Homoseksüellikle ilgili bu bencemi bilhassa kendini Müslüman, Hristiyan ve Musevi olarak adlandıranlar adına yazdığımı belirtmek isterim. Bencemde çok fazla dini içerik olmasının sebebi budur.
1 ) Kısaca ben kimim?
Öncelikle ben Allah'ın yarattığı aciz bir kuluyum.Onun günahkar ve isyankar kuluyum.Elhamdülillah Müslüman'ım. Dini konularda bazı şüphelere düşsem de Allah'a olan inancımı hiç bir zaman kaybetmedim. Kısmen inkarcılığa sürüklendiğim zamanlar oldu lakin o günler geride kaldı.Ben hemcinslerine ilgi duyan bir erkeğim. Allah'a hamdolsun hiç bir zaman ne erkek ne de kadın hiç kimseyle bir yakınlaşmam olmadı. Gururla söyleyebilirim ki tamamiyle bakir bir erkeğim. 
2 ) Homoseksüellikle ilgili bazı kavramlar
Homoseksüel: Hemcinslerine ilgi duyup onlarla yakınlaşan kadın veya erkek, eşcinsel. İki tür homoseksüel vardır: Lezbiyen ve gey

Lezbiyen: Hemcinslerine ilgi duyup onlarla yakınlaşan kadın, sevici.Lezbiyen şair Sappho'dan ötürü lezbiyenliğe safizm de denilmiştir.
Gey: Hemcinslerine ilgi duyup onlarla yakınlaşan erkek, oğlancı
Biseksüel: Hem karşı cinse hem de hemcinslerine ilgi duyup onlarla yakınlaşan kadın veya erkek
Livata: Bir erkeğin, bir kadına veya başka bir erkeğe arkadan yakınlaşması.Karı-koca arasında dahi yasaklanmış bir eylemdir.
Sihak: Lügatte sürtmek, sürtüşmek manalarına gelen bu kavram Arapça'da bir kadının başka bir kadına yakınlaşması manasında kullanılır.
Luti: Lut Kavmi'nin fiilini [livata] işleyen kadın veya erkek.Böyle bir fiilin Hz. Lut (A.S.)'ın ismiyle isimlendirilmesi hoş değildir.
3 ) Tanakh'ta ve Eski Ahit'te Homoseksüellik
Bu ayette homoseksüelliğin tiksindirici bir davranış olduğu nitelendirilmiş:
“Kadınla yatar gibi bir erkekle yatma.Bu tiksinçtir.”
(Leviticus 18:22)
וְאֶת-זָכָר--לֹא תִשְׁכַּב, מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה: תּוֹעֵבָה, הִוא.

4 ) Yeni Ahit'te Homoseksüellik
Bu ayette homoseksüelliğin gayri tabii olduğu ve homoseksüel yakınlaşma içerisinde olanların tanrı tarafından cezaya çarptırıldığı nitelendirilmiş:
“İşte böylece tanrı onları utanç verici tutkulara teslim etti.Kadınları bile tabii ilişki yerine tabii olmayanı yeğlediler.Aynı şekilde erkekler de kadınla tabii ilişkilerini bırakıp birbirleri için şehvetle yanıp tutuştular. Erkekler erkeklerle utanç verici ilişkilere girdiler ve kendi bedenlerinde sapkınlıklarına yaraşan karşılığı aldılar.”
(Romans 1:26-27)
Δια τουτο παρεδωκεν αυτους ο Θεος εις παθη ατιμιας· διοτι και αι γυναικες αυτων μετηλλαξαν την φυσικην χρησιν εις την παρα φυσιν·
ομοιως δε και οι ανδρες, αφησαντες την φυσικην χρησιν της γυναικος, εξεκαυθησαν εις την επιθυμιαν αυτων προς αλληλους, πραττοντες την ασχημοσυνην αρσενες εις αρσενας και απολαμβανοντες εις εαυτους την πρεπουσαν αντιμισθιαν της πλανης αυτων.

5 ) Kur'an-ı Kerim'de Homoseksüellik
Her ne kadar üstü kapalı bir biçimde ifade edilmiş olsa da homoseksüelliğin fıtri olmadığına delil olarak bu ayet gösterilebilir:
“Lut'u da gönderdik.O, kavmine: "Sizden önce alemlerden hiçbirinin yapmadığı hayasızlığı siz mi yapıyorsunuz?Cidden siz, kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi varıyorsunuz. Hayır, siz pek haddi aşan bir topluluksunuz!" dedi.Kavminin cevabı ise: "Çıkarın şunları memleketinizden; çünkü onlar, eteklerini çok temiz tutan insanlardır!" demelerinden başka birşey değildi.Biz de onu ve ailesini kurtardık; ancak karısı kalıp yere geçenlerden oldu.Onların üzerine bir azap yağmuru yağdırdık.İşte bak mücrimlerin sonu nasıl oldu!”
(El-Araf 7:80-84)
وَلُوطاً اِذْ قَالَ لِقَوْمِه۪ٓ اَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ مَا سَبَقَكُمْ بِهَا مِنْ اَحَدٍ مِنَ الْعَالَم۪ينَ
اِنَّكُمْ لَتَأْتُونَ الرِّجَالَ شَهْوَةً مِنْ دُونِ النِّسَٓاءِۜ بَلْ اَنْتُمْ قَوْمٌ مُسْرِفُونَ
وَمَا كَانَ جَوَابَ قَوْمِه۪ٓ اِلَّٓا اَنْ قَالُٓوا اَخْرِجُوهُمْ مِنْ قَرْيَتِكُمْۚ اِنَّهُمْ اُنَاسٌ يَتَطَهَّرُونَ
فَاَنْجَيْنَاهُ وَاَهْلَهُٓ اِلَّا امْرَاَتَهُۘ كَانَتْ مِنَ الْغَابِر۪ينَ
وَاَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ مَطَراًۜ فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُجْرِم۪ينَ۟

6 ) Homoseksüelliğin İlmi Yönü
İnsanoğlunun neden homoseksüelliğe meylettiği konusunda bilim insanlarının ittifaklı bir görüşü yoktur. Homoseksüelliğin muhtemel sebepleri arasında çevresel faktörler, ailenin yetiştirme biçimi ve küçük çocukluk tecrübeleri sıralanabilir ve bu görüş psikologların % 90'ı tarafından kabul görmektedir. Genetik ve hormonal faktörlerin seksüel eğilimi etkilediğine dair elle tutulur sağlam bir kaynak yoktur. Objektiflikten uzak Alfred Kinsey gibi birtakım bilim insanları homoseksüelliğin tabii ve normal olduğu görüşündedir lakin objektif araştırmalar homoseksüelliğin anormal ve gayri tabii olduğunu göstermektedir. Buna rağmen birtakım insanların, kurumların ve devletlerin çıkarları uğruna ve bazı insanların takdirini kazanmak amacıyla homoseksüellik 1973 senesinde Amerikan Psikiyatri Derneği ve 1990 senesinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafınca ruhsal bozukluklar kategorisinden çıkartılmıştır. Alfred Kinsey; homoseksüelliğin tabii, normal ve fıtri olduğu teorisinin en önemli temsilcilerindendir ve kendisi biseksüel bir biyologtur. Kinsey, hemcinslerine zaafıyla mücadelede muvaffak olamamış ve araştırmalarında objektif davranamamıştır. Nörolog Sigmund Freud gibi bazı bilim insanları ise homoseksüelliğin fıtri olmadığı görüşündedirler.İnsan üreyebilen bir varlıktır. Bir erkeğin bir kadına önden yakınlaşması sonucu kadın gebe kalır, üreme meydana gelir ve çocuk doğar.Hiç bir homoseksüel yakınlaşmadan üreme meydana gelmez, gebe kalınamaz ve çocuk doğmaz. Sadece bu bile homoseksüelliğin tabii olmadığının yeterli bir kanıtıdır.Şimdi bana: “Hayvanlarda da homoseksüellik var, o yüzden homoseksüellik tabii” diyeceğinizi tahmin edebiliyorum. Hayvanlarda homoseksüellik belki görülüyor olabilir lakin biz hayvan değiliz.Hayvanlar içgüdüleriyle hareket ederler ve davranışlarından sorumlu tutulmazlar, biz insanlar ise aklı ve düşünme yetisi olan zeki canlılarız.Söz ve davranışlarımızdan sorumlu tutuluruz. Ben şimdiye dek üç psikologla görüştüm ve üçünün de bana söylediği şey şuydu: “Homoseksüellik fıtri bir seksüel eğilim değildir, psikolojik saplantı sonucu meydana gelen patolojik bir vakadır.”

7 ) Homoseksüellik İnançsız Olmayı Gerektirmez!
Hemcinslerine ilgi duyan insanlar, yanlış bir fiilde bulunmadıkları sürece bu duygudan dolayı mesul olmazlar.Fiiliyata dökerlerse fasık [günahkar] olurlar. Bir insanın homoseksüel olması onu İslam dairesinden çıkartmaz lakin homoseksüelliği meşru olarak görürse mürted [dinden çıkmış] olur. Heteroseksüellerin her dinden ve dinsiz olanı olduğu gibi homoseksüellerin de her dinden ve dinsiz olanı vardır. Homoseksüelliğin İslam dairesinden çıkartmadığına delil olarak bu ayet gösterilebilir:
“Doğrusu Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Ondan başkasını ise dilediğine bağışlar. Kim de Allah'a şirk koşarsa, hakikattan çok uzak bir sapıklığa sapmış demektir.”
(En-Nisa 4:116)
اِنَّ اللّٰهَ لَا يَغْفِرُ اَنْ يُشْرَكَ بِه۪ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذٰلِكَ لِمَنْ يَشَٓاءُۜ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللّٰهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالاً بَع۪يداً

8 ) Homoseksüelliğin Muhtemel Sebepleri
Homoseksüelliğin muhtemel sebepleri arasında çevresel faktörler, ailenin yetiştirme biçimi, çocukluk tecrübeleri, hayata yön verirken yanlış yöntemler deneme, yanlış dostluklar kurma vs. sıralanabilir.

9 ) Homoseksüellik Değiştirilemez Kaderiniz Değildir!
Kendinize güzel bir uğraşı veya hobi bulun.Gece gündüz: “Ben bundan nasıl kurtulacağım” diye düşünmeyin.Kendinizi dini yönden geliştirin ve dini inancınıza sıkı sıkıya bağlanın.Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin ve ona sımsıkı bağlanın.Son olarak da bir psikiyatristten yardım isteyin.

~Esen Kalın~
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar