Haftada bir her duştan çıktığında gözeneklerin açılmış olacaktır. Ya da önce yüzünü iyi bir yüz temizleme jeli ile yıka ve yüzünü buharlı su ile nemlendir. Sonrasında
1. Yüz Vakumlu Gözenek Temizleyici
2. Yüz Temizleyici Spatula
kullan. Bunları çeşitli alışveriş sitelerinde bulabilirsin.
Sonra yüzünü bir gül suyu olabilir ya da yumuşak bir tonik olabilir sil.
Üzerine bir arındırıcı maske uygula. Yıka. En son da yüzüne bir nemlendirici krem sür.
Yüz temizleme jelleri için La Roche Posey ve Bioderma öneririm. Pahalılardır ama düzenli kullanımda sonuc alırsın. Yine yüz nemlendiricisi olarak da bu ikisini öneririm.
Gül suyu olarak Otacı marka iyidir. Organik. Tonik herhangi gibi bir tonik olabilir ama salistik asit içermeli.
Arındırıcı maske olarak Acnegun Refining Mask öneririm. Yanı markanın toniki de iyidir.Her gün evden çıkmadan güneş kremi sürmeyi ve her gece uyumadan önce yüzünüzü yüz temizleyici ile yıkamayı unutmayın. Herhangi bir makyaj ürünü kullanmıyorsanız. Sabahları yüzünüzü su ile (herhangi bir temizlik ürünü kullanmadan) yıkayıp tonik + nemlendirici kullanmalısınız.
Önerilerimi dikkate almanız durumunda 1-2 ay içerisinde siyah noktalarınızda azalma ve gözeneklerinizde kapanmalar göreceksiniz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAy imdat, kendinize sakin bunları yapmayın ya yok kolonyaydı yok hacı şakirdi falan... Kolonya alkol içerir ve cildi kurutur, pH dengesini bozmak için bire birdir, bildiğimiz sabun da aynı işi yapar; cildi kurutur ama hiçbiri kalıcı olarak sizi beyaz veya siyah noktalarınızdan kurtarmaz.
Cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırmanız gerekiyor. Bunun için en makul yollar bildiğim kadarıyla şöyle, gidip kendinize düzgün birkaç ürün satın alın. Cilt tipinize göre yıkamak için bir temizleyici, cilt tonusunu arttırmak ve gözeneklerinizi sıkılaştırmak için tonik ve son aşama olarak nemlendirici.
Bunları düzenli olarak sabah akşam kullanın. Profesyonel cilt bakımı yaptırın, sakın kendi kendinize sivilce veya kara nokta sıkmayın. Böyle bir durum olduğunda özellikle sivilcelerde asetil salisilik asit içeren losyonlar kullanın. Haftalık kullanılan cilt bakım maskeleri var onları da deneyebilirsiniz.
Ama unutmayın ki en önemlisi hijyeninize dikkat etmeniz. Sakın pH dengenizi bozacak ürünler kullanmayın, sonra çok üzülürsünüz, birkaç seneye kırışıklıklar ve cilt sarkmaları ile baş etmek zorunda kalırsınız...41 Yorumla
Ergenlik çağında özellikle burnumun üstünde bir hayli siyah nokta oluşmuştu. Dediğiniz gibi jel kullandım. Bu şırınganın iğnesiz kısmıyla çektim şişti kırmızı oldu, elimle sıktım burnum kocaman oldu. Sonra kendi kendime bir şey denedim. Geceleri yatmadan önce yüzümü cilt sabunuyla yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havluya kuruladım. İyice kuruduktan sonra da pamuğa bildiğimiz kolonyadan döküp yüzümü iyice ovaladım. Yüz çok yanıyo. Kolonya kuruduktan sonra da cildim tamamen kurumasın diye nemlendirici kremle nemlendirdim. Arada yıllar geçti hala yüzümü havluya kurulamam. Çünkü ne kadar yüzünüzü yeni de yıkasanız yüzünüz hiç bi zaman tam olarak temizlenemiyo. Dediğim şeyi uygulayın sabunla yeni yıkadığınız yüzünüzü kolonyayla temizlerken pamuk simsiyah olacaktır. Şu anda da yüzümde tek bir siyah nokta yok :))
53 Yorumla
Yüzüne buhar banyosu yaptırmanı tavsiye ederim, kaynar bir suyu leğenin için dök yüzünüde o leğenin içine sok (suya değmeyecek şekilde)leğeninde üstüne kafan içindeyken havluyla kapat! bunu 10 dakika uygula!sonra hacı şakir sabunu ile (hala satılıyorsa) iyicene yüzünü yıka !en sonundada makyaj temizleme losyonları oluyor isimleri aklımda değil ama avonun iyi ürünleri var onlardan al son olarakta onunla yüzünü iyicene sil! bir haftaya kalmaz o sorundan kurtulursun! bundan 12-13 yıl önce bende aynı sorunla karşılaşmıştım!(burun bölgesinde)bu söylediklerimi harfiyen bende yaptım çok kısa bir sürede o dertten kurtuldum!
kolay gelsin13 Yorumla- +1 yıl
ekleyeceğim;
hacı şakır sabunu nu yüzüne kullanmadan önce elinde iyice köpürt ve o elindeki köpüğe 2-3 çay kaşığı şeker ekle, şekerli köpüğü yüzüne uygula, şeker topları yüzünde dolaşacaktır, bir süre yüzüne köpük veşeker topları ile masaj yaptıktan sonra yüzünü yıka. Tonik ve pamuk yardımı ile tekrar temizle. Etkisini daha iyi göreceksin.
Cildinizi düzenli olarak temizleyin ve nemlendirin.
Siyah noktalara özel ürünler kullanın, örneğin siyah nokta bantları veya siyah nokta temizleyici jeller.
Yüzünüzü sıcak su buharına tutarak gözeneklerinizin açılmasını sağlayın ve ardından siyah nokta çıkarma aracı ile siyah noktaları nazikçe çıkarın.
Beslenmenize dikkat edin ve sağlıklı gıdalar tüketin.
Stresi azaltmak için yoga, meditasyon veya başka rahatlama teknikleri uygulayın.
Cildinizi aşırıya kaçmadan exfoliate edin (cildinizi ölü hücrelerden arındırın).
Cildinize uygun makyaj ürünleri kullanın ve yatmadan önce mutlaka makyajınızı temizleyin.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 28,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBen nemlendirici sürerim
00 Yorumla Siyah noktalar, cildimizdeki gözeneklerin (foliküllerin) yağ ve kir olarak tıkanması sonucu oluşur ve kendi kendine geçmelerine imkan yoktur. Siyah noktalı cilt görüntüsü hiçbirimizin tercih ettiği bir şey değil. Bu yüzden, siyah noktalar için cildinin ihtiyacı olan düzenli bakımı sağlamalısın.
Özellikle yağlı ve karma ciltlerde çok sık karşılaşılan bir problem olan siyah noktalardan kurtulmanın ilk kuralı düzenli cilt temizliği ve peeling. Günlük cilt temizliğini aksatmayarak ve haftada bir kere düzenli peeling yaparak cildini ölü derilerden arındabilir, kirlerin gözeneklerde birikmesinin önüne geçebilirsin. Siyah noktalar için hangi peeling daha etkili diye sorarsan, NIVEA Derma Skin Clear Sivilce Karşıtı Peeling’i önerebilirim. Düzenli kullanım sonucunda siyah ve beyaz noktaları azaltmaya, klinik olarak test edilmiş yapısı ile cildi kurutmadan yenilemeye yardımcı oluyor. Sonuç ise arınmış cilt dokusu ve açılmış gözenekler…
Sevgiler 💙
32 Yorumla- +1 yıl
Ben yüzümü keseliyorum ama geçmiyor noktalar
- +1 yıl
@Jungkookunkarısı Keseyi hele ki yüzünüze uygulamanızı asla önermem cilt bariyerinizi çizebilirsiniz üstelik ölü derileri arındırmak konusunda da yardımcı olmaz onun yerine kimyasal peeling öneririm şu kırmızı peelinglerden olabilir, ama her şeyden önce bir güneş koruyucu kullanmazsanız siyah noktalarınız tekrar tekrar ve tekrar oluşacaktır çünkü gözeneklerinizin içindeki foliküllerdeki yağ bezeleri güneş ve serbest radikaller yoluyla okside oluyor ve siyah bir görünüme kavuşuyor, her şeyin başı güneş koruyucu kullanmak, düzenli olarak. Bir de cildinizi de iyi arındırmak gerekiyor, çift fazla temizlik bu konuda yardımcınız olabilir.
+1 yılSiyah noktaların oluşum nedeni genellikle genişlemiş gözeneklerdir. Gözeneklerin içine birikmiş yağ, kir ve ölü deri hücreleri, cilt yüzeyinde siyah nokta olarak belirirler. Siyah noktaları yok etmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:Cildinizi düzenli olarak temizleyin: Her gün sabah ve akşam cildinizi bir temizleyici ile yıkayın. Bu, gözeneklerinizin tıkanmasını önleyerek siyah noktaların oluşumunu azaltabilir. Haftada birkaç kez peeling yapın: Peeling yapmak, ölü deri hücrelerini cildinizden uzaklaştırarak gözeneklerinizi açabilir ve siyah noktaların oluşumunu önleyebilir. Buhar banyosu yapın: Sıcak su buharı, gözeneklerinizi açarak siyah noktaların kolayca çıkmasına yardımcı olabilir. Yüzünüzü sıcak su buharı ile 5-10 dakika kadar buharlayabilirsiniz. Siyah nokta çıkarma araçları kullanmayın: Siyah noktaları çıkarmak için özel olarak tasarlanmış araçlar kullanmak, cildinize zarar verebilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Cildinizi nemlendirin: Nemlendirici kullanmak, cildinizi nemlendirmenin yanı sıra, gözeneklerinizi tıkayan yağların oluşmasını engelleyerek siyah noktaların oluşumunu önleyebilir. Uygun makyaj ürünleri kullanın: Makyaj ürünleri, gözenekleri tıkayan yağ ve kirler içerebilir. Bu nedenle, cildinizin tipine uygun makyaj ürünleri kullanarak siyah noktaların oluşumunu önleyebilirsiniz.
Siyah noktaları tamamen yok etmek zor olsa da, yukarıdaki yöntemleri uygulayarak azaltabilir ve önleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra, düzenli bir cilt bakım rutini uygulamak ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek de cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılÇaydanlıkta suyu kaynat ve buharını yüzüne tut iyice. Cildindeki delikler açılacak ve siyah noktalarını sıkman gerek, cildin yumuşamışken. Cildini iyice siyah noktalardan arındıktan sonra soğuk bi su ve temizleyici ile yıkamanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılBu konuda uzman olan kişiye basvurup yüz Temizliği yapılmalı nedeni şu gozenekleri temizliyorlar ve sonra da genislemis gozenegi kapatiyorlar/daraltiyorlar böylece her seferinde içine kir yağ dolmuyor o kadar da
Sonra 2 veya 1 haftada peeling uygulayin her gün duzenli olarak yüzünüzü yikayip özellikle cildiniz kuruysa nemlendirmenizi ve gunes kremi surmenizi tavsiye ediyorum
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 546 cevap paylaştı.
+1 yıl1 yemek kaşığı yulaf ununa, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra yarım yemek kaşığı yoğurt ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi fırça veya parmaklarınızla cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra önce ılık, sonra soğuk suyla durulayın
kesin bilgi paylaşın
00 Yorumla Çaydanlıkta suyu kaynat ve buharını yüzüne tut iyice. Cildindeki delikler açılıcak ve siyah noktalarını sıkman gerek, cildin yumuşamışken. Cildini iyice siyah noktalardan arındıktan sonra soğuk bi su ve temizleyici ile yıkamanı tavsiye ederim. Ben ergenlikte bunu yaptım ve şu an hiç siyah noktam yok .İz de yok.
20 Yorumlabende de vardı benim kullandığım 2 ürün var istersen onları alıp kullanabilirsin çok ta pahalı değil 20 tl gibi bi paraya bunları alabilirsin. ''garnier 3ü1 arada peeling ve garnier saf & temiz arındırıcı ve sıkılaştırıcı tonik.'' gerçekten çok işime yaradı hemde günlük olarak kullanabileceğin en güzel peeling çünkü içinde bulunan siyah noktalar için olan zerrecikler çok küçük bu yüzden cildini de inceltmez. Denemelisin bence
11 Yorumla
+1 yılGüzel bir yüz peelingi kullanmalısın haftada bir bunu uygula. Kendi cilt tipine göre uygun olanını ol kullan ihmat etme. Sonra gözenek sıkılaştırıcı kullanman gerekiyor.
10 YorumlaSiyah noktalar, cildimizdeki gözeneklerin (foliküllerin) yağ ve kir olarak tıkanması sonucu oluşur ve kendi kendine geçmelerine imkan yoktur. Siyah noktalı cilt görüntüsü hiçbirimizin tercih ettiği bir şey değil. Bu yüzden, siyah noktalar için cildinin ihtiyacı olan düzenli bakımı s
00 Yorumlaimdat, kendinize sakin bunları yapmayın ya yok kolonyaydı yok hacı şakirdi falan... Kolonya alkol içerir ve cildi kurutur, pH dengesini bozmak için bire birdir, bildiğimiz sabun da aynı işi yapar; cildi kurutur ama hiçbiri kalıcı olarak sizi beyaz
00 Yorumla
+1 yılSabun değil de cilt tipine uygun asit içeriğine sahip serum, tonik ve peelingler ile temizleyebilirsin. Yine de önce bir cildiyeye görünmekte fayda var.
03 Yorumla- +1 yıl
İnternette sürekli şey görüyorum. Krem gibi bir şey sürüyorlar. Biraz kuruduktan sonra çekip çıkarıyorlar ve siyah noktalarda gidiyor. Ama etkili mi emin değilim
00 Yorumla
+1 yılnoktalar, cildimizdeki gözeneklerin (foliküllerin) yağ ve kir olarak tıkanması sonucu oluşur ve kendi kendine geçmelerine imkan yoktur. Siyah noktalı cilt görüntüsü hiçbirimizin tercih ettiği bir şey değil. Bu yüzden, siyah noktalar için cildinin ihtiyacı olan düzenli bakımı sağlamalısın.
00 YorumlaGüzel bir rutinim var her zaman cildim hassas olmuştur ne kullansam sivilce cıkarıyorum iki marka var ziaja ve celenes hangi ürününü kullansam çok verimli sonuçlar aldım bu iki markanın ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim özlellikle celenesin thermal serisi ve ziajanın manuka serisi❤️
00 Yorumlaben daha iki gün önce bi yüz temizleme losyonu aldım ilk kullanmada hepsi gitti inanamadım sonuca :)) özelden ulaşırsan markasını verebilirim burdan reklama girmesin
019 Yorumla- +1 yıl
ismini soyleyebilirmisin mesaj atamiyorumda ozelden :S
- +1 yıl
Ya lütfen bana da söyler misin adını?
- +1 yıl
Bana da söyler misin
- +1 yıl
Bana da söyler misin lütfen
- +1 yıl
İsmini söyler misin mesaj atamıyorum
- +1 yıl
Hangi marka banada söyleyin
- +1 yıl
İsminnedir
+1 yılYapman gereken tek şey yüzünü yüzünü temizleme jeli ile yıkamak ve tonik sürmek. Bu kadar bir de krem ve güneş kremini unutma tabiki de
10 Yorumlabir çay kaşığı yoğurdun üzerine tuz gibi kabarma tozu dök çok değil azcıkta değil siyah nokta bulunan bölgeye sür ince tabaka olarak kurumasını bekle içine çekecek vücud sonra ovalarak çıkar ve yüzünü yıka haftada bir maksimum iki cildine göre geçer
00 YorumlaCilt tipini bilmediğin için öncelikle dermatolojiye gitmelisin o sana gerekenleri verecek öyle yurt dışına felan hiç gerek yok
00 YorumlaSevgilim görünce istahlaniyor sıkmak istiyordu o sıkıyordu. Şimdi ayrıldık hiç bir şey yapmıyorum.
02 Yorumlacilt bakımına gidip daha sonra düzenli olarak tonik, jel, salisilik asit (local uygulama), serumlar, nemlendiriciler vs ile rutin oluştur.
00 Yorumla
+1 yılEn mantıklı çözüm dermatolog ile görüşüp ilaç veya tedavi yöntemi uygulamak. Her cilt için her krem/ilaç uygun olmaya bilir.
00 Yorumla
+1 yılTiktok da goodthings diye bir sayfa var 1 tatlı kaşığı mısır unu 1 tatlı kaşığı yoğurt ve limon 1 2 damla sıkıyor. Denemiştim gerçekten işe yarıyor.
00 YorumlaAsetil salisilik asit ile peeling. Tam nasıl yapıldığını öğrenince detaylı yazacağım. Abi (doktor) tavsiyesi.
00 Yorumlaclean&clear siyah nokta temizleme losyonu kullanıyorum yüzüme arındırıcı maske yapıp losyonla temizledikten sonra bile hala pisleniyor pamuk. benim çok işime yaradı tavsiye ederm
00 Yorumla
+1 yılGünde 2 kere yüzüne uygun sabunla yıkarsan siyah nokta oluşumu olmuyor.
00 Yorumlaben genelde sıcak su buharı uyguluyorum yüzüme ondan sonra siyah noktaları sıkıyorum.
00 Yorumla
+1 yılHenüz bişey yapmadım ama güzel bir cilt bakımına gitmem lazım sanırım
00 Yorumla
+1 yılbeslenmeye dikkat etmek ve kaliteli sabunla yüz temizleme
00 YorumlaBende pek olmaz siyah nokta bitkisel maskeler felan temizliyor.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 865 cevap paylaştı.
+1 yılSiyah noktaları yok eden bi sabun almıştım yazın bi mola yerinden :) işe yarıyor
00 Yorumla Siyah nokta sivilce gibi problemlerim yok teşekkürler faydalı bilgiler oldu
00 Yorumla
+1 yılSiyah nokta maskesi kullanıyorum ve kil maskesi
00 YorumlaGüzellik Salonuna gidiyorum kendim uğraşmıyorum
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılYağlı karma ciltlerde çok oluyor peeling uygulanabilir
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey yapmıyorum, yenilgiyi kabullendim😔
00 Yorumlabıttım sabunu veya kükürtlü sabun, anında çözüm 👍🏻
00 Yorumla
+1 yılNe yaparsam yapayım çıkıyor o yüzden bir şey yapmıyorum
00 YorumlaPek bir şey ýapamıyorum. Yumurta akı falan denemişliğim var.
00 Yorumla
+1 yılBunun için genelde özel yaptığım bir şey yok ergenlik dönemlerinde annem hep kendisi sıkardı
00 Yorumla
+1 yılpilinkler oluyor ve kozmetiklerde satılıyor onları deneyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılbence akşam yatmadan önce kişisel bakım ve burun bandı kullanılabilir özellikle gün içinde cildimiz çok fazla toza veya kirli havaya maruz kalıyor, uyurken yani cildin ve vücudun dinlendiği zaman cildin temiz olması önemli
10 Yorumla
+1 yılÇok şükür siyah nokta problemim yok ama olan birkaç tanıdığım vardı. Onlar da bazı bitkisel ürüleri kullanıyor, ciltlerini sık sık yıkıyor ve temiz tutuyorlardı. Bu şekilde kısa sürede siyah noktaların etkilerini minimuma indirmişlerdi.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHacı hoca ilaçları kullanmıyorum kullanmayın siz de amaa bantlar var ya onları kullanıyorum ben
00 YorumlaEğer yağlı bi cildin varda mutlaka salisilik asit kullan bir de niacinamide. Ama bunları kullanmak için biraz araştırma yapmalısın çünkü agresif asitlerdir
10 Yorumla
+1 yılİlk Temizleme jeli ( La Roche Posay) - 2. Peeling (The Purest) - 3. Maske (Skinfood)- 4. Tonik (The purest) - 5. Serum (The purest) - 6. Nemlendirici (Sinoz) - 7. Güneş kremi ( La Roche Posay)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbela gibi onlar yahu.. balatım kimne önermiş..😒
00 Yorumlaarkadaşlar siyah noktalarla ilgili bir arkadaşımın yapmış olduğu bitkisel bir krem var kullandım sonuç gayet iyi isteyen arkadaşlar dersaadet2007@hotmail. com dan ulaşsınlar yardımcı olabilirim...
00 YorumlaCilt bakımına gidiyom genellde ama maske falanda iyi geliyo
00 Yorumla
+1 yılİyi bir temizleyici ile yıka ben celenes kullanıyorum. Sonrasında tonik kullan purest markasının toniğini kullanıyorum ben haftada bir kere.
00 Yorumla
+1 yılHiç bişi yapmıyorum hayatım stresli oldugundan kendileri sağılsunlar bana acıyıp yüzümü terkediyorlar 😕
00 Yorumla
+1 yılsiyah nokta bandı kullanıyorum haftada 2 gün güzel de temizliyor bence
11 Yorumla- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
Türk kahvesini iç telvesine maske yap kuruyunca sil badem yağı sür hem yumsicak
00 YorumlaGüzellik merkezinde cilt bakımında onu hallediyorlar
00 YorumlaBurun bandı kullanıyorum ben işe yarıyor dene istersen bimde a 101 de falan var hep
00 Yorumla
+1 yılBir sürü maske krem vb kullanıyorum fakat fayda yok
00 Yorumlabilmiyorum ki aklıma bişey gelmedi bişey yapmıyorum galiba
00 YorumlaBol bol su ictigim icin yuzumde siyah nokta cikmiyor
00 Yorumla
+1 yılYendiğim şeylerden çıkıyordu benim mesela cips ve çikolata fazla yememek lazım
10 Yorumla
+1 yılher türlü cilt sorunu icin mutlaka the purest solutions kullan canım
00 Yorumla- Devamını Gör (76)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler