Hpv hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız?

Nereden nasıl anlatmaya başlanır bilmiyorum, eminim bu cümleleri daha önceden başkaları kullandı. 4 aydır bir birlikteliğim var ve erkek arkadaşım ilk cinsellik, birliktelik yaşadığım kişi. Nisan ayından beri beraberdik. Ancak temmuz ayında erkek arkadaşım ailesinde kanserden vefat eden amcası olduğu için, erken yaşında tüm vücudu için genel check up yaptırmak istedi. Sonuçların hepsi gayet güzel çıkarken temmuz ortasında gelen en son test sonucunda hpv olduğunu öğrendi. 3 tane çok küçük siğili olduğunu söyledi ayreten ve daha önce farketmemişti. Şu an tedavisini oluyor siğillerini aldırdı ve krem kullanıyor. Sahip olduğu virüs tehlikeli değilmiş. Buraya kadar her şey normal gözükebilir ama iş bana gelince durum ne peki ? Ağustos ayı başında yurtdışına çıkmak zorundaydım ve şu an yurtdışındayım. Durumu öğrendiğim anda doktora gidemedim. Eylül başı Türkiye ye dönüceğim. HPV belirtileri hakkında türlü çeşit şeyler okudum internetten. Şu an ben de herhangi bir belirti yok. Bu cümleleri kurmak o kadar zor ki Şu an bana, elimde ayna sürekli kontrol ediyorum. Sizden isteğim, henüz ortada belirti yokken neler yapmalıyım önlem için? Bu genel durumda bana söyleyebileceğiniz tavsiyeler neler? HPV nin genelinde siğiller çıkar mı yani taşıyan herkeste muhakkak siğil çıkar mı? Başlarda çok korkuyordum ama Şu an periyodik kontrollerle, beslenme alışkanlığıyla bir çok kişinin bu hastalıkla yaşabildiğini kiminin yendiğinin okudum. Ciddi anlamda tavsiyelerinize ihtiyacım var. İlk birlikteliğimde bunları yaşamamı bir kenara bırakıyorum, ve pisikolojik olarak kötü durumda değilim. Çoğu kişi eminim bu durumu çok fena olarak nitelendirebilir, kimileri erkek arkadaşlarından ayrılıyor. Kısacası her anlamda tavsiyeye ihtiyacım var.
Hpv hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız?