Çok sorulan bir soru ancak tam bir cevap yok, bakire bir kızın zevk suyunun tahrik edici bir şeyden sonra gelmesiyle(mesela bi mesaj)daha sonra eliyle okşaması orucu bozar mı, bozarsa kefaret mi kaza mı gerektirir? Zevk suyu oruç bozar mı? Lütfen saçma sapan yorumlar atılmasın.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Zevk Suyu Orucu Bozar mı?
Zevk suyu orucu bozar mı diye araştırma yaptım. Bazı durumlar orucu bozmazken bazıları bozuyor. Cinsel organın sulanması orucu bozar mı dersen orucu bozmaz. Böyle bir durum olduğunda gusle gerek yoktur sadece namaz için abdest alınması gerekir. Zevk suyu ile mezi aynı şeydir. Meziye halk arasında zevk suyu denir. Meziden dolayı gusül abdesti almak gerekmediği gibi orucu da bozmaz.
Buluğ çağma ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır,- İdrar,
- Meni,
- Mezî,
- Vedî, bunlardan guslü gerektiren yalnız menidir.
Meninin üç özelliği vardır:
- Sıçrayarak çıkması,
- Hazzın hasıl olması
- Yaş iken hamur kokusunu, kuru iken yumurtanın beyaz kısmının kokusunu vermesidir.
Vedî idrardan sonra çıkan katı ve beyaz bir sudur Mezî de beyaz ve ince bir su olup şehvet hissi galebe çaldığı anlarda meydana gelen bir sudur.
Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez.
Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir Bundan dolayı sadece abdest bozulur ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez.Guslü Gerektiren Haller
- Cinsel ilişkide bulunmak: Meni gelmese bile erkekle kadının cinsel organları birbirine kavuşursa gusül gerekir Resulullah (sav) bu konuda şöyle buyurmaktadır: "Kadının ve erkeğin sünnet mahalleri birbirine dokunur da kertik kaybolursa gusül, lazım gelir "(1)
- İhtilam olmak: Erkek veya kadından uyku ya da uyanıklık halindeyken şehvetle meninin çıkması da guslü gerektirir Resulullah (sav)'a: "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamasa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu Resulullah (sav): "Evet gerekir" diye cevapladı Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu Resulullah (sav): "Ona gusül gerekmez" dedi"(2) (1) Buhârî, Gusl 28; Müslim, Hayz 87; Ebu Dâvud, Taharet 84; Nesâî, Taharet 129; Ibn Ma'ce, Taharet 111; Muvatta, Taharet 71 (2) Ebu Dâvud, Taharet 95; Tirmizî, Taharet 82
92 Yorumla- +1 yıl
emmoğlu duş la tuş u ayırt edelim . yada resmiyetle hususiyeti :))) meniden bahsediyor meni kimde olur :? meni anlamı nedir . ve nedegildir kadında meni yoktur . .. evet kadınıslanabilir nedir o cinsellige hazırlıktır .. kaygan bir sıvının salgılanmasıdır . kadının aklından cinsellik gecebilir ama olmaz erkekdende geciyor hatta rüyada bile bahsediliyor islanmadıktan sonra diye her neyse daha kapsamlı tarışılırda buraklr pek yeri degil bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya benziyor ...
En İyi Cevaplar
Bunu 100 defa cevapladık sanırım. Oruç tutuyorsunuz fakat orucun mantığını bilmiyorsunuz. Oruç sadece mideye tuturulmaz. Bunu artık milletimizin idrak etmesi gerek. Açlık,susuzluk oruç değildir. Orucu tüm bedenin tutuacak. Gözün,kulağın,aklın,kalbin heryerin. Yani "tahrik edici" mesaj demişsiniz. Sizce bu orucu bozmaz mı? Bence bozulacağını sizde gayet iyi biliyorsunuz. Hele ki okşadım suyum geldi falan diyorsunuz. Bundan ötesi yoruma dahi açık değildir bence. Olayın öteki kısm ise "bakire bir kız" demişsiniz. Orucun bekaretle ne ilgisi var anlayamadım doğrusu. Sonuç olarak sizi tahrik edici her unsur orucu bozar. Bunu erkek arkadaşınız sizin oruçlu olduğunuzu bile bile tahrik ediyorsa o da günaha giriyor haberiniz olsun. Oruç tüm kötü şeylerden arınmak demektir.
322 Yorumla
Soran+1 yılyazdıklarınız doğru teşekkür ederim.
eğer boşalmışsa oruç bozulur bi günlük kaza eder ama yinede bişy yememlidir o zaman keffaret olur.eğer sadece akıntı gelmişse abdest bozulur ihtiyaten gusulde edebilir. 4 büyük mezhep imamlarının genel kanaati bu yöndedir..
130 Yorumla
+1 yılHertürlü cinsel haz aldığın durumlarda abdestin bozulur ve gusül alman lazım.Yani oruçluysan bunu kendine sor ne olur..Cünüb olusam
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBozulmuyor ama hemen gusül abdesti alıp oruca kaldığın yerden devam etmen gerekiyor. Eğer gusül almazsan da sevabın azalıyormuş.
313 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBu bilgi doğruysa çok mutlu oldum :D
- +1 yıl
Saçmalamis
Cevap sahibi+1 yılSen ne biliyon da ne konuşuyorsun allah aşkına azıcık açıp bisiy okuyun da öyle yorum yap
Cevap sahibi+1 yılBilgiden suphen varsa açıp internete araştır canım herif
- +1 yıl
Hadi ordan oruçluyken gusül abdesti nasıl alınsın, ağza burna su nasıl verceksin oruç oruç
Gizli Soran+1 yılaynen ya öyle de bozulmaz mı
- +1 yıl
Tamam doğruymuş abdest alınabilyomus, ama boğazından ve burnundan içeri kaçmaycak şekilde... Ayrıca gusül olsa bile mast yapıp bilerek yaptığı için oruç bozulur... Uyku halinde rüyalaninca bozulmazmis
Cevap sahibi+1 yılSen salak mısın allahım nasıl bir cahilliktir bu ya 😂 oruçlu iken abdest alınıyor ya? Banyo da yapılıyor sadece keyfiyen değil mesela susadın çok ya da sıcakladin o zaman yapılmaz ama şimdik kızın yapması lazim aciliyeti var azıcık arasitr da cahilligini konuşturma burda
Gizli Soran+1 yıl@Sserotonin ama gusül alırken burnundan çekiyorsun sonuçta
- +1 yıl
Sus be gusülle normal abdest bir değil, genze kadar çekiyosun ve gırtlağa kadar gargara yapıyosun, böyle de oruç bozulur ama oruç olduğu için normal adet gibi sadece gargara yapıp burna degdirmek yetiyomus, ama mast yaptığın için bozulur bence oruç rüyalansan neyse
- +1 yıl
Çekmiceksin işte burna sadece degdircen, yine de al orucu yeme ama tövbe et orucken yapma
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim,
- +1 yıl
bazı insanlar delirtiyor. orucu bozan hallere girer
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
82Cevap
oruç sadece gıda tüketimi yapmamak değildir. insanın kendine verdiği sözleri tutmak! nefsine sahip olmak demektir! maddi ve manevi dengeleri bir seviyede tutan ibadetlerden biridir oruç... tamamiyle ne yaparsan yap "niyet" çok önemli... eline, diline, beline, gözüne sahip çıkmak gerekir...
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSANA KESİN HÜKMÜ SÖYLÜYORUM DİNİ BİLGİME GÜVENEBİLİRSİN VEBALİNİ ÜSTLENİYORUM.Öncelikle orucun bozulması için bilinçli şekilde orgazm olmak gerekir cinsel lişki veya elle uyarılmasıyla.Zevk suyunun gelmesi ile oruc bozulmaz çünkü zevk suyu çok basit nedenlerden dolayı gelebilir.Oruç tutuyorsanda sen yineden seni tahrik edecek şeylerden uzak dur onlara bakmayla veya bahsettiğin gibi organını okşama ile orucun sevabı azaliyor belkide hiç sevap alamadan boşa tutmuş oluyorsun.
131 Yorumla- +1 yıl
Kaza gerekir mi peki
Bu soru daha önce soruldu ama erkek hali ile. Cuma vaazda hoca anlattı.
istemsiz gelen zevk suyu oruç bozmaz, gusül abdesti alıp orucuna devam edersin.
istemsiz tamamen boşalırsan orucun bozulur gusül abdesti alıp oruca devam etmen tavsiye edilir, ramazandan sonra o orucu tekrar tutarsın.
İstemli olarak boşalırsan orucu bozmuş olursun 61 gün kefareti vardır.30 Yorumla
+1 yılzevk suyunun gelmesi orucu bozmaz ancak şehvetle boşalma olduysa oruç bozulur.
Eğer okşamadan mesaj vs. Tahrik edici şeylerden boşalma olduysa (şehvetle boşalma olmadıysa birşey olmaz) oruc yine bozulmaz zira bu cunupluk hali olur cunup abdesti alıp oruca devam edilir.
Okşama sonucu şehvetle boşalma olduysa kaza gerekir.40 Yorumla
+1 yıl
Oruc kesin Bozulur neden diyeceksin !
Benim hatirladigim kadariyla ne Sex düsünmen nede herhangi bir temas kizlarla Dudakdan
dudaga vehaut diger hepsi yasak Magrem diyorsunuz galiba isde onlarin Orucluyken hepsi
yasak hepside orucu Bozuyor Senin olayda bozulmus.
Simdi ben Orucluyum 31 ceksem Sence orucum Bozulurmu bozulmazmi ?
isde böyle :)
Simdi ne yapabilirsin o Günler icin ya Kazasini Tutacaksin yada diatini vereceksin hergün icin.
Saygilarimla
Karanlik Kaya30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOruçluyken mastürbasyon yapan kimsenin orucu bozulur. Bunun için tövbe edip bir gün kaza orucu tutmak icab eder. Keffaret orucu tutmak gerekmez.
Mastürbasyonun orucu bozduğu, fakat sadece kaza gerektiği, Hindiyye, Bahr ve Dürr-ül-Muhtâr ve diğer fıkıh kitaplarında yazılıdır.
Farz olduğu halde Ramazan'da kasten oruç tutmamak veya başlanan orucu bozmak, haram olup büyük günahtır. Mastürbasyon yapmak, orucu bozarsa da keffareti gerektirmez. Böyle bir davranıştan dolayı tövbe edilmesi ve bozulan orucun gününe gün, kaza edilmesi gerekir.
Şu kadar var ki, kefaret gerekmemesi, günahın küçüklüğünü göstermez.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşalmadıkça bozulmaz fakat orucun feyzinden pek faydalanamazsın erkekler için de aynı şey geçerli, yani oruç bozuluyor olsaydı örneğin toplu taşıma araçlarında bi bayanla yapışık nizam seyahat etmek zorunda kalan bir erkekten boşalmadan gelen zevk suyu ile de orucu bozulmuş olurdu ve piyasada oruçlu insan bulamazdınız..Lütfen dikkat edelim orucumuzu vücudun her yerine tutturalım kardeşim tamam mı?
30 Yorumla
+1 yılŞİmdi söyle oruç nefis ile alakalı olduğu için nefsimizin terbiye etmemiz gereken durumlardır
mesela oruçlu uyuklarken rüya görüp o hale gelsen bir sakıncası yok kalkıp gusül abdestini alırsın orucun bozulmaz onun dışında nefsinin hür iradesiyle yapıyorsan bozulur. bilerek bozmuş olursun. Kefaret mi kaza mı onun cevabını tam bilmiyorum yanlış yönlendirmiş olmayayım.20 Yorumla
+1 yılhayır bozulmaz, vajinadan dışarı akarsa yalnızca namaz abdesti bozulur. kadın veya erkekten gelen zevk suyu gusul gerektirmez, orucu bozmaz. sarsılarak boşalma, orgazm gusul gerektirir. oruçken kasıtlı yapılırsa orucu bozar.
00 YorumlaBozulur. Kefarette gerektirir. Ama anlamadığım olay oruç kişinin nefsine engel olabilrmesi için tutulur. Daha çok azıyorsa ne diye oruç tutuyor o zaman sadece akşama kadar aç bekliyordur.
10 Yorumla
+1 yılevet : %69
hayır: %31 sonuçlar çok iyi ya :D
https://i.hizliresim.com/g65L9L.png20 Yorumla
+1 yılBir Mesajla Orgazm Olıyorsan sevişince Kim bilir neler olacak:) arzular şelale... sevgilin çok şanslı olcak... imrendim ona..
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbakin kendiliginden gerlse zevk suyun elinde olmadan abdestini alirdin devam ederdin ama orucken bile bile oksamissin getirmissin zevk suyunu buda bile bile orucu bozmaktir 61 gun tutacaksin gecmis olsunn bu mubarek ayin onemi bu zaten seytana uymamak nefsine hakim olmak sende olmamis seytana uymussun
00 YorumlaOruc sadece ac kalmak demek degildir bu sebeple elbette ki bozulur
10 Yorumlaeyvah sen lanetlendin şimdi nolcak :O yakın zamanda öleceksin git cami duvarına işe bari adet yerini bulsun :))
01 Yorumla
+1 yılSeni tanıyor muyum?Daha önce muhabbetimiz oldu mu gizli?Dün gece gizli kurbanı oldum da.Ona göre cevap vereyim ya da vermeyeyim.Sende üstüme kusma benim...
00 YorumlaBozulmaz.Ama oruç sakata düşer.Bozulması için orgazm gerekir.Bir gün tekrar tutmakta fayda var
20 Yorumlabozar isteyerek yaptıysan 60 gün cezası var ama istemeden yaptıysan yerine 1 gün tutarak kazanı yerine getirirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPis nefsinizi oruca bulaştırmayın bir zahmet ya madem orucu düşünüyosun elinin orda ne işi var o kadar mı iradesizsiniz
20 Yorumla
+1 yılyani bozar mı evet. ama sen yine de bozma. belki allah affeder. hata insan için sonuçta
21 Yorumla
Gizli Soran+1 yılyok bozmam da 61 gün tutucam mı ondan korkuyorum :(
yapma ama bak bu soruyu sorup iyice azdırıyorsun kendini de beni de... kendini okşamak ne demek yaaa bak şaplak at baari üstüne..
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılvalla beynim allak bullak oldum
- +1 yıl
bir yandan çok azdın okşuyorsun bir yandan yapmamalıyım diye düşünüp kendini tutuyorsun sen kendini tuttukça aklına gelip daha çok azdırıyor bu seni. ve o sırada sulandığını hissedip dokunduğun anda daha çok ıslanıyorsun ve elini tekrar götürüp hızla okşayıp geri çekiyorsun :) yok dayanamaz boşalırsın sen..
Gizli Soran+1 yılnapıyon ya okudukça daha çok yapasım geldi senin yüzünden :D
+1 yılmezi bozmaz meni bozar diyor google amca :D :D :D :D zevk suyu bozmaz hani sıkıntı etme
10 Yorumla
+1 yılkalk abdest al pislik oruclu oruclu yapmayın söyle seyler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayir bozmaz ama yine de dikkatli ol ileri gitme fazla dayanamayip sonlandirabilirsin o zaman da bozulur 😊
00 Yorumla
+1 yılZevk suyu bozmaz da kendinden geçmen bozar sanırım çünkü boşalmışsın
00 Yorumla
+1 yılBildigin mast yapmis orgazm olmussun iste. Kizlar kendini tutamiyomus ks de onu gördüm
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSanki anormal bişe sende hiç olmadı mı
- +1 yıl
Bizde durum farkli
+1 yılHic ellemeseydin bisey olmazdi kendin bozmuşsun cok mu geldi
00 YorumlaZevk suyu oruc bozmaz abdestde bozmaz cok az geldiyse
00 YorumlaHayır bozmaz orgazm olmak ve cinsel ilişkiye girmek orucu bozar
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılbir anda bisey oldu bana. Cok utaniyorum bunu anlatirken ama. bir basinc gibi bisey hissettim genital bolgede. Sanki basinc oldu ve daha sonra boyle. oldu
Gizli Soran+1 yılbir seffaf sivi geldi. Ve orucluyum. Bozar mi diye tedirginim
la kardeşim oruçluken vajinasını okşamış nasıl bozulmaz kaşımamış siz kaşdı falanmı anlıyonuz yoksa dokunmu ölesine:D::D:D::D:D:
00 Yorumla
+1 yılİnternette bak bozulmuyor diyorlar zevk suyu bozmaz boşalırsan bozar
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılorucunu bozma. iftarını yap. ama bu günün yerine bir gün tut.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yıl1 günse tutarım da 61 gün çok ya
Cevap sahibi+1 yılhayır 61 değil, 1 gün kefaret gerektirir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstem dışı olursa bozulmaz ama elinle okşamışsın boşalırsan bozulur
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılöyle tabi
+1 yılkendinden geçtiysen orgasm oldun
haşırt the blackboard
61 gün00 Yorumla
+1 yılsuyu içmiosun dimi okşancım ?
10 Yorumla
+1 yılsenin karşında nihat hatıpoğlu yok
00 Yorumla
+1 yılhayır bozmaz ama zevk ile mi geldi istekle mi yani
00 Yorumlamadem dayanamıyorsun oruç tutup da günaha girmeyin
00 YorumlaTadına bakmadıysan bozulmaz
00 Yorumlases tonu etkileyiciymis. bozmaz.
00 YorumlaNe konuştunuz normal mi
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSes tonu desem
+1 yılBozmaz ne alakası var
00 Yorumla
+1 yılbilemedim hic tutmadim
00 Yorumlabakireysen bozulur yoksa bozulmazdı
00 YorumlaBilinçli bir hareket varsa sakatlandı demektir.
00 YorumlaSence oruç tutmak sadece aç kalmak mı?
00 Yorumlaoksayinca bozulur diye biliyorum
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbozarmı ya bozmaz tabi
00 Yorumla
+1 yılNe diye oruç tutuyonuzki
10 Yorumlaevet bozuldu bebeğim
zevk suyunu yalar yutarım ;)00 YorumlaEllerini kullandın mı hiç
00 Yorumla
+1 yılBozar şüphesiz kendini kaybetmişsin
00 Yorumla
+1 yılOruc bile kesmiyo sizi
00 Yorumla
+1 yılzevk aldığın zaman gelir o su orucu bozar
00 Yorumla
+1 yılErken bosalma var sende
00 Yorumla
+1 yıl61 gün kitlendi sana :D
00 Yorumla
+1 yılbozar hacı. git gusül al
00 Yorumlabakireysen sorun yok.:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltahrik olduysan iş bitmiştir bebek, oruç gitmiş ;)
02 Yorumla- +1 yıl
yok oyle birsey
Cevap sahibi+1 yılsorun tahrik olması değil sadece, aynı zamanda da ıslanması.
oksamazsan bisi olmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026