrinla😉 ayrıca merak demiştim başta da benim niyetim başka olsa direk özelden bu konuşmalar a devam ederdim
Sedef olacak kaşar bana yavşadı fakat yüz vermedim şimdi millete iftira atıyor. Konuşmaları kaldırdım, ben seni mutlu edebilirim demişti.
Ahahahahaha kuyruk acısı o zaman 😂😂 aman boşver konu sahibi insanlar bir değişik
Zaten şu an hesabı da kapatıldı.
O sedef özelden mi yazdı sana? Ondan baya çemkirdi heralde seni elde edeceğimi düşündü ve korktu😂😂
Burdan yürüdü, cinsel hayattan felan girdi, baktım profil fotosu çok sakat, hatta belkide Gay’dır diye düşündüm, tersledim biraz, sonra alınmış olacak ki her yorumun altına benim aleyhime yazı yazdı. Bende kapattırdım profilini.
Ahahahah ellerine sağlık 😉👍
Ahlaksız biri işte ya. Sende burda yazılsnları kafaya takma 😊 bizim milleti biliyosun
Evet haklısın 😇 insanlar anlamadan yorum yapıyo inşallah sende mutlu olursun bence üzülme 27 erken bir yaş millet 40 ında evleniyo düşün 😂
Düzelecek gibi düşünüyorum boşandıktan sonra, şu yazdıkları saçma şeyleri kaldırıyım 😀 sen benimle insanlık namına konuştun bu fesatlar hep yanlış anladı 😀
Yorumları şikayet ederek mi kaldirdin? Bosanirsan eğer kendine iyi bir yol çiz senin gibi adam dolu kendinle kal biraz kafa dinle tatil yap gez toz belki çok mutlu olacağın birisi çıkar karşına belli olmaz
Yok kendim kaldırdım yorumları.
Umarım iyi şeyler olur, haklısın biraz kafa dağıtmam lazım, nasip bu işler bakalım
Cevap
102Cevap
Sen boşver burada ki özellikle bazı feministlerin taraflı yorumlarını! Şimdi hayat müşterektir diyenler neden düğüne takıya harcadığın paraya evlenmek için yaptığın masraflara yüzde 50-50 demiyor? Çünkü hiç birinin işine gelmiyor o kısmı, nasıl olsa erkeğin mecburiyeti! Eşin çalışsa bile ev işlerini geçtim en kötü her gün bir tencere yemek yapamıyorsa kusura bakmasın ama seninle neden evlendi? Tamam hafta içi yorulsa bile haftada bir evini temizlemesi lazım, makinaya çamaşırını atması yerleri süpürmesi lazım... Bizim bildiğimiz kadın ev işlerini, erkek tadilat işlerini yapar! Gelelim cinsellik konusuna... daha yaşınız çok genç ve sadece haftada 1 defa ilişkiye giriyor hanımın halbuki sizin yaşınızda en kötü haftada en az 3 kere olması lazımken eşin neden sana karşı soğuk davranıyor açık açık konuşman lazım, sonuçta eşin senin isteklerini karşılayamıyorsa bu iş nasıl olacak? Ister istemez insanın gözü dışarıya kayar... Bence eşinle beklentilerini konuşarak dile getir eğer hala hayat müşterektir deyip mazeretlerle en azından önüne bir kap yemek koyamıyorsa, haftada bir evini temizleyemiyorsa ve cinsel olarak seni doyuramıyorsa sen mutlu olamazsın kardeşim! Gereken konuşmayı yap ve buradaki feministlere kesinlikle kulak verme çünkü onlar sadece işlerine gelir şekilde konuşuyorlar :D
İkinizde memursunuz ve sen her şeyi ondan bekliyorsun. Belki de sıkılmıştır bütün bunlardan. Bu kadar bencil olmandan sıkılmıştır mesela? Bir işin ucundan da sen tut bakalım, bulaşıkları yıka mesela, ütüyü yap, o bitme noktasına gelen cinsel hayatın da belki düzene girer.
Süper
Sadece bir soru.
Neden ev işi ve yemek yapmak sadece kadının göreviymiş gibi düşünüyorsun?
İkiniz de kendi ayakları üstünde duran bireylersiniz. Sana sadece tek bir konuda hak verirdim, o da şu: eşin çalışmıyor olsaydı.
Evet, sadece ev hanımı olsaydı ve sen de işten yorgun geldiğin için sana biraz özel davranması gerekebilirdi fakat ikinizin de ekonomik özgürlüğü var. Gayet tabii hizmetli bir arkadaş alabilirsiniz eve. İkiniz de geldiğinizde ev derli toplu olur ve yemeğiniz önünüzde olur. Ya da şöyle bir şey yapabilirsiniz. İş paylaşımı yapın evde. Biriniz yemek yaparken biriniz sofrayı kursun ya da evi toplasın, temizlesin. Eşinle konuştun mu bu konuyu?
Peki toplamda ben 370 bin tl para harcadım ama kimse bana yardım etmedi? Ev işlerini de yapsın bir zahmet
Ev isi ve yemek geleneksel aile yapisindan gelen aliskanliktir erkek boyle gormus calisan kadin boyle bir yuku kaldiramaz kaldirsa bile yipranir.
Ne kadar para harcadığın senin sorunun arkadaşım. Sadece sana demek istediğim bütün sorumluluğu kadına yükleyemezsin. Birlikte yapmayı teklif edersen daha iyi olur. Yoksa hem çalışsın hem de ev işi yapsın dersen işiniz yaş.
Yorumlara bakıyorum da ne kadar saçma şeyler yazanlar var hizmetçi mi o vs gibi
Tamam ikiside çalışıyor elbet bir çalışan kadın için ev işleri zor gelebilir
Ama bey efendinin demesine bakılırsa ne yemek, temizlik düzen yok gibi bişey bunlar konuşularak ortak ta yapılabilir
Elbette hepsini evin kadını yapacak diye bişey yok ortası bulunmalı
Kimsede kusura bakmasın ama öyle evi ile ilgilenmeyen bireyden hayır gelmez
Size olan sevgisinden bile şüpelendim açıkçası belki size karşı ilgi duymuyor olabilir artık
Geçmiş olsun kardeş. Bu işin sonu belli bence. Hayat musterektir evet şimdi bir taraf yemek yapıyorsa diğer taraf bulaşık çamaşır yıkar. Öyle senin anlattığın gibi hiçbir işe elini sürmemekle olmaz. Eşin kendini güzel takdim etmiş sana evlenmeden önce. Allah bütün erkekleri böyle kadınlardan korusun. Amin 🙏🙏
İyide kadın da çalışıyor muş.
Bir de gelip yemek yapacak önüne koyacak senin, gece de yatakta gönlünü yapacak.. siz bu kadınları robot, ruhsuz, yorulmaz falan mı sanıyorsunuz..
Ben karıma evlenirken çalışmayacaksın dedim, bunları yaşamamak için,
Evime bakıyorum, çalışan benim,
Hanımda evimizin her işini yapar, yemeğini vs. Zor gelmez. Allah razı olsun. Ama hem işte çalışacak hem evde, üstelik yardım da etmeyeceksin, birde gelip şikayet edeceksin hanımdan bir site üzerinden.. olmaz kardeş, yakışık almaz, sorunun varsa hanımınla konuşup ortak çözüm bulacaksınız. Lakin hem çalışıp hem ev isi vs beklemek bir kadından vallahi vicdan işi değil.
Öncelikle yardım değil iş bölümü diyerek başlıyorum. Ev işlerini kadın yapar söylemi, bize ve size öyle empoze edilmiş olabilir ancak durum artık farklı.
Evlilik hayatı müşterektir bir çok konuda ancak şunu yapmıyor bunu yapmıyor sevişmiyor demek bir yere kadar doğru. Tarafsız olmaya çalışıyorum. Çoğu kadın evlenmeden önce öyleymiş gibi davranıp asıl yüzünü evlilik sonrasında zamanla gösteriyor ki erkekler de aynısını yapıyor. Sevgililik ya da flört asla evlilik hayatı gibi olamaz. Beraber yaşamak ve buna alışmak, evliliğin ciddiyetini kavramak herkesin harcı değil. Belli ki siz bu hayata adapte olamadınız. Hata varsa tek taraflı değildir asla. İkinizde beklediğinizi bulamamışsınız ki işler bu noktaya gelmiş.
Sorun gibi görünen ancak çözülebilecek sorunlar için direkt boşanma lafları dönüyorsa kafanızda bence de boşanın. Kendinize ve beklentilerinize uygun insanlarla evlenin ikinizde. Birbirinizi boşuna mutsuz edip vaktini emeğini hayatını çalmayın.
O yapmıyor ama neden diye bir sormak gerek. Tanışmadan mı evlendiniz? Hiç de sevmem onu aldım bunu aldım diyenleri kendi isteğinle aldıysan ses etme istediler de aldıysan kusura bakma da enayi misin sen? Hayat müşterek sen de yapacaksın o da bizim evde babam cam silerdi annem yemek yapardı. Babam çalışır annem bize bakardı. Biz büyüyünce annem de işe girdi bu sefer de biz çocuklar olarak yapmaya bölüşmeye başladık. Herşeyi ondan bekliyorsan biraz hatayı kendinde de ara ama eğer ki sen yapıyorsan ama yine de duruyorsa yazık olur sen haklısın. Ama ikiniz de çalışıyorsunuz ben eve geleyim yatayım uzanayım o iş yapsın diyorsan yazık kafana
Yaşlarınız kaç. Çok mu aradın böylesini. Neyse olan olmuş. Çamaşır ve bulaşık makineniz vardır. Mutfakta da eksiğiniz yoktur. derdi ne bu kadının acaba. Cinsel hayatınız da berbatmış. Üzüldüm adına. Onu al karşına konuş. Aklını başına almazsa boşanacağız de
Hayırlısı olsun ama çok kötü oldun artık, bıktım
Boşanayım mı?
Yazik cok yazik gerçekten üzülüyorum bu duruma. Kadin temiz olmak zorundadir. Zor is olsa zaten yardim ister , zorlaniyorsa bile soyle sen su isi yap ben de bu isi yapim erken bitsin yorgunum. Allahtan çocuk yok. Tembel insan ömür torpusudur. Senin adina cok uzuldum. Umarim duzelir.
Sagol reis.
Bas tacisin abim. Hurmetler
O yapmıyorsa sen yapıp onu da teşvik edebilirsin. Bazen gerçekten insanın canı hiçbir şey yapmak istemiyor. Belki eşin de senden bıktı, sen ona yardım etmediğin için elini ayağını her şeyden çekti. Hayat müşterek tabii evet. Sen rahatsızlığını burada dile getirmek yerine açıkcası evi toparlamaya bir şeylerin ucundan tutmaya başla. Eşinden de yardım etmesini söyle ve birlikte yapın. Ne ev işi sadece kadının işi ne de erkeğin işi. Hani sırf böyle bir sebepten emekle kurduğunuz yuvanızı yıkmaya değer mi bilemedim. Sorunlarınızı oturup konuştunuz mu mesela? Burada söylediğin şeylerin ne kadarını söyledin? Daha 2 ay olmuş mesela daha çok yeni evliliğiniz. Hani halletmekten korktuğunuz sorunlar için boşanmayı çözüm olarak seçmeyin.
Sonuna kadar haklısın arkadaş.. Böylesi düşman başına. Allah yardımcın olsun böyle şeyler meziyettir ve insanın içinden gelmelidir.. İnsan yol arkadaşının elbisesini yıkamış, yemeğini yapmış en güzel mutluluklardan sadece biridir benim için.. Allah böylelerine verdikçe veriyor ne diyeyim.. Annesi ile konuş gelsin eve görsün her şeyi
Ne güzel bir yorum. Çok sağol
Ne kadar basit boşanmak cidden çok üzücü. Sen eşini seviyorsan, bütün işleri ortaklaşa yapmayı teklif edersin çünkü ikiniz de çalışıyorsunuz. Hizmetçin veya kölen değil, anlayışla karşılamak zo-run-da-sın!
Gerçekten aşırı üzücü. Kadın "hizmetçilik" yapmak zorunda değil ve senin buna laf söylemek gibi bir hakkın yok. Gerçekten çok yorgun olabileceğini düşündün mü hiç mesela?
Çok üzücü gerçekten yorumsuz.
Kronik yorgunluk ve isteksizliğin sebebi belki rahatsızlık veya piskolojik bir sorun olabilir, aile tarapisti görmenizi öneririm, alttaki yorumların çoğunluğuna katılıyorum bu konuda ilimizde eşitsiniz, zaten bir insan yorgunluk varsa hiçbir şey yapmak istemez cinsellik dahil bunu anlayışla konuşarak çözmeyi halletmeyi olmazssa aile terapisti ile görüşüp sorunlarınızı anlatmamız gerekir, birde arkadaşları geliyor börek poğça yaparak haklı çıkmanın bir sebebi yok, kadınların düşünme biçimi erkeklerin kinden çok farklı hemen yüz binlerce para harcadım boşanma derdine kapılırsın kadınlar ne düşünür eşin ne düşünüyor biraz bunu düşün.
1- Eğer gerçekten yorgun oluyorsa ve iki işi bir arada götüremiyorsa, işi bırakmasını ve evde oturmasını söyle. Sonuçta erkeksin ve kadın çalışmak zorunda değil.
2- Ha yok, durum başkaysa hiç bir şey olmamış gibi davran. Neden sorma. Sadece kendine biraz daha bak, o görkemli bekar hayatını unutmadıysan aynen yaşamaya devam et. Kendi yemeğini falan kendin pişir, çamaşırını kendin yıka. Yani kendini öyle bir hale sok ki, ''ulan bu herif bir haltlar karıştırıyor galiba, hemen kendimi düzelteyim bari, herif elden gidiyor'' desin. Ama bak, bunu çok dikkatli yap. Sezer gibi olsun sadece, gidip de kadını alenen aldatma. Sadece ortaya ''ohoo ben daha yaşlanmadım, bende iş var'' gibilerinden bir durum yaratacaksın. Neşeni ise asla eksik etme yüzünden.
Evet kadınlar yapmak zorunda değil evde iki kişide aynı şartlarda çalışıyor ise... Dedinmi hiç gel beraber yapalım sen bulaşığa gir ben evi süpüreyim ikiye bölelim.. Yinede yaptığı hoş değil tabiki savunmuyorum bende akşama kadar ha bire ev topluyorum 2 çocukla uğraşıyorum marketi tek başıma görüyorum yemeği yapıyorum yinede beğendiremiyorum bazı kadınlar da kaşınıyor artık
Kadınla empati yapıyorum şu an.
Ben ev hanımı olmayıp dışarıda çalıştığım halde bir de tüm ev işlerini eşim yapmamı bekliyor bir de en ufak yardım etmiyorsa bende onunla yatakta arama mesafe koyardım anlasın diye. Neden eşine yardım etmiyorsun? Belki de o senin yardım etmemenden ötürü iyice inat yapıp yemek de ev işi de yapmıyordur. Eve bir aylık da olsa bir hizmetli alın deneyin baktınız cinsel sorun hâla devam ediyor onda da cinsel bir terapistten yardım alabilirsin. Tavrın gerçekten hoş değil.
Eşinden haklı beklentilerin var ve belli ki onda da inatlaşma durumu var. Sana bazı eksiklerini kendince inatlaşarak göstermek istiyor. Aslında anlattıklarına bakılırsa çok haklısın yalnız ifade biçimin biraz yanlış gibi. Sadi Şirazi der ki: Yanlış üslup doğru sözün celladıdır. Kendimizi doğru ifade etmek önemli.
Bence eşinin iş yapmasını beklerken onunla bir iki parça da olsa sen de bir şeyler yapmayı denemelisin. Ben bunları aldım, o da işleri yapmak zorunda gibi bir algı evliliğinizi iş anlaşmasına dönüştürür, çok incitici. Bu kırgınlık soğukluğa sebebiyet verebilir, çünkü cinsellik sevgiyle bağlantılı, kızgın olduğunda okşamak ister misin?
Bunları düşünüp onunla güzel bir muhabbet ortamı oluştur, gülün konuşun ki sorunlar yumuşamış kalplerle çözülsün. İlişkinin temelinde sevgi, saygı olmalı, bunları sakın sarsmayın.
Böyle olmazsa boşanırım demek yeterince boşanma sebebidir. Evlilik basit bir şey mi ki boşanmak bu kadar basit olsun. Çözüm bulmak öncelik olsun
Senin gibi anlayışlı değil ki
Her insan aynı olamaz ve evlenecek noktaya geldiyseniz mutlaka benzer yönleriniz olmalı. Ki onu en az 2-3 yıldır tanıyorsun, onunla ne şekilde anlaşacağını bilirsin. Sen onun gönlüne dokunduğunda o da seni mutlu etmek ister, kadınlar böyledir
Bu yorumu yapabilecek kadar anlayışlı, olgun ve sorumluk sahibi kadın sayısı azaldığı için sorudaki feryat ve figanı gerçekleştiren erkek sayısı ve buna bağlı olarak boşanma miktarı arttı.
Abim ve eşi çalışıyor. Hiçbir zaman gelipte "Evi, eşyayı ben aldım evi sen temizle (!)" demedi. Çocukları var, yorgun olmazsa ona sa bakar. İşten gelirse yemek yapar, eşine yardım edip evde temizler, karısını seviyor çünkü. Senin sevgiden anlar halin olsaydı karını karşına alırdın, böyle şöyle derdin. Umarım senden en kısa zamanda kurtulur.
Peki benim cinsel ihtiyaclarım yok mu? Ne yapayım metres mi tutayım? Onu mu yapıyım?
tensel uyumunuz yoksa ya konuş ya da boşan awk. Ben ne bileyim.
İlişkide yapılan tek taraflı fedakarlık asla sonsuza kadar yürümez. Eğerki gercekten birbirinizi seviyorsaniz belirli görevleri üstlenip birbiriniz icin fedakarlık yapacaksınız. Evlenmek bu değilmidir zaten iş bölümu yapıp eşinin sırtındaki yükü beraber omuzlamak. Ne sen fazla yük al ne de o fazla yük alsın birbirinizi sevdiğiniz sürece yükler ağır gelmezki. Sen kendince fedakarligini yapmissin karsindaki yapmiyorsa boşanmanız en dogrusu. İlerde daha fazla birbirinizi üzersiniz...
Valla kardocum bunları evlenmeden bilmiyor muydun? Bile bile evlenmişsin o zaman hayat müşterek deyip bir işin ucundan sen tutacaksin ki ona birşey demeye hakkın olsun. Aynı işi o kadında yapıyor sen erkek olarak fiziksel olarak ondan daha güçlü kuvvetlisin senin yapmaya halin ya da bilgin yoksa onunda olmayabilir. Bu sebepten ayrılırsanda güzel bir tazminat ve nafaka seni bekliyor demektir
Kurtarma çözümleri aramak yerine hemen boşanmanın kollarına koşuyorsunuz.
bir sor bakalım bir eşinle ilgilen belki bir derdi var. Belki kırdın farkında bile değilsin. Belki umursamak istiyor. Mutsuz kadın eviyle ilgilenmez. Mutlu kadının eline de kimse su dökemez.
Eşin bahsettiğin şeyleri yapmıyorsa belki de suç sendedir.
Haklısınız biz erkekler ile kadınların düşünce yapıları bir değil. Kadınlar duygusal varlıklar. Ve biz erkekler bazen bu duygu yoğunluğuna yetişemiyoruz.
Fakat bir kadın kırıldığında erkeğin anlamasını beklemek yerine direk kendisi söylese sana şu konuda kırıldım dese.
İşler daha basit olmaz mı?
Hem böylece kırgınlıklar büyümez olaylar da bu boyuta gelmez
@KESKİNOĞLU35 dediğiniz gibi kadınlar yapı gereği duygusal ve bunu her erkek de biliyor. Ama erkek hem hata edecek hem de ilk adımı atmayacak. Çok nadirdir dir bu istediğinizi yapan kadın. Bir kadın her zamanki gibi davranıyor da davranışlarında değişim varsa bir zahmet anlayın yani bir yerde hata yaptığınızı ve adım atın.
Davranmıyorsa**
Ben çoğu su için konuşuyorum. Maalesef çoğu erkek anlamıyor. ya da anlamak istemiyor
@KESKİNOĞLU35. Ne denir bilmiyorum. Sadece bu gmei böyle yürümez ki yürümüyor da onu biliyorum
Ben de farkındayım geminin böyle yürümediğini. Zaten kimsenin de kimseye saygısı kalmamış
@KESKİNOĞLU35 keşke herkes fark etse
Fark eden oluyor. Kimisi geç kalıyor
@KESKİNOĞLU35 işte sonra da yazık oluyor.
Valla hayat müşterek falan değil bence haklısın sen gidiyo af edersin eşşek gibi çalışıyosan o kadın da evini temizlemek yemeğini yapmak zorunda ha çalışıyo mu o yaparken gider 2 dkk sen de el atarsın kadın en azından köle piskolojisine girmez benim kocam bana yardım ediyo der yani biraz da geçim biliceksiniz boş boş evlenip boşanmayın
Kadın hem çalışıp hem ev işi mi yapacak erkek ne b*oka yarıyor bu durumda orspu
Eğer anlasamiyorsaniz bunu karşılıklı görüşüp anlaşmalı ayrılabilirsiniz.
Hiç bir saglikli dusunen insan boşanmak için evlenmez , hic bir evlilikde sonsuza kadar surecek diye bir kural yok. Arada masum bir cocuk olmadan yapmaniz daha iyi olur. Allah yardımcınız olsun.
Bu ırkçılığa varan kadın ırkı fanatizmi, adeta fetişizmi ve feminist söylemler yüzünden İNSAN olma erdemi ve ortak paydası yitirildi, büyük bir bencillikle dünya kendi etrafında dönüyor zannıyla yaşamaya başladı insanlar. Sorumluluk paylaşımından çok bireysel yaşam empoze edilerek eşitlik vurgusuyla İNSANLIĞIMIZDAN edildik.
Yani hiç evlenmedim ama bu tür psikolojiye çok İlgim var bununla ilgili çok araştırma yaptım. Olmuyorsa zorlamamak lazım ama bence oturup tekrardan bak bu olmaz böyle gerekirse sana yardım ederim ama boşanma aşamasındayız deyin olmuyorsa da mecbur ayrılmak zorunda kalırsınız ama inşallah hayırlısı olur hakkınızda.
Uzun zamandır ilkkez bir sorunun tüm cevaplarını okumak istedim. Çünkü buraya yazmadan önce ciddi bir birikim oluşturmama sebep oldu. Herkes kendince olaya iyi kötü yorum yapmış fakat bence bunu yazan arkadaşın en büyük sorunu sevgi. Karısını severek evlendigine dair tek bir söz yazmamış ya da haklısınız arkadaşlar o çalışmasa da olur belki bu bir çözüm yoludur diyememiş. Kimseyi de dinlemiyor. Sadece boşanmaya odaklanmış durumda. Ne olursa olsun ben parasını verdim bu kadının bir zahmet de yapsın söylemi bana pek de sağlıklı gelmedi açıkçası. Ha evet onun da haksız olduğu yapması gereken nokta çoktur ama bu yazılarda eşinle sorun çözmeden çok tiksintiyle bahsedilen bir nesneden bahsediyor gibisin beni de en çok bu üzdü açıkçası. Çünkü temizlik yemek vs çözülmeyecek sorunlar değil.
Severek evlendik, 2 yıl sevgili olduk, ama bu yaptıkları beni soğuttu.
Çoğu erkek böyle malesef evlenince erkek onu yapacak bunu yapacak faturalı ödeyecek kira varsa onu ödeyecek kadının gönlünü hoş tutacak da oda canı isterse verecek canı istemezse vermeyecek hiç yüz verme hocam kendine bak bir değişiklik yap kendinde mesela spora git bir hobi edin tercih edilen biri olduğunu göster kısaca ona o korkuyu ver feministlerin zoruna gitmiş saldırmışlar he bide onların kilodunun altına girmek için hemcinisi kötüleyen abazaların da zoruna gitmiş yaranamazsın hocam bu kadın milletine b*ktan kadını s. edeceksin en güzeli
Arkadaş o devir bitti.. Evlilik müşterek yemeği bir kişi yapar diğeri temizlik yapar. Ev hanımı değilse çalışan kadın yetişemez. Ancak evlenirken de erkek diye her masrafı erkek yapar olayıda bitmiştir. Masrafı kim ne kadar yaptıysa altınlarda parada masrafı yapan ait olmalı. Kıasaca sen hizmetteçi almadın bunu kafana sok. Hanım efendi de kadınlığını bilsin yaptığın masraflar için gerekli parayı sana versin..
Bu durumdan şikayetçiysen ya çalıştırmayıp evine mecburen bakacaksın. Yok çalışmasını istiyorsan kusura bakmada bir zahmet işin ucundan tutacaksın.
Yahu arkadaşım. Hem çalışsın maddi destek olsun, hem arkanı toplasın, hem cinsel ihtiyacını gidersin. Ketçap mayonez de ister misin? 😄
Memur adamsın bu kadar dar görüşlü olma. Kadın o yahu biraz merhamet et.
@sedeffff7 s. ke çalacak aklın yok daha halen konuluyon amkkk. 😂
Zekan mükemmel
Sanki birbirinizi hiç tanımadan evlenmiş gibisiniz.
İkiniz de eşitsiniz, çalışıyorsunuz. Bu durumda evdeki işleri de paylaşmanız gerek.
Bir de, seni kim zorladı ki evi almaya onu bunu almaya? Eğer kendi isteğinle aldıysan bunları "şunu aldım bunu aldım" diye kimseye yakınma. Aksi bir durum varsa da biraz enayi oluyorsun kusura bakma.
İşi bırakma imkanı var mı öncelikle? Yeni bir durum olsa belki psikolojisi bozuktur falan diyeceğim ama 2 sene diyorsun. Hiç güzelce konuşmayı denedin mi ve dava açmaktan söz ettin mi? Söylemediysen bence söyle ve tepkisi ne olacak biraz nabzını ölç. Gözdağı verirsin belki yola gelir falan. Seni gerçekten seviyorsa bu sebeple boşanmana razı olmaz zaten. Karakter yapısı da öyle olabilir, alışık olmayabilir, baba evinde rahat yetişmiş sanırsam...
Evet biraz rahat yetişmiş.
Hem caliscak hem yemek, hem camasir, hem bulasik oldu.
Kolesi mi evin?
Hic ev isini kendin yapmayi denedin mi, o zaman da oturuyor mu?
Ben nisanlimada soyledim, ya o ev isi beraber yapilir.
Ya da cop goturur.
Sen elini atmiyorsan isten gelince televizyona yayilip hizmet bekliyorsan.
Karin hakli sana hizmetci lik yapacak hali yok. Hakli
Ha dersin ki ben yaptigim halde yapmiyor, o zaman haklisin
Süper 👍
Yuva kurmak kolay değil. Bu yüzden boşanmak, yazık olmaz mı geçen iki yıla. Hem eşinizde çalışıyor. Oda yoruluyor. Ev hanımı değil ki. Eşler çalışıyorsa ev işi ortak olmalı bence. Aşılmayacak sorunlarınız yok, evlilik terapistine gidin. Acele etmeyin boşanmak için 🌺
Ya oğlum öyle diyorsun da her şeyi makine yapar zaten. Çamaşırlarını kirlenince makineye at içine 1-2 ölçek deterjan koy. Programla yıka. Bulaşıksa kirlileri makineye koy programla yıka. Yemek desen birlikte girin yapın. Çok mu zor bir yemek yapmak. Yorgunsanız dışarıdan söyleyin bir şeyler yiyin. Her cumartesi ya da pazar bir gün seçin evi ikiniz birlikte toplayın. Sonuçta çocuk yok bir şey yok. Eviniz o kadar kirlenmez.
Kendini hizmetçi tuttun sanıyordun heralde? Ama suç sende değil, yetiştirilme şeklinde sana kadının her şeyi ayağına getireceğini öğretmişler ne yapalım. Sen ne kadar çalışıp yoruluyorsan o da aynıymış, sana senden daha az yorulduğunu düşündüren ne? Köle arıyorsan köyüne git.
@ozann007 annem ve babam seneler önce boşandılar, şu an ayrılar. Birlikte olduklara zamanlarda ve sana yemin ederim ki (her ikiside çalışan insanlardı) yeri gelir temizlik yemeği babam yeri gelir annem yapardı. Annem asla her şeyi yerine getirip önüne sunupta kadınların hizmetçi gibi olmalarını gerektiğini göstermezdi bize. Eşitlik, her yerde eşitliktir. Evleniyorsun diye evine sana 7/24 hizmet edecek kadın almıyorsun! Böyle düşünenler bana da uzak olsun sizin zihniyetinizden iğreniyorum!
Karın o hizmetçin değil. Ev işlerini yapmak sadece onun işi değil senin de işin. Hiç çalışıyorum yorgun geliyorum diye tatava yapma. Ev işi de iş, o da yorgunluk. İnsan gibi konuşup işleri bölüşseniz ortaklaşa yapsanız problem kalmaz zaten. Nasıl karının sana sen erkeksin çalış evine bana bak demesi yanlış olursa senin de ona ev işi yapmayı dayatman yanlış olur. Umarım açıklayabilmişimdir. He yazdığın kadarıyla da senin istediğin şey bir hizmetçi. Boşan karından yerine bir hizmetçi tut. Cinsel isteklerini de parasını verip giderirsin paşa paşa.
Evet bir hizmetci ve bir metres tutsam daha iyi olur, en azından hakkını verirker
Etraf kaşar dolu ne gerek var paraya.
Öyle. Sen sadece adamı anlamamissin burada. Belli ki kimse yapmiyosa adam yapiyor herşeyi kardeş. Kadın da yapmak zorunda. Abi oturmusuz burada evlilik de kim ne yapcak ne yapmicak onu tartisiyoruz ya. İki bomba atsa da Avrupa gebersek gitsek ne güzel olur.
Adam iş yapıyor mu yapmıyor bilemem ama sanki yapıyosa da mecburen yapıyomuş gibi. Aynı evde yaşıyosan işi de ortak yapacaksın bu kadar basit. Evlilikle de alakası yok ev arkadaşın olsun aile evi olsun hepsi için geçerdi. Bu arada bomb +1. Izdırabını sevdiğimin ülkesine iyilik olur..
Siz de her zaman bizi yabana attınız kardeş. Şimdi yok yalan deme. Mecburen yapıyormuş gibi davraniyordunuz. Ee biz de aynisini yapıyoruz işte.
G*tunden uydurdun demedim ki zaten. Şu yorumları bir okusana 5 dakika. Adami bulsa linç edecekler. Bu yapilan emin ol erkeklerin kadinlara karşı daha fazla bilenmesine yol aciyor. Yani bı farkındalık falan olusmuyo cinayetin olduğu gün binlerce cinayet daha oluyor mesela.
Kendini anlatmaya çalışan insan bir süre sonra saldirir kardeş.
Yukarı da var bir tane mesela @Denizran diye bı or*sbunun kızı almış eline telefonu sovuyor erkeklere. Onu ben bı elime geçirsem anasını beller kafasını govdesinden ayiririm
Ev işi kadının görevi değildir sadece. O evde ikiniz yaşıyorsunuz ve ikiniz yapmalısınız. Rahatsızlık duyduğunuz konuyu eşinize açık şekilde anlatarak belirtebilirsiniz. İkimizde calisiyormussunuz. Beraber yapabilirsiniz. Mesela tatlı dille söyleyip ona yardım etme teklifinde bulunabilirsiniz. Rahatsızlık duyduğunuz her konuyu açık şekilde dile getirip çözüm önerileri sunmanız veya birlikte çözüm üretmeniz en sağlıklı olanıdır. Hala birseyler duzelmiyorsa boşanma düşünülebilir.
Offf bütün erkeklerin tek sorunu kadın evi temizlesin çamaşırları ütülesin yemek yapsın sen yap yapamıyormusun kadın değer ver sonra cinsel hayat de niye evlendin şimdide boşanıyorsun böyle basit bir şey yüzünden babam anneme yemek bile yapıyor annem hiçbir şey yapmıyor kraliçe gibi evde oturuyo herşeyi babam yapıyor evi temizliyor çamaşırları yıkıyor yemeği yapıyor aaaaa pardon unutmuşum siz türksünüz ev işi yapmak erkeğe yakışmaz dime böyle bir beyin algınız var biz 10 yıl amerikada yaşadık onların bu kadar mutlu olmasının nedeni hem kadın erkek iş yapıyorlar işi paylaşıyorlar çocuklarına iyi bakıyorlar şimdiye kadar kavga ettiklerini hiç görmedim ama Türkiye'de öyle değil kadınlar herşeyi yapsın sizin eliniz ayağınız yok mu düşünün biraz 😡
Arkadaşlarını eve davet ediyor, onlara kısırlar, sarmalar, börekler yapıyor. Bana gelince bir tas çorba önüme koymuyor. Olmaz böyle şey
sen karına kaç kere bir tas çorba önüne koydun?
BOşanmayı düşüneceğine karınla beraber ev işi yapın mesela ben evi süpürim sende bize bir yemek yapıver de eğer bilmiyorsa bir yemek tarifi kitabı al getir. Mesela çamaşırı sen ser. Yani bişeyi o yapıosa diğerini sen yap. Anlamam deme öğren. Yani ev işi yapmak seni daha az erkek yapmaz. İnsan yapar. Ha eğer senin çabalamana rağmen kötüye gidiyorsa boşanmayı o zaman teklif et
Ama ben erkeğim yaw
Gizli öğe birde adam istersen çocuk doğursun olsun bitsin. Hemen boşan diyorsunuz. Kolay mı bir yuvayı yıkmak.
Erkekler ev işi yapabilir ikinizde çalışıyomuşsunuz ikinizde yoruluyodunuz evlenmenin amacı ne beraber birşeyler yapmak değil mi o seninde evin onunda evi ikiniz birlikte toparlayacaksınız yemekleri bazen o bazen sen yapacaksın. Hala ben erkeğim yapamam diyorsan sen kendine köle arıyosun demektir kadını oyalama boşanın
Eğer kadın çalışmasa bir nebze haklı olabilirdin ama çalışıyor senin gibi oda yoruluyor yapmak zorunda değil. Evlenince kadını gtünüzü toplayan bir yaratık olarak görmekten vazgeçin bu sadece ailenizin size aşıladığı bir yalan. Siz evlenince bir eş ediniyorsunuz kendinize önce bunun anlamını öğrenin. Yanında beraber yürüyeceğin birisi demek bu hizmetçi demek değil
Benle sekste yapmıyor o ne olacak
Demekki oturup konuşmanız gerekiyor derdi ne öğren gerekirse terapiye gidin. Boşanmak çocuk oyuncağı değil daha evliliğin anlamını bilmiyorsun. İyi günde kötü günde lafı boşuna söylenmiyor. Önce elinden geleni yapacaksın sınırlarını zorlayacaksın olmuyorsa ayrılmayı teklif edersin. Yok benle yatmıyor yok temizlik yapmıyor boşayacam demekle evlilik yürümez zaten.
Ne terapisi ya, ne diyecez gidip karım bana vermiyo mu diycem, saçmalık bu
Abi sen ne odun çıktın ya. Kadın terapiste gidin cinsel problemlerimiz var diyin ve yanında ev işlerinide söyleyin. Gidip anana anlatamayacağıns göre bana vermiyor diye bir doktora anlatman daha mantıklı sanki ne dersin
Ben sonra o kadın terepisti ayarlarım bak 😂
Bişe diyimi senden adam olmaz o kadını gözden çıkarmışsın belli hayatının içine edeceksin boşa kadını kurtulsun senden anlaşıldı senn derdin
Niye kızıyorsun cankız şurda bir ortam yumuşasın diye espiri yaptık, ben kadın terapiste gidincede utanırım o ayrı mesele. Bende bir problem yok, haftada 1 oluyor zaten amaç biraz daha artırmak, terapistlik bir şey yok zaten
Haftada bir yardımcı gelsin.
Pis kadınlara yemek yapamayan kadına tahammülüm yok.
Hersey para mal mulk degildir gardasim karinin yapmadigini dusunuyorsan ordan kazandigin parayla birini tutup evini temizleyip esini yormazsin bunu artiya cevirip yardimci olurdun vs isleri bölüşe bilirdiniz ornek o bulasiklari yikar sen eve supurge tut gibi ama turk erkegi yapmaz demi adamliga sigmaz yanlis anlama asil adamlik birseyi bozmak kirmak dokmek degil asil adamlik gerektiginde egilip kadininin ayagindaki bagciklari baglamak kadar basit olan birsey yanlis anlama biz erkekler geneli boyle el opmekle agiz kirlenmez demisler atalarimiz birsey olmaz diyecektin Şu an huzursuz olmuyacaktin allah yardimcin olsun kardesim iyi geceler
Yaşınız galiba biraz küçük evlilik meşakkatli bir durum bence düşünün iyi bir eş seçimi yapmışsınız bırakın evliliğiniz ilerlesin çocuk da istersiniz ileride diye düşünüyorum tabi ki kolay değil ama eşiniz ile de empati kurun siz de flört aşamasında böyle değildiniz bence maceraya girmeyin
Kardeşim öncelikle adına üzüldüm erkek bu durummda kendini çok kötü hisseder. Kadınlar dönem dönem bunalıma girebilir. Daha yeni evlisin bırak yapmasın senee üstüne gitme belki yanlız kalmayı istiyordur belki ilgisiz kalmıştır. Çok üstüne düşme zamanla düzelir. Evliliğin ilk yılları çok zordur sonradan alışıyorsun.
Şimdi feministlik ruhum ağır basar ama sana acı ama gerçek birşey söyleyecem dostum kadın seni sevmiyor.
Sevse senin donunu bile eliyle yıkar yine seni bu hale düşürmezdi.
Para size mutluluk vermemiş
Kadın hem çalışıp hem ev işi yapacak erkek ne b*oka yarayacak?
bu kadar basit olmamalı çözüm yoluna gidebilirsiniz maddi durumunuz iyiymiş haftada bir temizlik için biri gelir yemeği beraber yaparsınız olmazsa psikolojik destek alırsınız tabi o da yoruluyor iş hayatı yıpratıyor biraz da böyle düşün tek taraflı düşünme kadınlar her şeyi daha çok abartır daha çabuk yorulur etkilenir yıpranır
Sonuna kadar haklısın. Başka şey söylemek dahi istemiyorum.
Eyvallah
Haklı olduğun yerler var evet haksız olduğun yerlerde var kusura bakma eşin hepsinin üstesinden gelemiyor olabilir madem durumunuz iyi temizlikçi tutarsın 15 günde bir gelir esinde diğer işleri halleder seks konusuna gelince karşılıklı oturulur birde onu dinlersin belki sen yaptığın seksi beğenmiyor bunlar hep olasılıklar emin ol ayrılmak hemen çözüm değil
Yapacağın tek şey eşini karşına alıp konuşacaksın... Tamam evlilikte hayat müşterekti eşler biribine yardım etmelidir ama eğer ki tüm işler sürekli bir tarafa yıkılıyorsa ve diğer taraf elini dahi sürmüyorsa orada sıkıntılar başlar. Al eşini çek karşına düzgün bir şekilde konuş , baktın olmuyor zaten kendi kararını kendin vereceksin... Burada bizler sadece bir noktaya kadar yorumda bulunuruz o kadar , sana ne yapacağını söyleyemeyiz... Hayat senin , alacağın kararlar senin bu konu hakkında...
onuda dinlemek gerek neden bu kadar bencil davranıyor ama 2 yıl uzun bir süre çözülebilecek bir konu olsa bu sürede çözülürdü gibi geliyor bana sanki yinede yuva söz konusu önce bir oturup konuşmak karşılklı ve bu gidişhattan menun olmaıdğını gözlerinin içerisine bakarak ayrılık kelimesini hiç dile getirmeden söyeip bir süre daha beklemek gerek diye düşünüyorum. ..
Hayatı paylaştığınız kişiyle evinizin tüm işlerini de paylaşacaksınız
Oda yapacak sende 🤷
valla kardeş seks haric hepsini ben de sana yapardim 😂istedigin yemek bulasik temizlik ise bosa demiyorlar bu zaman da 1 karin olacana 1 dostun olsun diye 😋😂 kardeşim bu isin sakasiydi yapman gereken olayi maddi durumu bir kenara koyup pasakli bir esin oldugu kesin ozaman semde suyuna git brak heryer daginik kalsin koksun ondan daha pasakli gibi davran ozaman o elini atacakdir bundan emin ola bilirsin özelinize gelirsek orasi beni aşar aranizdaki bagla alakali bir durum soz konusu
Evin temizliğini, yemeğini, bulasigini kendinde yapabilirsin ikinizde çalışıyorsunuz senin ne özelliğin var işten geldikten sonra kivrilip hizmet bekliceksin kadında kalkıp hizmet mi edecek kalk sen yap bir zahmet
Evi alan, eşyaları düzen, düğün yapan, koluna bilecezik dizen benim. 370 bin tl para harcadım. O zaman kimse bana hayat müşterek demiyordu naberrr
Soruyu soran arkadaşım bunları yaptın afferim de yani senin de yardımın şart ona demen gerek birlikte yapalım ona da yanasmiyorsa sorun ondadir
Evi aldın bilezik dizdin düğün yaptın da kimse sana zorla yaptırmadı o senin hayat arkadaşın hayatı bölüştüğünüz gibi ev işlerini de bölüşmelisiniz karını da anlamalısın
Tamam aldın ettin tuttun harcadın vs ama yani ev işi bu insanlar fiziksel olarak yorgun düşüyo ve bedensel yorgunluk çok ağır oluyor siz de çalışıyorsunuz halden anlamanız gerekiyor. Bedensel sağlığı, yorgunluğu maddiyatla karşılaştırmanız aşırı ilginç.. belki kadın çok yorgun düşüyo yapamıyo yani sağlık bu.. sizin ev almanızla araba , eşya vs almanızla ne alakası var bunun? Belki iş güç yapacak fiziksel gücü yok kadının.. kardeşim biraz derin düşünün neden bu kadar dar düşünüyorsunuz? Ayrıca iyi hissettiği zamanlarda da hiç iş güç yapmıyorsa o zaman serzenişte bulunun..
Arkadaşlarını eve davet ediyor, onlara kısırlar, sarmalar, börekler yapıyor. Bana gelince bir tas çorba önüme koymuyor. Olmaz böyle şey
Sende haklısın bir yandan onun da hisleri azalmış gibi valla bosanin demem kimseye ortak karar verin hepiniz için de hayırlısı olsun kardeş
Bakın o zaman size karşı birşey hissetmiyorsa bunu zamanla daha net belli edecektir zaten e siz de anlarsınız zaten.. o zaman ayrılmak en iyisi çünkü onlara gelince yapıp size gelince hiç ilgili davranmıyorsa o zaman hak verebilirim size.. ilgisizlik sevgisizlikten kaynaklanır çünkü.. bilmiyorum yanlış miyim? Karşılıklı konuşup en doğru kararı verip hayatlarınıza bakın derim eğer öyleyse durum ki ben öyle hissettim çünkü bir kadın da herkese Güler yüzlü iyi olup hizmet yapıp eşine bunları vermiyorsa ama bilerek vermiyorsa o zaman size karşı hissiyatı olmayabilir
Yazık şu anda varya boşansan da zarardasın boşanmasan da. Tüh.
Aynen öyle çıkmazdayım. Ne yapacağım bilmiyorum.
Acaba karşınıza alıp açık ve net bir şekilde konuştunuz mu?
Bence zaman kaybetmeden bu durumu onunla paylaşmalısınız. Evi ya da eşyaları siz almış olabilirsiniz, bu ev işlerine yardım etmemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Size bulaşık yıkayın diyen yok. Az da olsa gönlünü hoşnut etmek için tatlı dilli olup yardım edebilirsiniz.
Peki cinsel yönden ne yapacağız?
Belki hoşuna gitmiyordur ya da hayalindeki bu değildir. Bu konuda da konuşmalısınız. Ha olmuyorsa ayrılırsınız ama elinizden geleni yaptıktan sonra.
Kadın ev işi yapmak zorunda değil sende o evde yaşıyorsun birlikte yapılmalı böyle bir beklentiden dolayı haksızsın eşin çalışmıyor olsa amenna ama oda sen gibi çalışıyor evlenmeseydin sen yapmak zorunda kalacaktın zaten önce bu zihniyeti değiştirin ama evlilikte başka sorunlar varsa ve mutsuzsan çocuk olmadan boşanman en iyisi olur
Sen paranın derdine düşmüşsün ne yani kim daha çok para harcadıysa diğerine köle mi olacak o zaman elin sana yaptığın masrafların yarısını versin sen köle ol ona nasıl olsa parasını verdi hay senin kafana.. sevmeden mi evlendin yanındaki kişi kapı komşun değil karın karın, üstelik o evde sende oturuyorsun ayıp be eşine üzüldüm valla inşallah senin gibisi birine denk gelmem bence bekleme ayrıl eşinde senden iyisi bulsun mutlu olur sende köle ara dur
Kesinlikle ayrılmalısın, bokun içinde yaşamaya razı olan insandan hayır gelmez.
Eyvallah
Nasıl hem çalışacak hem eve bakacak kabiliyette oluyormuş robot mu bu? Hem çalışan kadın istiyor hem ev hanımı bir de her gün seks ihtiyacını karşılasın yok öyle paşam
Her gün değil, bari haftada 3 gün olsun, zaten haftasonu iş yok
Haftada 1 gün eksik diye mi bu giderin
Haftada 1 bazen 2 oluyor. Bana kalsa haftada 4-5 isterim 😂
seks için evlenirsen olacağı bu
Evlilikte seks direktir. Direk olmadan sağlam olmaz
aga bence sen bunu boşa rus al şu yorumlara baksana.. bunlar yarın öbürgün kocalarını pavyon karılarını kaptırıp ağlarlar zaten..
Rabbim size huzur versin. Oturup bir hatalarınızı düşünün. Asla boşanma güzelçe konus bunlar gecicidir
sen ev işi yapıyor musun?
ev işlerini bölüşüyor musun?
yoksa hepsini ona kakalamaya mı çalışıyorsun?
ikiniz de çalışıyorsunuz. neden ev işleri sırf onun görevi olsun ki?
o evde sen de yaşıyorsun..
eve gelince sen ne yapıyorsun?
@Retroxc bence de sen asla evlenmemelisin. hiçbir kadın senin gibi bir cezayı hak etmez
@Retroxc kişi kendinden bilir işi..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?