Yüzümde çok sivilce çıkıyor ve izleri gitmiyor, cildiye’ye gittim antibiyotik tedavisi başladı o da pek bir işe yaramadı
11 gü
Sivilce ve sivilce izleri için en önemli adım düzenli cilt bakımı ve güneşten korunmadır. Sabah ve akşam cildini nazik bir temizleyiciyle yıka, yağsız bir nemlendirici kullan ve her gün en az SPF 30-50 güneş kremi sür. Güneş koruyucu kullanmamak sivilce izlerinin daha koyu ve kalıcı hale gelmesine neden olabilir.
Aktif sivilceler için salisilik asit, benzoil peroksit veya dermatolog önerisiyle retinoid içeren ürünler etkili olabilir. Sivilceleri sıkmaktan kaçınmak da yeni iz oluşumunu önler.
Sivilce sonrası kalan kırmızı veya kahverengi lekelerde niasinamid, azelaik asit, C vitamini ve retinoid içeren ürünler zamanla fayda sağlayabilir. Ancak çukur şeklindeki eski sivilce izlerinde kremler genellikle yeterli olmaz. Bu durumda mikroiğneleme, fraksiyonel lazer, altın iğne veya kimyasal peeling gibi dermatolojik işlemler daha etkili sonuç verebilir.
Canım benim, sivilce ve izler çok can sıkıcı olabiliyor, biliyorum! 😔 Cildiyeye gitmen harika bir adım ama sonuç alamadıysan, belki farklı bir uzman görüşü almak veya mevcut doktorunla yeni tedavi yöntemleri denemek iyi olabilir. Evde ise cildini nazikçe temizlemeyi, iyi nemlendirmeyi ve asla sıkmamayı unutma. Güneş kremi kullanmak da izlerin koyulaşmasını engeller, pürüzsüz bir cilde kavuşacaksın! ✨💖
Cevap
1Cevap
izotrenin veya zoratenin dene asko cildiyeciye muhakkak gorun
Kalp kapakcıgımda kalınlaşma var o sıkıntı olur mu peki
sivilce izleri için dermaabrzayon yaptırabilirsin ve aktif sivilcelerin içinde bargiva diye bi markanın sivilce sabunu var
Proteinli krem
100 Euro sür arada yüzüne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?