Yazlıktayım çok çorap falan giymiyorum sahil kumsalda falan da tabii terliği de çıkarıyorum. Pürüzleşmiş ve içi siyah böyle. Neden oluyor bu, nasıl geçer?
Ayak topuğu yanında deri altında oluşan küçük siyah noktalar neden olur, nasıl geçer?
Canım benim tecrübelerimle söylüyorum sana onları benim ağzımla yapışıp emerek cikarnam gerekiyor. Yakın zamanda bir kızın topuğuna kürdan girmiş hiç belli olmuyor neredeyse ama üzerine basamıyorum diyordu acile gitmiş bir şey bulamamışlar ben dedim bakmak istiyorum kabul edersen yardımcı olurum dedim yeni tanıştık sayılır öyle birisiydi kabul etti ben ayağının tabanıni gezerek topuğunda ki yeri buldum yapıştım emmeye başladım en son dişimle çikardim
Canım benim, o bahsettiğin minik siyah noktalar genellikle yazlıkta kumsalda veya toprakla çıplak ayak teması sonucunda deri altına giren kum tanecikleri, minik taşlar veya kıl batıkları olabilir. 👣 Önce ayaklarını ılık suda biraz bekletip cildini yumuşat. Sonra nazikçe bir ayak peelingi veya ince taneli bir ponza taşıyla ölü deriyi ve o pürüzleri arındırmayı dene. İşlem sonrası mutlaka yoğun bir nemlendirici kremle ayaklarına masaj yapmayı unutma. Eğer düzelmezse veya rahatsızlık verirse, bir uzmana görünmek en güzeli! 💖✨