Merhaba KS Üyeleri fikriniz var mı bu konu hakkında? Evli olan beyler eşlerinden biliyor olabilirler mi? Acı bundan kaynaklanıyor olabilir mi cinsellikte ?
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Benim esiminde rahimi ters.
Oda surrkli aci oluyo diyor..
Ama genelde yara veya enfeksiyondandir diye dusunuyorum ben
Birde penis uzerinde kıl varsa jiletle dgil agda ile kokten alsin
Genelde dikkat edilmez ama yara baslangicinin en buyuk sebeplerindendir
eşinizle aynı durumdayız. Acı cinsellikte oluyor. Onun dışında değil. Eşinizde de hemen her pozisyonda acıyor mu? (misyoner dışında ) Doğum yaptı mı?
Dogum yapti.aci pozisyondan degil vajina icindeki yaralardan olabilir diye dusunuyorum.
Ama insanin hayatini bitiren bir durum:(
Normalde ters rahimden dolayi acı olmaz
ama muayene oldum öyle bir yara olmadığını söyledi doktor. Yara belirtisi nedir? Olursa ilerde anlayayım.
Sizce eşinizdeki acı nedeni tersliği değilse ne olabilir? Siz yara diye düşünüyorsunuz , bunu doktor mu dedi var diye. Öyle olsa idi tedavi ederdi ama doktor.
Doğum normalse vaji. da değişim olmadı mı?
Ilk dogum normaldi.degisen birsey olmadi. Yara olayini dr soyledi.sikir tesleri filan yapildi. Yaralar yakildi filan.ama akinti hic kesilmedi.ozellikle adet sonrasi kahverengi akinti. Sık iliskidende olabilecegini soylemislerdi. Inan bilmiyorum gercek sebebini ama hic iyi bir durum degil
Zamanla eşler bir birinden uzaklasiyor bu sebepten
Simir testi yani
normal doğumdan sonra vajinada değişiklik oluyor mu ?Doğum önceki eski haline dönüyor mu?
yaralar yakıldı ise acı hala neden devam etti dersiniz? Doktor rahim tersliğinin neden olabileceğini söylemedi mi?
Hayir
Eski halini almiyor. Genisleme olmasida cok normal.elbette kegel kaslarini calistirmayi bilen kadinlar daha az etkileniyor.yukarida okudum.sezeryanla dogum yapqn kadinlar evet cinsel yonden olumsuz etkileniyorlar. Eskisi gibi olmuyor hic bir sey
Ama işini cok iyi bilen bir dr ye gidin derim.kist veya enfeksiyon yoksa psikolojik olabilir
Aksi halde Eşinizin organi ile filan asla baglanti kurmayin.alakasi yok
Yara yqakma olayi bir kac yapıldı
Ama 2/3 ay sonra yine eski duruma dondu
yara yakıldıktan sonraki süreçte kısa sürelide olsa düzelme olmadı mı? Birde normal doğumdan sonra vaji. eskisi gibi oluyor mu diye sormuştum. Değişiklik oluyor mu?
Bir sure 3/5 ay gibi aci olayi olmuyor.
Dogumdan sonra vajina eskisi gibi olmuyor.
Kegel kaslarinizi calistirmayi ogrenmelisiniz
benim sezeryan oldu. O yüzden bilmiyorum normal doğumdan sonra değişir mi?
Sezeryanda vajina deforme olmaz.keske normal dogum yapsaydiniz
Neyse cikmam lazim.sorarsaniz geç te olsa cevap veririm
normal olsaydı en azından acı azalırdı değil mi?
Yani.adı ustunde NORMAL
normal doğumdan sonra acı olayı azalmadı mı?
Hayir.
Azalmadi
yara tedavi edildiği süreç dışında hep devam ediyorsa. Doktor bunu rahim tersliğine bağlamadı mı?
Hayir . O konuyu hic karistirmadi. Hep enfeksiyon ve rahim ici yaralarina bagladi
bende evlendiğim günden itibaren yaşıyorum. Boyutla da alakası olabilir mi sizce? Eşime belli etmeyeyim diyorum ama elde değil:(Enfeksiyon akıntı, üşütme falan mı acaba?
Boyutla filan alakali degil. Rahimden 3,5kg ve 45/ 50 cm bebek cikiyor. Elastik bir yapi.alakasi yok
Hijyen cok onemlidir. Enfeksiyon kist var mi surekli kontrol altinda olmalidir. 6 ay da bir simir testi yaptirmanizi öneririm
muayenede bir bulgu olmadığını dedi doktor. Ben normal doğum yapamadım ki.. aslında öyle olmasını çok istedim ama olmadı. Doktorum boşuna inat etme sonunda olacak belli sen normal doğum yapamazsın demişti. İlk beraberliğimde de acı çok fenaydı. Ben de bir gariplik mi var bilemedim.
Doktardan doktora da fark vardir. Tek dr ye takilmayin . Istanbulda iseniz size bir dr tavsiye edebilirim
4 doktora gittim. mesela doğumdan sonra doktorum spiral takmak istedi o bile takılmadı.
Hersey iyi guzelde sizin gittiginiz dr ler ne diyor? Neye bagliyor bu durumu?
sizi sıkmış olmuyorum değil mi? Açıkçası sizi yoruyorum gibi düşündüğümden çekiniyorum da...
Oyle bir sey olsa ben bu kadarini biliyorum der çıkardım işin içinden
teşekkür ederim, anlatayım bekleyin lütfen.
evlendiğimizde ilk birlikteliğimiz çok acılı geçmişti.Kesikler oluşmuş bilmiyorum tabi ilk kez yaşadığım bir şey.Sürekli kanayınca doktora gittik.Eşime kesikler oluştuğunu on gün beraber olmamamızı söyledi kremle tedavi oldum.ilk bir ay ilki gibi olmasa da ciddi anlamda acı hissettim
Sonra doğum,normal ağrılarım olmasına rağmen çok af edersiniz olamadı.Açılmadı.normalde 4,5 cm açılırmış doktorun demesine göre bende 1cm bile olmamış.ben inatla bekledim ama olmadı sonuç. sezeryan. Sonrası belli
bir süreç sonra spiral takalım dedi doktor.1 saate yakın uğraştı olmadı. Kanal dar, açmaya çalışıyorum dedi her neyse artık velhasıl oda olmadı. Ameliyat olmasına rağmen ilk birliktelik ameliyattın en az beş katı zordu. Bunları hep içimde yaşıyorum tabi. Eşime belli etmek istemiyorum. Beraberliklerde bu kadar acı elbette olmuyor ama misyoner dışında hemen her pozisyonda oluyor. Vaji. darlığı- genişliği etken midir sizce?
Valla ne diyecegimi bilemiyorum. Hic boyle birseyle karsilasmadim.
Duymadim da ustelik. Vajiina dar penis asiri büyük desem onun bile imkani yok cunku dedigim gibi elastik bir yapidir sikinti olmaz. Konuyu esinizle paylasin.vajinada kuruluk varsa onun cozumune bakin
Sık iliskiden bir sure uzak durun. Baska ne denir bilmiyorum :/
kuruluk problemi yok. Bende hiç bir arkadaşımdan duymadım. Hatta bir keresinde ameliyatta ne var ilk günle kıyaslansın demiştim. Hayretle bakmışlardı. Ama benim gerçeğim bu.
Sizin eşiniz normal doğum yaptı, vaji eskisi gibi mi oldu sonrasında?
Hayir. Eski haline donmedi. Genişleme oldu biraz.ve öyle kaldi
genişleme olunca eskisi gibi acımamış olması lazım. o nispette yani.
Vajina darligindan dolayi hiç aci olmadi ki.
Zaten normal olanda bu.
Çok az genişlese bile fark etmediyse haklı olabilirsiniz. Peki tedavi oluyor sonra yine aynı ise bence bizdeki terslikte olabilir sebep.
dar- geniş olduğunu bayan anlayabilir mi?
Olabilir. Inanin sebebini bilemeyecegim. Ama iliski esnasinda surekli aci gelirse akliniza isin icinden cikmaniz zor olur. Hakkınızda hayirlisi olsun. Tekrar gecmis olsun. Acil sifalar dilerim
Partneri tek olan bayan anlar
Eskiden penisi tam kavrayan vajina zamanla bunu yapamiyorsa genisleme olmus demektir
sürekli acı olmuyor. Bazı pozis oluyor. belki de boyutla alakalıdır benden ziyade. Eşiminki 18 bu acıtmaz mı normalde sizce?
O pozisyonlardan uzak durun. Elbette bizimde uzak durdugumuz bazi pozisyonlar var
18 orta uzeri biraz. Ama yinede aci olmamasi lazim. Yine soyluyorum. Vajinanın alamayacagi penis yoktur!
burda bazen denk geliyor sorulardan okuyoruz. Hemen herkes18, 20 yazıyor. ortalama bu ise bir çokta acı sorusu olması gerekir diye düşünmüştüm. O halde yazılanlar gerçeği yansıtmıyor.
:) atip tutanlara bakmayin siz. Tr ortalamasi 11 ile 14 cm arasidir. Ben soylemiyorum. Arastirmalar ve anketler soyluyor. Avrupanin bile ortalamasi 14/16 cm. Ama iri penisli bir insanda Allah ne verdiyse diye abanmamali. Bence konuyu esinizle paylasin.aci hissettiginizi soyleyin. Aci olan pozisyonlardan uzak durun. Hijyene dikkat edin.
ben bunları okuyunca zaten ortalama bu eşiminki de aynı, neden benim gibi acı soruları çok sorulmuyor diyordum. Aslında samimi olduklarından da şüphem elbette vardı. ama eşim ilkim olunca da bilemedim. Genel-geçer bilgiler dışında bilimsel, siz zaten erkek olarak arkadaş çevrenizden de bilirsiniz ortalamayı. Tecrübenize dayanarak siz ne düşünüyorsunuz, kitabi bilgileri bir kenara koyarsak. Sizi yormuyorum değil mi?
Sıkılmanızı istemem. Lütfen belirtin, müteessir olurum...
Yani 11 cm den tutunda 23 hatta 24 cm ye kadar olanlarida duydum. Ama bu ulkede 16 uzeri buyuk katagorisine girer
sizde eşimle benzerseniz acının nedeni bu olabilir.
Yok.o konuda benzer degiliz. Standar insanim.
Ama iliski sıklığı cok fazlaydi. Aci enfeksiyon yara ve iliski sıklığı idi
Oyleki eşim dr ye gittiginde muayene eden bayan dr sen ne iş yapiyorsun diye sormus
Eşine soyle biraz uzak dursun senden filan demiş. Zaten uzun suredir evliyiz
Bazi seyleri erken tukettik biz. Simdi sex olsada olur olmasada modundayiz
:((Yapmayın ya:((Neden öyle düşünüyorsunuz. Erken tükettik derken neyi kast ettiniz?
Düşünmüyoruz. Bitirdik yani biz. Her defasinda aciyo filan diye diye soguttu.
Artik benimde icimden gelmiyor zaten
olur mu öyle hiç. konuşun ve çözün bunu lütfen..
Doktorun öyle demesine güldüm ya, helal edin hakkınızı:) Ne kadar sıklıktaydı ki ilişki sayısı mesela?
Valla bir defasinda itiraz etmicem.ne kadar istersen yapicam dedi.
Zaten 10 gun sonra dr ye gitmek zorunda kaldi:)
Ilk 5 gun gecede 4/5 oldugu oldu. Yine kaybeti iddiayi
Ama sonuc önemli. Kazanan o oldu sonucta. Simdi ne kendisini kadin gibi hissediyor nede bana erkekligimi hissettiriyor.. surekli sirnasmaktan sıkıldım. Oyleki ayni evde iki yabanciyiz 4/5 aydir
Odalar bile ayri. Ikimizde bu durumdan hosnutuz.
evlendiğiniz ilk beş gün mü? Bu sıklık ne kadar zaman sürdü ki doktor anlamış? Gülesim geliyor ya :)
Hayir ilk gunler degil.aksine son gunler..
Ya bana kalsa:) ama bana kalmiyodu işte
on günde bu hale mi getirdiniz kadını. Ya ben kolay kolay gülmezdim böyle konulara, kelin ilacı olsa hesabı:))Ama öyle bir yazmışsınız ki koptum:))10 gün sonra doktorluk oldu diye. Töbe Allah'ım ya...
10 günde ne oldu da kadıncağız o hale geldi garibim...
Ya yemin ederim bana biraksa al ne halin varsa gor dese 10 gunde duble yapar 80 / 100 bulurdum
Ama 50/60 larda kaldim.
Siz kadinlar hep bir birinizi savunursunuz zaten:) ben garibim yillardir eli bogrunde kalmisa kim acisin:)
siz 50ye çıkarırsanız ne yapsın garibim. Doktorluk olmuş işte. Kıyamam ben ona ya...Kaderdaşım benim...
bu anlattığınız olay evliliğinizin ilk günlerinde mi oldu? yoksa çocuktan sonrada hep devam mı etti rutin?
Siz o konuda rahat olun . Buyuk penisli insanlar cok daha erken ereksiyon sorunu yasamaya baslarlar. Gerci biz psikolojik sartladik kendimizi. Cinsellik bitti bizim icin. Ama sizde erken rahat edeceginizden emin olun eger cinsellikten soguksaniz
Hangi konu?
bu anlattığınız olay evliliğinizin ilk günlerinde mi oldu?
doktora gitmenize neden olan 50 skoru olan:)
Hayir.
Iliskiden kopmadan bir yil once gibi.yani gecen yil
sayı mı önemli sizce süre mi? Nitelik- nicelik gibi...
Elbette süre onemli.doyuru olmayan 100 birliktelikten doyurucu olan tek birliktelik daha kiymetlidir
O konuda da bir cok insan sıkıntı yasar. Şükür sıkıntı yoktu
bu yüzden sordum bende hani dediniz ya gecede 4, 5 defa oldu diye. Bu kadar olmaktansa bir kez ama uzun sürmesi daha mantıklı mı sizce de? Ben öyle düşünüyorum. 1,5 2 saatlik süreç gibi...
Bahsi gecen adetlerin her birisi (ilk i haric) zaten o bahsettiginiz sure kadar suruyordu
Tavşan gibi de degilim ya
o zaman on günde her gün ortalama 4 saat:) Allah'ım sana geliyorum:)))
Allah sahidimdir öyle idi;)
Sanirim dr nin neden öyle dediğini anladınız; )
bu kadar yıllık evliydiniz de ne oldu o on günde:)) Oyy kıyamam ben o garibime ya... Kaderdaşımın tepkisi ne oldu? Şikayet etmedi mi?
O gune kadar surekli kendisi kota uyguladigi icin sanirim vicdan yapip al ne yaparsan yap dedi.pisman olmasi uzun surmedi ama.
evet son duraktan belli:) O değil utanmadınız mı doktor sizi görünce:)) Kopuyorum ya...
bu arada çocuk nerdeydi ki bu kadar rahat ve zaman buldunuz?:)
Dr ye ben goturmedim:) zaten o adamida getir kontrole gelirken demis:) gitmedim tabi:)
Cocuk iki tane.bizde kalmiyorlar.aileler ayni sitede. Onlarda kaliyorlar
bende olsam kaçardım ne gidicem:)) Allah'ım ya. Çok yaşayın emi. Ne güldüm:)) Kontrolsüz güç güç değildir:)) Öyle olmuş şimdi de hiç olmuyor diyorsunuz. Bir dengesi yok mu bunun?:))
normalde neden evde kalmıyorlar ki?
Ikimizde calisiyoruz.zaten ailelere alisiklar. Kendileri onlarda kalmak istiyor.
...
Hem kontrolsüz de olsa güç güç tür:) ya zaten kaca kaca bir hal oldu. Hep yokluktan bu hale geldim:)
Ama simdi rahat.hatta bazen kendisi sirnasiyo.yok kalsin diyorum. Bu is kadin her istediginde olacak diye bir kaide yok. Onu anladi ama gec oldu
meslekler nedir?
okul zamanı da mı evde değiller?
Okul zamanida evde degiller.genelde hafta sonlari bizimle birlikteler.bazende aksamlari 2/3 saat
Ben bir fabrikanin satinalma sorumlusuyum. O pert ise muhasebeci
İktisadi idari bilimler mi bölüm?
Hayir.isletme
işletme o fakültede değil mi ilahi:)
Farkli bolumler ama.
Neyse. :) durum bu iste.
Hayat bu.bir sekilde yasanacak
bölüm farklıdır da fakülte aynıdır:) Ama yanlış yapıyorsunuz. Böyle tamamen bitirmek de olmaz ki. Aldatmıyorsunuzdur umarım eşinizi.
Yok aldatmiyorum. Hayatin kapilarini kilitledim üzerime.
aman hemcinsime yanlış yapılmasında. Ama tamamen bu olguyu devre dışı bırakmayın. Dengeyi koruyun.
Çarkı in dislileri kirildi bir kez. Duzen tutmaz. Ve unutmayin ki bir kadin aldatiliyorsa once kendisini sorgulamali
sosyal hayatınıza yansımıyor mu bu ?
Yansimamasi olasi mi sizce?
bence 0 ihtimal... Ama yapmayın böyle sizde dengeyi kurun olur mu hiç :(
13 yildir inizli cikisli bir evlilik. Onun icin caba harcamayacagim artik
eşiniz doktorluk olduğu süreçte nasıl soracağımı bilemedim siz anlayın o şekilde mi olmuştu ki hasar gördü...?
Hayir.daha oncesinde de acı var diyordu hep
açık açık yazamıyorum ki anlaşılmadı haliyle haklısınız ne diyesiniz...
Yazin. Sikinti yok.
sisin açınızdan yokta ben nasıl yazayım?
Soruyu acik acik tekrar sorarmisiniz?
nasıl soracağımı düşünüyorum en az detayla.. Bir saniye bekler misiniz yazıcam.
doktora götüren süreçte çok mu s...rt yaklaştınız eşinize?
Yo hayir. Normaldi.ama sayi olayi o hale getirmis
Dr uzak dursun demis o sebepten
o halde bendeki acının nedeni net ortaya çıktı...
Zaten biliyorduk.. enfeksiyon birinci sebepti
se...t mi davrandınız derken anladınız sanırım. Sizde hayır dediniz. Ondan yola çıkarak net karara vardım. Eşim çünkü öyle.
Se...t kelimesini sert olarak algiladim!
Aslında kötü davranış anlamında değil, ilişki boyutundaki sertlik anlamında dedim. Siz s...t şekilde beraber olmamışsınız buna rağmen olmuşsa. Bizdeki durumda tersi. olması normal o sertlikte yani.
Yok ben hic o sekilde davranmam.mulayimimdir o konuda:)
Mülayim dim en azindan
cidden mi? Kinaye değil değil mi?
Degil elbette. O da insan yani. O sekilde iliski bana ters gelir
o halde sabahtan beri konuşuyoruz neden belliymiş. Kesinlikle bu sebep. Bir çok ilişinin bu şekilde yaşandığını düşünüyordum çünkü. Eşinizin maruz kaldığı ne ki garibim neler var bilse:))
Buna ragmen böyle iste kaderdasin;)
oyyy oyy kaderdaşıma selam söyleyin. Öpüp başına bir kaç kez koysun:) Ne bileyim, sandım ki sizde eşim gibisiniz , bu durumda o şekilde 4 saat olsa günde o sonuç çok normaldir diye düşündüm. Soft olmaz her koca. Ona söyleyin şartlandırsın kendini. Neler var dersiniz garibimlikten de doğal olarak an itibarı ile çıktı. Ben o konuma düştüm :))
Hic bir sey soylemicem. Konusmuyorum bile. Valla ne halin varsa gor bile dedim.
4 saat bile olsa hep insan gibi yaklastim bunca yil. Sonunda bir sekilde soguttu kendisinden
Neyse ben biraz çıkayım. Kizimla ilgileneyim:)
Şu sonuca varıyoruz: sertlik+ boyut= acı.
Boyut baslibasina sorun degil.sorun onun büyüklüğünde degil sizin dar olusunuzda
Serlik evet buyuk bir etken. Ve bu konuda uyarmalisiniz. Ve merak ettigim bir konu
Elinize cetvel alip gidip siz mi olctunuz:) bunu hic kimse den duymamsistim;)
Ikincisi bence kadasiniz degil sizin esiniz daha sansli
evet acıyınca nedir buki böyle sonuçlara sebebiyet veriyor diye ölçtük ekslelansları. Kaderdaşım neden şanslı değil? Yapmayın öyle. Bütünüyle ayrı kalınır mı? Fizyolojik bir güdü. dengeyi sağlayın. Bırakılır mı? Sonra mastr. mu oluyor? Oyy kıyamam kaderdaaşıma ben.Kimin arkadaşıymış o:)
sorun dar oluşunuzda demişsiniz ya, kaderdaşımda öyle o zaman.
:))
herkes kendisinden sorumlu. mast yapan yapar. ben kafamı kazıtıp turuncu elbiseleri çekip tibette rahip olma yolunda azimle ilerliyorum :)
oyy oyyy:) Kutsal yolculuk:))Yapmayın cidden olmaz ya.. İkinize de yazık.
oluyor. olmak zorunda
dar demişsiniz ya bana, kaderdaşımda acı çektiğine göre oda dar o halde.
yok. o sadece yaralı :)
iki çocuk dopurdu. birisi normal birisi sezeryan . olamsı mümkün değil
oyyy kıyamam ben kaderdaşımın yaralarına... sezeryan olunca fark etmiyor sanırım vaji. değil mi? O değilde benim dar olduğum sonucuna nasıl vardık?
orda mısınız?
galiba ifşa oldum :)
Nasıl?
bir altta
sezeryanda elbette normal doğum gibi zedelenme olmaz. ama onunda eksileri var. kadında his kaybı olur.
cevabınıda gizlenmeden veren kişi bendim :)
ama ben görmedim. Rahat olun. Gizlemişsiniz zaten an itibarı ile göremiyorum da:)
His kaybı derken, vaj. dan bağımsız olduğu için doğum, his kaybı da nasıl olur ki?
karın kasları ve kılcal damarların hatta sinirlerinde bağlantısı var. bıcak izinin olduğu yeri hissedebiliyormusunuz
hayır ama bunun cins. etkisi yok ki olumsuz anlamda.
birde kaderdaşına anlatabilsem.. his kaybı var bende diyo
aman neyse . bizim için bitti:) sizde eşinizi uyarın.sizinde insan olduğunuzu ve hisleriniz olduğunu anlamalı bir şekilde
his kaybı ile beraberliğin bağlantısı yok ki. Bölge olarak aynı yerde değil zaten. Kaderdaşım boşal. yaşamıyor ve zevk almadığı için kaçıyor olmasın. Uyum nasıldı aranızda?
:)
13 yıldır bir kaç defa boşalmadan çıkmıştır yataktan
o konuda sıkıntı yok. evet ne kadar şanslı olduğunu cidden anlamıyor :)
o halde neden böyle ya:(Cidden olmaz ama. Düşünmesi lazım erkeksiniz..
yaşanmışlıklarımız eritti bizi diyebilirim. onlar özelimiz.
o olabilir işte. Yoksa bu kadar yansımaz. Bu arada dar olduğundan dediniz bunu neye binaen düşündünüz?
normalde rahim doğum öncesi 4,5 cm açılır ama bende 1 cm bile açılmadığı için mecburen sezeryan oldum dediniz!
evet doğru. öyle olmuştu. saatlerce serum almama rağmen. İyide ünlem niye koydunuz ki ya:( Ben ünlemi sevmem hiç:)
eşiniz her iki doğumu da yaşamış, hangisini daha rahat buldu? Ameliyat mı, normal mi?
şimdi olsa normal isterdim diyor.
zaten sezeryanla olan bebeğimiz 3 ay yaşadı
Allah rahmet eylesin.. Sizlere sabır versin... Sezeryan daha ağır mı geçti normale göre sizce? Sonrasında acı olmuştur. Yürümesi, normal hayata dönmesi daha zor olmadı mı, siz de gördünüz yanında?
oldu elbette. apse filan oldu. doğumdan sonra 3 ay parçacıklar döktü filan.ama en doğalı normal doğum .
düşünün ben iki sezeryan oldum ikisini toplasanız ilk günün beş katıydı. Ya eşinizin bu garip kaderdaşı ne yapsın? Şu an evlenelim dese eşim o korkuyu biliyorum ya evlenmezdim. Canım tatlı olsa çok ameliyatları derdim felaket diye. Ama demiyorum.
bana şimdi evlenelim dese asla olmaz derdim:)
hayat işte ben de derdim ama eşimden kaynaklı olmazdı o ilk birliktelik olgusundan. Burada böyle bir soru sordum benim gibi tecrübesi olan var mı diye. İlk birlikteliklerinde bayanların. Bir çoğu inanamadı.Duymamışlar hiç. Ne yapayım, bende inandırmak için uğraşacak halim yok. Bakalım dedim tek miyim. Vardır illaki ama azdır. Doktorda demişti. Çok nadir olur sendeki gibi acı olayı diye.10 gün ara verdirir miydi yoksa. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.
üzülmelisin bence:)
gençliğinde acı 45 . den sonra iktidarsız bir eş :)
yapmayın ya. İçimi kararttınız pesimist olmayın bu kadar:)
büyük olunca iktidarsız mı oluyor sonları:))Öyle de olsa napalım. Onun için evlenmedik. Canı sağ olsun.
:) cidden o ölçüler ileride büyük sıkıntı oluyormuş
artık napalım ne olursa bahtımıza:))
çok yaygın değil mi benim aşkımın ki gibi ortalma da ne dersiniz? Öyle olsa dernek falan açarlardı ileride sorun yaşamamak için bir çatıda toplanırlardı.işi polyanacılığa döktüm:)
çıkan çıkmış zaten :)
hayattan maksimum zevk almaya bakmak lazım ama bende olmaz daha :)
ancak oyun havaları ile kandırırm kendimi :)
çok yaygın değil. 100 kişinin 35 inde filan olur :) ama 3/5 takılmamak lazım :)
sonuç odaklı düşünmek daha mantıklı
bende olmaz demeyin ama lütfen... Nereye kadar olmayacak.. Erkeksiniz bu olanaksız.. Hayatı kendinize zindan ediyorsunuz. Terapiste gidin. Çözüm odaklı düşünün. Ankara havalarıyla olacak iş değil. Sinirli olmuyor musunuz? Gerginlik yapar bunun olmaması.
içimde fırtınalar kopsana dışarıya yansıtmam ben
bu arada Ankara oyun havaları demedim..
:D
onu ben dedim. Oyun havası dediniz seçeneği de ben sundum:) Bırakın ama beni lütfen dikkate alın. Böyle olmaz bu.Zor sizin için. Bir şekilde bunu çözmelisiniz. Neden terapiste gitmiyorsunuz? Sosyal hayatınızı da sekteye vurdurur. Bunu çözmelisiniz. Kopan fırtınayla neden yaşamaya çalışmak?
en iyi terapist insanın kedisiymiş! hiç gerek yokmuş!
olmaz arkadaşım olmaz. bu işin sonu mahkeme ama bakalım ne olacak
:(( 2 çocuk var ama ya...
ne yapabilirim? yıllardır onların hatırı için buna katlanıyorum. onlar yarın kendi hayatlarını kurduğunda benim gençliğim bitmiş olacak
böyle düşünmekle kesinlikle haklısınız..ma bunun olmaması için çözüm yollarını zorlasanız. Eşinizde cinsellik sonuç gibi görünüyor. Muhtemelen sosyal iletişiminizde de kopukluklar vardır ki mutlu değilse eğilimi de olmaz bu olguya. kendimden biliyorum her hangi bir şeye canım sıkılsın o an hiç düşünemem bile cinselliği. Temelinde be yatıyor böyle olmasına etken. Onların üzerine gitseniz. Terapist düşünseniz... Nedir şikayeti kaderdaşımın?
kaderdaşınızın şikayeti beni bu hale getirene kadar ne mücadeleler verdi ve sonunda onu sevmediiğimi ne zaman isterse boşanmaya hazır olduğumu söyletti.
neden erkeklerin görevi sadece kadını mutlu etmek olarak görülüyor kadınlar tarafından ?
ben illa kadın benimle olacak diye şebeklik yapamam. terapist istemeyen kendisi. psikiyatr istemeyen kendisi. boşanmaya yanaşmayan kendisi. huzur vermeyen kendisi. istenmeyende kendisi. valla çamura çökmüş ve patinaj atan bir araba veya hemster gibiyim
zordur sizi anlayabiliyorum. Evli olmasam empati geliştiremeyebilirdim belki. Kısmende ola algılamaya çalışırdım. Ama kaderdaşımı böyle yapmaya iten ana neden ne? Onun üzerine gitmesi gerekmiyor mu sizi kaybetmek istemiyorsa? Beklentilerinizi anlattığınızda tepkisi ne?Neden hayatı kendi elleriyle girift hale getiriyor benim kaderdaşım :(Aile büyüklerinizden durumunuzu bilen varsa onu yönlendirmiyorlar mı? Cinselliği geçelim.Göz göre göre neden böyle grafiği ivmesi değişken bir hayat yaşansın ki?
ben neden sonuç olayını aşalı çok oldu. diyorum ya istemiyorum ve ben bunu kendisinede söyledim. aile büyükleri elbette biliyor. ama neymiş efendim çocuklar için böyle yaşamalıymışız.
misal an itibarı ile evin halini söyleyim size.
ben salonda netteyim. o ise oturms odasında nette okey oynuyor.sanırım! yani bu işin oluru kalmamış neden araştırmıyorum. sebep söylemiyorum artık . zulmüne katlanıyorum. nereye kadar bilmiyorum
''erkeklerin görevi sadece kadını mutlu etmek olarak görülüyor kadınlar tarafından ?'' demişsiniz. Kesinlikle size katılıyorum. Olmamalı... Sonuçta bir birine tahakküm ettirmek ne ahlaki ne de insani... Evlilik sürecinden önce nasıldı ilişkiniz? Birbirinize karşı ne zaman bu tükenmişlik başladı? Boşanmak istemiyorsa bu sorunu çözmenin yollarına baş vurmalı. Hem adım atmayıp hem de kaçınılmaz sona yaklaşıldığını düşünebilir ama.. Eşinizi yönlendirebilecek aklı başında biri yok mu?
:( Üzülür ama bir bayan bu duruma normal de. Yani bayanlar daha derin yaşarlar, daha yoğun duygularını. Kaderdaşım neden böyle yapıyorsun demek isterdim:(( İki seçenek var, ya mevcut durumu düzeltme yoluna gidilir, ya da artık mücadele bırakılır sonuca gidlir. Kaderdaşım boşanmak istemiyorsa korkuları ve endişeleri ne ise, eleştirdiği ne ise onların üzerine gitmeli, sizi kaybetmemek için adımlar atmalı... Muhasebeci, analitik düşünebilir. Neden -sonuç ilişkilerini bağlamı...
şimdi şunu anlatamadım sanırım.
ben birşeylerin düzelmesini istemiyorum artık. sürekli aynı şey. 1 hafta iyi 2 ay kötü. bittim artık .
tek istediğim kendi rızası ile anlaşmalı olarak boşanması. onu bile beceremiyor. ne zaman bu konuyu konuşmak için açsam hayatında bir kadın olmasa böyle yapmazsın. nasıl bir oo..pu ile birliktesin. falan filan saçmalıklarını dinliyorum. hatalarını kabul edemeyecek kadar da sağlam bağlamış at gözlüklerini
empati yapamıyor sanırım. Sizi anladım emin olun. Siz bitirmek istiyorsunuz bu net sanırım. Cevaplamayabilirsiniz isterseniz, bu süreçte eşinizi aldattınız mı hiç?
evet
kınayın beni istediğiniz kadar
hayır kınamıyorum. Neden kınayayım?
aldatan erkeğim ya o açıdan
pardon evet cevabını ben boşanma konusunda dediğinizi sandım. Aldatmaya verdiğiniz cevap. Ama bunu onaylamamı beklemiyorsunuz değil mi? Doğru yapmamışsınız. Neden böyle bir şeyi yaptınız?Eşinizle uyumlu olsaydınız yine de yapar mıydınız?
aldatmanız noktasında evet dediğiniz gibi kınarım. Ama neden buna ihtiyaç duydunuz? Beraber olamamak mı, beklentilerinizi bulamamak gibi...
uyumlu olsaydım yapmazdım. neden yapayım ki?onay da beklemiyorum. kimse tarafından anlaşılmak dahi istemiyorum.
nikahlım olan insana gidip dil mi dökeyim?
siz daha önce erkeksiniz hayatınızı mahveder sosyal hayatınızı olumsuz etkilersiniz cinsellik olmazsa dememişmiydiniz?
bende öyle düşündüm. Eşinizle uyum olsa ihtiyaç duymazdınız muhtemelen. Bunu mübarek kaderdaşım tahmin edebilmeli idi. Erkek eşinden beklediğini bulamazsa ne yapacak? Anlık çözümler işte...
aslında tamam dese boşansa anlık olmaz o çözüm.
sağlık olsun ya. yapacak bişey yok . hiç pişman değilim aldattığım için.
hatta öyleki şimdi olsa yine aldatırım
evet demiştim,bekar olsam ön görüm olmayabilirdi eşimden yola çıkarak öyle yazdım.Açıkçası eşimde öyle olurdu.Sinirli-gergin.. Bunları tahmin etmek zor değil ki evli bayan açısından.Kaderdaşımda ederdi muhtemelen ama hangi akla hizmeten, nasıl düşünüyor bilemiyorum.. Arkadaşım olsa konuşur bunu yapmamasını söylerdim ama maalesef olamıyor.İş arkadaşı samimi paylaştığı bir bayan belki yönlendirebilir. Kendisinin bulunmayacağını ya da vazgeçilmez olduğunu mu sanıyor?Hayat boşlukları affetmez bilmeli
sizinki duygusal yoğunlukla olan bir aldatma değil sanırım. Tamamen ihtiyaca yönelik yanılıyor muyum?
:) vazgeçilmez olmadığını çok iyi biliyor. vaz geçtiğimi de :)
duygusal açlık çekecek yaşı geçtim çoktan.
yani aslında yaptığınızı her ne kadar onaylamasam da neden yaptığınızı çok iyi anlıyorum. bende eşimi ihmal etsem yapmaz diye rahat rahat diyemem size açıkçası...
Eşiniz duydu mu o kadını? Ondan daha çok tepkili olmasın size?
duymamdı ama tahmin ediyorsur sanırım ..
2 ay ayrı odalarda geçmiş hala necisin denmemişse bir insana anlar sanrım
iki ay mı? Bu çok zor bir erkek açısından.. Eşimden yola çıkarsak... Ben öyle yapsam zaten aldatacağını da bilirim. Tahmin ediyordur...
paralı bir birliktelik miydi?
asla paralı birlikteliğe girmem.
o halde kadında evli miydi?
hayır ..
boşanmıştı. yani 4 yıl filan olmuştu boşanalı. belki inanmayacaksın ama kadın sitedendi :)
evli bir insanla asla yapmam
siteden mi? Yok artık. Burada bu amaçla da bulunanlarda mı var? Keşke bilsek de bu ahlaksızın kim olduğunu soru sorduğunda tenezzül etmesek hiç cevaplamaya... Bir kadının kocası dışında x bir erkekle ilişki yaşamasından tiksiniyorum...
kocası yok ama..
olmasın.sonuçta siz kocası değilsiniz. Evlenmeden cinsellik yaşanır mı? Hele ki kadın açısından. İnsanda biraz onur, iffet, izzet olur...
herkesin yaşantısı kendisine.
konu nerelere geldi yaa
evet nerden nereye...
yani kısa ve öz olarak eşinizle konusun bu konuyu .
biraz kendisine hakim olması gerekiyor gibi
siz demiştiniz ya eşinize söyleyin daha dikkatli davransın diye. Ama herkesin bir tarzı vardır. Bu değişmez ki kolay kolay. Bende ona kıyamadığımdan geri çeviremem talebini..
hanımefendi birisi mutlu olacak diye bile bile acıya lades demek neden?
gerçi seçim sizin
sizin yorumunuzdan sonra özetledim zaten nedeni. o iki etkenin sonucu bu bence de. Ama işte ona da hayır diyemem. Alışacağız artık. belki de böyle alıştım diğer türlü olsa neden hakim oluyorsun derim:) Her durumdan yaşanılası pozitif bir sonuç çıkarmak lazım:)
ama dayanılması zor olan bir acı değil ki öyle olsa müdahale ederim zaten. Ama kıyamam ben ona ya:))
o zaman devam :)
Öyle sonuçta kesmiyorlar diri diri yani:))
acı yok rocky :)
buna şartlamalısın kendini :)
aynen. Ama ona ringin yanında öğüt veren zaten şartlıyordu. Koşullanınca olmaz tabi:)
kulaklığı takıp sabaha kadar ezber yapmak lazım bu cümleyi :)
o değil de o kadın neyine güvenip buradan bir erkekle beraber oldu? Kötü amaçlı biri olsa çeker gizliden tehdit eder, kötü amelleri için kullanır. Kullanır nette , veya arkadaşlarına. Bir sürü varyasyon...
koşullanmaya bağlı:) Eğer ki eşim olmasa zaten yanıma yaklaşamayacağından algımda böyle olmazdı açıkçası.
yooo. bir ay sürdü zaten. ve ikimizde aynı anda sessizleştik. o beni aramadı ben onu .
saman alevi gibi birden harladı ve bitti
maşallah ne genişlik ya. Bir kadın nasıl kocası dışında bir erkekle... Benim mantalitem gerçekten almıyor.. Hala üye mi?
değil.
töbe etsin bari düştüğü duruma. Kendisine saygısı kaldı ise tabi...
ben size son birşey sorayım..
siz hangi bölümü okudunuz? mesleğiniz nedir ?
ben okumadım ki hiç. Kendi kendime söktüm harfleri:)Kırmızı kurdele takıldı hatta sözcükleri bir birine bağlayınca:) Oyyy oyyy...:)
anladım
azim.. mektebe gitmeden de olabiliyormuş değil mi?:)
neşeniz daim olsun
amin:)) Nasıl azmim?
inanmış olsam iyi diyeceğim :)
ama aklın gereği inanmamanız zaten:) Fakat inanana bilirdiniz de niye? Olamaz mı?:)
o kadar saf değilim. hatta sizin sitede kim olduğunuzu bile çözmek üzereyim :)
diyorsunuz. Kimim ben?
yanlış tahmin edip arkadaşı zor durumda bırakmak istemem
ama bir bahar ayı desem ?
bahar ayı? Baş harfi nedir?
o değilmişsiniz :)
neyse hayırlısı olsun
her kimi kast ettiyseniz değilmişim dmek ki:) Gerçi kim olduğumun bilinmesi ayıp olmazdı benim açımdan.Sonuçta sağlıkla ilgili bir soruydu bu acı konusuydu. Çok af edersiniz gayri ahlaki ve evli bir bayana yakışmayacak şekilde mahremin, fantazinin döküldüğü bir yapıda değil sorum.
değil evet.
son sigaramı yakıp kaçayım. sanırım siz sabahçı gibisiniz?
sahuru bekliyorum.
hayırlısı:)
aynen:)
seni tanıyorum galiba :D
saat kaçtı uyandığınızda ?
sanmıyorum tanıdığınızı.
peki
nerden çıktı tanıdığınız?
konuşma şeklinize ve siteye giriş saatlerinize göre tanıdığım birisine çok yakınsınız:)
siteye giriş saati olması için bende ekli olmanız lazım.
ekliyimdir belki bilemedim
nikiniz nedir?
peki şunu sorayım:)
experiniz 9000 ve 10000 arasında mı?
Hayır.
tamam. ama adım gibi eminim siz beni görmüşsünüzdür
soru sorduysanız görmüşümdür herkes gibi. nikiniz nedir?
link neyin ip ucu ki?
ben bir soru açayım en iyisi mi:D
nik bu linkteki isim miydi? Tanımıyorum.
bana bir çağrışım yapmıyor. Ama nikinizi hatırladım. Genelde müzik paylaşırdınız değil mi?
evet.
1,5 yıldır sitedeyim.
cannabis serisi hep benimdi. sıkıldım değiştirdim artık
öyle mi:) Nikinden bıkan biri, iyiymiş:) Şimdi paylaştığınız linkle misiniz?
evet:)
inş. düzelir aranız eşinizle ne diyelim. Zordur böyle çok.
bilmem. sürekli inişler çıkışlar yoruyor işte insanı
bu günler yine taaruza hazır ama yüz bulamıyo :)
ama böylede olmaz ki. Bunu bir dengeye oturtun artık. Açık açık konuşun beklentilerinizi. Onda ki sizi rahatsız eden durumları. Rolantıda olmaz ki.
yüzlerce kez konuştuk. ayar tutmuyor işte.
yoksa insan huzurunu bile bile bozar mı hiç?
:( Elimden ne gelebilir sizin için? Sert biri mi, mülayim mi, konuşarak halledilemiyor mu sorunlar?
sert değildir. ama bir konuşmaya başlarsa nefes almadan lugatında pek kelime bırakmaz sıralar.
susturabilene aşk olsun. zaten o da benim iğrenmeme yetiyor
anladım. Sert biri değilse mülayim insanla paylaşım daha rahat olur.
dediğim gibi defalarca kez konuştuk hatta anlaştık.
ama kısa bir süre sonra yine tartışma ve uyumsuzluk
sizden beklediği ve bulamadığı ne, aynı soru sizin içinde geçerli? Özel değilse tabi, cevaplamayabilirsiniz...
o sevgi ilgi bekliyor
bende bana huzur vermesini
sevgi bekleyen huzurda yaratır...
huzuru veren zaten sevgiyi hak eder
huzur verir sevgi isteyen ben bu paradoksu çözemiyorum.
yok ya.ailem yaşadığım şehirde olsa belki çoğu akşamlar onlarda kalırdım
konudan bağımsız ama, eski nikinizin anlamı neydi? Değişik gelmişti bana çok.
cannabis : esrar demek.
purple flame : mor alev
off ne bunlar böyle, yıkıcı, yakıcı, özel bir anlam yüklediniz mi?
yüklememiş olsam kullanmazdım .
esrar keyif verici bir maddedir. beyini uyuşturur bir süre. uzaklaşırsın geçici olarak
mor alev de ciğerin yandığına işaret :)
ilk nikiniz olanı denediniz mi bu kadar içselleştirerek yanıtladınız?
evet. bir kaç kez kullandım
iyi müptelası olmamışsınız, Allah korusun, bağımlı olmak da var işin ucunda.
olmam ya.
o konuda iradem sağlamdır. bir konuda olduğu gibi
ama alışınca istermiş vücut bağlılık olurmuş.
öyle senede bir iki belki
ihtiyaç hisseder ama damar. Aman Allah korusun.
güzelmiş.. Özlem, çaresizlik çeken birinin duyguları olsa gerek...
Evet. Sanirim insanin bittigi nokta burasi
her gün yeni bir umuttur. Eşiniz mülayim ve çözüm buna rağmen olamıyorsa, o da çözmek istediği halde. Ne diyeceğimi bilemiyorum ki.
Bosanalim demesi yeterli benim icin
Daha o eski heyecan his olmaz
öyle dedirtecek nedenler olmuştur. Kolay kolay bir bayan mutlu yuvasını bozman bana inanın. Bende evliyim.
Mutsuz olmamiza ragmen ayrilamiyoruz
Eğer ilişkide ağrı duyuyorsan başka bir sebebi vardır ya da kendini kasıyorsundr buna hiç yorma yani. Ben bunu doktorlar dediği için söylüyorum bilgilendiriyorum bilmediğim birşeyi asla söylemem için ferahlasın diye merak
Cevap
7Cevap
yolda bulmuş gibi tabiri daha aydınlatıcı olur sizin için =D
Yolda bulmuş tabiri? Anlayamadım?
yolda bulmuş ne demek? Bana ne ima etmek istiyorsunuz?
eşim saygılıdır. Ha şimdi anladım beni yolda bulmuş sanki:) Yok öyle değil sağ olsun. Ama çok özele girmek istemiyorum detaya. Ondan kaynaklı olmaması için son derece soft olması lazım. Bu çok mümkün görünmüyor. Ama bu durumda her bayanın canı acırdı. Belki de benim yapımdan kaynaklı.
evet büyük ihtimal ondandır çocuk olmasın diye çevirtirler diye biliyorum
çocuk olmasın diye olan bir şey değil en azından bendeki öyle değil.
bildiğimizi söylemekte suç oldu =D
hayır o anlamda demedim. Bendeki öyle değil. O gerekçe ile olan bir şey değil. Onun dışında sebep sormak için yazdım. Yanlış anlamayın. Cevabınız için teşekkürler.
yine doktora gitmelisin en doğru olanı bu kist olabilir mikrop kapmış olabilirsin herşey olabilir ama sorduğun soru nezdinde verdiğim cevap olasılı yüksek
evlendiğim ilk günden itibaren aynı maalesef. Çocuk var hala aynı.
çocuk varsa söylediğin sebepten olmasına imkan yok doğum sezeryan mı normal mi
sezeryan. Bunun önemi var mıdır ki acı olayında?
rahimde kist ya da iltihaplanma olabilir daha fazlasını uzman doktoru bilir ama normal değil vakit kaybetme bana sorarsan hastaneye gitmelisin
gittim normal dedi. Her hangi bir bulgu söylemedi. terslik dışında. Af edersiniz vaj. dar veya genişliği etken midir? Sezeryan mı diye neden sordunuz?
cinsel aktiviteniz dolayısıyla olma olasılığı için sormuştum
rahim ters ise kalın bağısağın sonu ileidrar kesesine yaslıdır bu durumda vaj. ile değil partnerinizin cinsel organından dolayı bu rahatsızlığı yaşamanız muhtemel
rahmi ters olmayanlarda da geçerli midir o halde eşinin boyutu? Yoksa benim durumdakiler için ekstrem bir durum mu?
Sezeryana gelince cinselli aktivitede etkisi nedir normal doğumdan? Biraz fazla mı sordum. Artık kusura bakmayın...
kafanızda net bir cevap oluşturmak için söylüyorum gerdek gecenizden itibaren cinsel ilişki seyirinizin normal doğum olmaması nedeniyle bu acı pikolojininde yardımıyla içinize kazınmıştır 13 ila 15 normal sonrası sizi rahatsız etmesi ise normaldir eşiniz biraz daha dikkatli olmasıyla birlikte bu sorununuzun ortadan kalkacağını tahmin ediyorum hanımefendi
15 den büyükse normal midir acı? O halde normal sayılırım. Acı kazınmış olma ihtimali olabilir haklısınız ama onu çoktan geçtim ben. İlk beraberlik felaketi zaten. Bir hafta tedavi oldum. Kesikler oluşmuştu. Doktor on gün ara verdirmişti. Krem v.s tedavi için. Ama sonrasında da ilkindeki gibi elbette olmadı ama acı misyoner dışında hemen her pozis. oluyor.
Hiç duymadım gercekten, ama eşiniz nazik biri ise sex esnasında sorun yaşamazsınız sanıyorum merakla bekliyorum cevapları, geçmiş olsun hanımefendi.
acının kaynağı olabilir mi bilmiyorum ama ameliyat ile düzeltiliyormuş
Sizin bilginiz nerden?
internetten baktım :D
teşekkürler:)
sezeryanda elbette normal doğum gibi zedelenme olmaz. ama onunda eksileri var. kadında his kaybı olur.
evet ola bilir
hiç duymadım
En İyi Cevaplar