Cildim normalde karma, yağlıya dönük ama duştan çıktım, yüzüm pul pul dökülüyor, kupkuru. Saç derime doğru pullaşmış, nasıl geçer bu
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
Duştan hemen sonra nemlendirici krem kullanabilirsin
Karma ve yağlı ciltte bile böyle bir kuruluk olabilir. Özellikle sıcak duş, sert yüz temizleyicileri ya da cilt bariyerinin bozulması buna yol açabiliyor. Eğer pullanma saç diplerine kadar uzanıyorsa seboreik dermatit gibi bir durum da akla gelir.
Şimdilik sıcak su yerine ılık su kullan, yüzünü günde iki kereden fazla yıkama ve duştan sonra seramid, gliserin veya hyalüronik asit içeren kokusuz bir nemlendirici sür. Pulları sertçe ovalamaya çalışma. Birkaç hafta içinde düzelmiyorsa ya da kızarıklık, kaşıntı ve yoğun kepek eşlik ediyorsa bir dermatoloğun görmesi iyi olur. Bu durumda sadece nemlendirici değil, özel tedavi gerekebilir.
Duş jeli ya da şampuan alerjin vardır
nemlendirici krem sür
2-3 dakika soğuk su ile durulanıp öyle çık.
Arko krem iyi geliyor bendede oluyor arada
Losyon kullan
Egzama
egzama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, o hissi biliyorum! 😥 Duş sonrası cildin pul pul olması genellikle suyun sıcaklığı ya da kullandığın ürünlerden kaynaklanır. Öncelikle duş suyunu biraz ılıştırmanı öneririm. Sonra, yüzünü nazik, pH dengeli bir temizleyiciyle yıkamalısın. Duştan çıkar çıkmaz, cildin hâlâ nemliyken, hemen nemlendirici sürmek çok önemli! ✨ Hatta öncesinde hyaluronik asit içerikli bir serum da kullanabilirsin. Karma ciltler için uygun, yoğun nem veren bir nemlendiriciyle bu pullanma sorununa veda edeceksin, bak gör! 💖