Kadının henüz küçük bir çocukken kendi vücuduyla arasına ömrü boyunca kaldıramayacağı tabular koymasına sebep olan düzen, regl olmayı da bir utanç sebebi haline getirir. İlk regl kanamasını annesine söylediğinde yediği tokadı unutamayanların ömrü boyunca “özel günler”ini özel tutmaktan başka çaresi yoktur. İspanyol performans topluluğu Sangre Menstrual üyelerinin geçtiğimiz yaz beyaz pantolonları üzerinde regl kanıyla sokaklara dökülmesi işte bu yüzden çok değerli. Sizce de anlamlı değil mi?
Üzerinde regl kanı lekesiyle dolaşan bu kadınlar aslında ne söylüyor?
Reklam ve ahlaksızlık. Regl olmak normal bişey, regl olanlara karşı daha hassas davranmamak anormal bişey, o anormal şey yüzünden böyle bir eylem yapmakda anormal bişey. Mesela gay veya lez duygular olağan birşey, ama tedavi aramak yerine lgbt gibi eylem yapmak, bu durumun normal ve özgür toplumların aşması gereken bir durum gibi göstermek ise çok zararlı bişey. Lgbt yüzünden bu anormal cinsel dürtüler dürtü olmaktan çıkıp cinsel seçim haline geliyor.
Yani büyük bir yanlışı düzeltmeye çalışırken başka büyük bir yanlış yapmamak lazım.
utandigim bir durum değil. Eriskinligin simgesi anne olablirsin artık sinyali. . Günümüzde evet artık hormonal denge sayesinde regl yaşı oldukça düşmüştür. . Fakat utanılacak birsey değil. . Aylarca p bir damla kan gelsin diye bekleyen insanlar tanıyorum. .
Tepki bizi bu konularda utandirmaya yonlendirenlere verilmiş Halan geldi diye tokat yemek falan saçma elbetteki. Başka şekilde tepki gösterebilirlerdi.
yabancı bir ülkede kadın kocasını öldürmüş. . ama çok az ceza almış niye biliyomusun. . regl öncesi psikoloji yüzünden. . bunu kanıtlamış mahkemeye ve hafifletici neden sayılmış. o sinir farklı bişey ya :))
Aynen iğne yaptiranlar ilaçla geçirenler okula ise gidemeyenler saç baş yolanlar var vala. . Allah göstermesin çok zor ya ben üsuttugum zaman zor geçiriyorum o kadar. . o kızlara Allah yardım etsin ya
Kadinim. Saglikliyim. Dogurganim. Kaniyorum. Bundan utanmiyorum. Bunu igrenc bir seymis gibi gosterenlere hatirlatiyorum: ananizin bir yerinden cikabilmeniz icin her ay bu evreyi yasiyor olmasi gerek kadinlarin. Politik cikarlari icin insanlarin olumune goz yumanlar kandan tiksiniyormus gibi davranmasinlar mumkunse..
Haha yorumlara güldum sahsen :) igrenc dedikleri sey her ay duzenli olan bir olay aynı seyi onlarda yasıyo pantolona degilde bir takım yerlere bulasıyo. Bu olaya igrenc diyenler dıskısını icinemi yapıyo? Onun gibi bisey olmus :)
Kısaca özgürlük hani beyaz giyemezsin ya bunlarda inadına inadına beyaz demiş. Ama o kanı saklamaya çalışsan da gece hele uyrken iç çamaşıra geçmesi ve yatağa geçmesi bile oluyor. Kızlarda bu yüzden stresli oluyor aslında o kanı kimse görmesin belli oluyor mu of sonra deliye dönmeler. Bunlarda özgür olmuş ve bu sıkıntıları çekmek istememişler sanırım. d
Elbette. Yoksa nasil dogum yapsinlar. Regl vucudun urettigi yumurtalarin ciftlesme olmama sonucu kan yoluyla vucuttan atimidir. Hayvanlar dogum yaptigina gore regl de oluyorlar. Arastirmistim hatta.
Regl oldu diye annesinden tokat yemek mi? Ilk defa duyuyorum boyle birseyi ve regl olayini cok buyutuyorsunuz bize gore gayet dogal ve normal bisey evet igrenc bir goruntusu var ve saklanmasi da cok normal fotogtaftaki goruntulerde hic hos degil
Anlamlı olmasına anlamlı ama doğru bulmadım açıkçası. Gerek hijyenik, gerek görsel açıdan daha yaratıcı ve estetik bir duruş olmasını isterdim :) Ama insanlar ifade özgürlüklerinin farkında, bize pek bir şey söylemek düşmüyor :)
Kötü diyorlar sonra eşitlikten bahsediyorlar. Modern gibi görünseler de olamazlar. Sadece görünürler. Kafayı geliştirmedikten sonra bir işe yaramıyor zaten. Ben lafımın arkasındayım, çok anlamlı.
Tuvalet ihtiyacı da doğamızda var. Ama insanlar sokaklara herkesin gözü önünde tuvaletini yapıyor mu? Yani doğal bir şey olması, herkesin gözüne sokmamız demek değildir.
@Diloooosss Demek istediğim bu değildi yanlış anlattım sanırım. Sadece utanılacak bir şey olmadığını göstermek amaçlı yapmışlar ve çok anlamlı. Bu dediğimden hala tuvalet ihtiyacını anlıyorsan o senin sorunun.
Utanılacak bir şey olmaması da herkesin gözüne sokmayı gerektirmez. Sen orada doğamızda var dediğin için ben de kendi görüşümü başka bir bakış açısıyla dile getirdim sadece.
Ilk regl annesini soyledigi icin tokat yemek mi ahaha komik olmayin ya ne tokati lutfen abartayin annelerimizde sonucta o evreden gecti o kelimeyi kullanarak sorunu sacma sapan hala getirmissin
İlk regl olmuş bir kız olsun ilk olmasın , bu tokat olayı ne alaka ben hala anlamadım. Analar belli bir yaştan sonra psikopata mı bağlıyorlar. Kızlarının tam ergenlik zamanına girdikleri dönemde kendileride menapoza mı giriyorlarda tokat atma olayları falan? Yuh yani ne diyeyim... Vücudun en saçma sapan ve ızdırap verici bir süreci. Ne diyelim kızlara allah kolaylık versin. Sanırım biz erkekler bu bakımdan bayağı ama bayağı bir şanslıyız...
En İyi Cevaplar