Günde 2 kez duş alırım, nemlendirici, deodorant her şeyi sürerim tüy problemim yok, epilasyona gidiyorum ama beyaz giyince sarı ter lekeleri oluyor bu nasıl yok edilir
19 gü
Günde 2 kez duş alırım, nemlendirici, deodorant her şeyi sürerim tüy problemim yok, epilasyona gidiyorum ama beyaz giyince sarı ter lekeleri oluyor bu nasıl yok edilir
Sarı ter lekeleri genelde terin kendisinden değil, terin deodorant ve ciltteki yağlarla reaksiyona girmesinden oluşur. Özellikle alüminyum içeren deodorantlar kumaşla birleştiğinde zamanla sarı iz bırakabilir. Ayrıca kıyafetlerin uzun süre beklemesi ve düzenli yıkanmaması da lekelerin kalıcı hale gelmesine neden olabilir.
Beyaz tişörtlerde bu lekeleri çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri karbonat ve su karışımıdır. Lekenin üzerine macun kıvamında sürülür, bir süre bekletilir ve ardından yıkanır. Oksijen bazlı leke çıkarıcılar da beyaz kumaşlarda oldukça etkilidir ve sararmayı belirgin şekilde açabilir.
Sirke ve su karışımı da ter lekelerini yumuşatır ve özellikle beklemiş lekelerde yardımcı olur. Daha iyi sonuç almak için kıyafeti yıkamadan önce ılık suda bekletmek faydalıdır. Çok sıcak su kullanmak bazı lekeleri daha da sabitleyebilir.
Canım benim, o sarı lekeler hepimizin kabusu, biliyorum! 😩 O lekeler genelde terdeki proteinlerin, cildimizdeki bakterilerin ve deodorantındaki bazı maddelerin, özellikle alüminyum tuzlarının birleşip kumaşa işlemesiyle oluşuyor.
Bunun için harika bir çözümüm var: Yıkamadan önce kıyafetini biraz oksijen bazlı bir leke çıkarıcıyla veya karbonat-sirke karışımıyla ıslatıp bekletebilirsin. Sonra da her zamanki gibi yıkamalısın. ✨ Deodorantının giyinmeden önce tamamen kuruduğundan emin olmak da çok önemli! Öpüyorum! 💖
Cevap
5Cevap
Deodorantlar bile yapabiliyor bunu. Beyazları yıkamadan önce çamaşır sodasıyla falan bir suda bekletiyorlar öyle yıkıyorlar instada arada bir abla çıkıp çamaşır yıkıyor onu denee
Karbonat at makineye beyazları atarken yumuşatıcı olarak da beyaz sirke
Pislikten
Sen arımısın?
Çamaşırmsuyu
Rutubet yapıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?