Özellikle kullanan bayanlara soruyorum. Gebe kalmamak için her ay iğne vuruluyormuş. Bunun etkisi 1 ay boyunca sürüyor mu? Yani 1 ay boyunca cinsel ilişkiye girsem yine hamile kalmayacak mıyım? Yeni evliyim ve henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum. Doğum kontrol hapı veya prezervatifle de uğraşmak istemiyorum açıkçası. Bu iğneler gerçekten avantajlı mı? Yan etkileri falan varmı? Birisi aydınlatırsa çok memnun olacağım. Cevap veren herkese teşekkürler :)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen aman diyim,cok fazla duzensizlik yapiyor.uzun sure kullanimda amenore(adetgorememe) dismenore(az adet gorme) yapiyorlar.
Hormonal siklusu etkiliyorlar yani.
Kim ne derse desin aldanmayin.kisirlik riski bile var.
Asistan doktorum bu arada farmakoloji ve jinekolog hocalarimin dedikleri bunlar211 Yorumla
Soran+1 yıldoğum kontrol hapı mı kullansam? ayrıca adet düzenleme, ağrı ve kan miktarında azalma, akneyi azaltma, rahim kanserini önleme ve hormon düzenleme gibi faydaları da varmış. günde 1 kezmi kullanılıyor ve önerir misiniz?
Cevap sahibi+1 yılŞöyle soyleyim bunları engellersen meme ve rahimin iç tabakasındaki endomerium kanser riskinide arttırır ama.
genellikle ilk çocuk doğmadan önce pek önermiyor hocalar uzun süreli kullanımı.Yani birkaçyıldan birşey olmaz ama çocuktan once 5-10 yıl kullanmakta iyi değil.
Ama diğerlerine göre en zararsızıda doğum kontrol haplarıdır.
Soran+1 yılbi şekilde korunmak istiyorum. çocuğa daha 4-5 sene var yani :/
Cevap sahibi+1 yılCok haklisiniz prezervstif biraz rahatsizlik verici.
Dogum kontrol hapi kullanin o zaman,uzun sure kullanimda yan etkileri ortaya cikabilir.
Cinsel isteksizlik,vucutta hafif siskinlik,psikolojik olarak biraz etkiler.
Bazi riskleri arttirir.bu bahsettgim riskler tam kanitlanmadi.
Bazi jinekologlar guvenle kullan der,bazilari supheyle yaklasir.
Ama saglikli ve sorunsuz bir iliski icin kullanabilecrginiz en guvenlisi dogum kontrol hapi.
Bu arada rahim ici arac kuanmayi dusunurmusunuz ?
Soran+1 yıldüşünmüyorum spiral falan ya :/
Cevap sahibi+1 yılSpiral değil tam olarakispiral rahim agzına yerleştiriliyor,o ise rahimin içine yerleştiriliyor.
Hormonları kurcalamak bana çekici gelmiyor.
Doğrusu bende prezervatşf vs hiç haz almam lakin,dogum kontrol hapı kullanmalarını önerirdim kız arkadaşlarıma.
Biraz işin içine girince hormonel düzen önemli.O zaman şöyle yapalım.si dogum kontrol hapını kullanın ama bir yandanda aylık meme muayenenizi kaçırmayın.Sürekli kontrol edin,riskler %0.5 falan gibi çok düşük oluyor genelde ama risk risktir
Soran+1 yılçok teşekkürler bilgiler için :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim,uzun ve mutlu bir omur esiniz ile gecirmeniz dilgiyle :)
Soran+1 yılteşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yıl:)
haplar ve iğne bütün hormon dengesini alt üst ediyor.kadına kilo kilo aldırıp çirkinleştiriyor.cinsel isteksizlik ve organz zorluguna yol açıyor.en iyisi spiral 10 yıl rahatsın.vücüdüna kimyasal almadan.
01 Yorumla
Soran+1 yıl50 kiloyum zaten kilo alsam canıma minnet :D
onun yerine "ria" taktırabilirsin. bakır spiral olarak bilinir. en iyi markası nova-te ortalama 700 tl masrafla taktırıyorsun tel ücreti artı jinekoloğun takma işlemi dahil ancak 5-6 yıl %100 koruma sağlıyor. çocuk yapmak istediğinde çıkarttırıyorsun. onu araştır derim.
22 Yorumla
Soran+1 yılilişki sırasında spiral hissediliyor diye duydum ben. şuan aylık iğneler en mantıklısı geldi bana
aylık veya 3 aylık iğneler var netten araştır daha iyi. her yöntemin bir yan etkisi var tabi. ama %99 gibi bir koruma sağlıyor.adet döneminin ilk günü vuruluyorsun, bende yaptırmayı düşünüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yıliğneyi yazdırmak için jinekoloğa mı gitmem gerekiyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
bunu okursan işine yarar link
00 Yorumla
+1 yılGüvenme derim Çocuk yapmak istemiyosan ilişkiye girdiğinizde kocan içine boşalıcağına dışına boşalsın .
04 Yorumla
Soran+1 yılzaten öyle yapıyoruz ama erkeğin zevk suyunda da sperm olma olasığı varmış ya ondan korkuyorum
- +1 yıl
Zaten var Tam boşalıcağı sırada çıkarsın çükünü içinden ama bu durum kocanı sinirlendirmiyormu ?
Soran+1 yıl3 aylık evliyiz ve çocuk istemiyoruz. içime boşalmıyor zaten. gebe kalıp çocuğu aldırmak gibi bir günaha girmek istemiyorum. ayrıca daha evliliğin başındayız, çocuk için hazır hissetmiyorum kendimi.
- +1 yıl
Hmm Vallaha bende son ilişkimde kızın içine boşaldım O da kullanıyor seninkilerden heralde
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaba tavsiyem sağlıkçı olarak , o iğne vs. hapdan uzak dur , üreme yaşı düşüyor çok ciddi sorunlara yol açacak o haplar yasaklanacaklar , üreme sistemine dışarıdan etki yapma , kondom en sağlıklısı
00 Yorumlagüzel düşünce ve mantıklı
10 Yorumlaayık iğne ile %1 ihtimal var sadece hamilelik için
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam