Bazı beyaz kıyafetlerimdeki koltukaltı sarı ter lekeleri makinede çıkmıyor. Çamaşır suyu kullanamıyorum renkli kısımlarıda olduğu için ne yapmalıyım?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Havalar ısınıyor ve en muzdarip olunan şey oransal olarak artıyor maalesef. Sıcak havanın etkisiyle daha çok terleriz ve sarı leke sorunsalı ile daha çok yüzyüze geliriz maalesef. Geçmesi de pek zor bir lekedir ama asla imkansız değildir. Hadi öğrenmeye...

... Sarı lekelerden kurtulma yolları nelerdir?
- Tuz bu konuda baya etkili. Lekeyi ılık su ile ıskat ve tuz döküp yarım saat kırkbeş dakika kadar beklet. Süre tamamlanınca ovarak durula. Beyazsa iç dış fark etmeden yapabilirsin. Renkliyse bu işlemi kıyafeti ters çevirerek yapmalısın.
- Beyaz sabun maşallah her derde deva mübarek. Su ile ıslattığın lekeyi beyaz sabun ile ovarak çıkarabilirsin.
- Limon ve karbonat ikilisi yine karşımızda. Nemlendirdiğin lekenin üzerine karbonat dök. Hemen sonra da üzerine birkaç damla limon sık. Bu şekilde ovala, beklet ve durula.

... - Oksijenli su da işinize yaralayabilir ama renk değişikliği yapabileceğinden giysinin görünmeyecek bir yerine deneyin. Ilık su ile karıştırılarak lekenin üzerine uygulayın.
- E bence en önemlisi o kıyafeti çıkarır çıkarmaz lekeli bölgeye müdahale etmektir. Hemen ılık su ile durulayın. Biraz da deterjandan yararlansak fena olmaz hani.
- Sirke unutulmaz tabiki. Sirke ile lekeli bölgeyi ovun.

. Benim bildiklerim bunlar. Beyaz, siyah veya renkli kıyafetlerdeki lekeler için ayrıca Rinso ürünleri ile suya bastırıp 7- 8 saat deterjanlı suda da bekletebilirsiniz.
13 Yorumla
Soran+1 yılSizlere çok çok tesekkur ediyorum. Iyiki varsiniz. Bu yardimlariniz ve guzel görüşleriniz beni cok mutlu etti. Sizlere sonsuz şükranlarımi sunuyorum
Soran+1 yılMutlaka yarayacagina inaniyorum. Keske benim elimdende size bir iyilik armağan etsem ☺️
En İyi Cevaplar
Çamaşırlardaki sarı ter lekeleri için Rinso Aleo Vera özlü sıvı deterjan öneririm. Ekstra doğal bir kaç yöntem bırakıyorum sizler için.
Çamaşırdaki Ter Lekeleri için; Aspirin kullanın. 2-3 tane aspirini ezip suyla macun haline getirin leke olan alana dairesel hareketlerle ovalayarak silin sadece beyaz kiyafetler de bu yöntemi kullanın. Karbonat harika bir seçenek. 1 çay kaşığı karbonat ve bir miktar suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın leke olan alana sürüp 1 saat bekletin makinada yıkayın. Tuz ve limon doğal çözüm. Limon suyu eklediğiniz bir kaba sıcak su doldurun ve giysiyi içine atın ardından leke olan alana tuz döküp biraz çitileyin makinaya atıp yıkayın.12 Yorumla
Soran+1 yılGercekten cok tesekkur ederim bana bircok secenek sundunuz. Keske eig nin birini size verme sansim olsaydi. Cok tesekkurler
+1 yılSadece sararan bölgeye bir bez yardımıyla çamaşır suyunu ovalayıp bekletirsen işe yarar bence hiç denemedim ama denemeye değer bence
19 Yorumla
Soran+1 yılIşte camasir suyu sizarak renkli bolgeye ulasirmi bilmiyorum. Giyemiyorum resmen cok guzel kiyafetlerim var. Camasir suyunu damlaticam ama ovalamayip durulasam daha iyi olucak galiba. Yayilirsa daha kötü olabilir
- +1 yıl
Küçük ovalasan birşey olmaz bence ya bir şekilde dene damalatarak da dene bakalım nasıl olacak
Soran+1 yılBide tam beyaz gomlegim var camasir suyunu bol koysam beyaz rengi kizartirmi acaba
- +1 yıl
Valla tülbentleri direk koyanlar var ama gömlek kumaşıyla o bir mi olur bilmem gerçi beyaz ayakkabılarında koyuyoruz ama bilemedim riske atma bilen birileri yazar belki
- +1 yıl
Yaradı heralde
Soran+1 yılRenginde baya bir acilma oldu ama hala tam gecmis degil. Disindan bakilinca baya bir kayboldu ama ic kisminda duruyor biraz
Soran+1 yılRengini bozarim diye fazla dokesim gelmiyo korkuyorum
- +1 yıl
O gömlekten vazgeç o zaman
Soran+1 yılO gomlegimide cok seviyodum. Tam vucuduma ozel dikilmis gibiydi sanki kalıbı harikaydi. Goguslerimi sariyordu. Aynisini bulamam.2 sene once almistim arada giyiyodum
+1 yılAsprin ise yariyor diye okumustim
16 Yorumla
Soran+1 yılNasil uygulamak gerekiyor peki
- +1 yıl
Makinanim icine atmak gerekiyormus. Ama hipo daha etkili degil mi. Hipolu suya ısla beyazlari sonra at makineye. Olmadi asprin falan denersin. Bir ara limon sürende vardir sararmış kisma asitli ya yakıyordur
Soran+1 yılAspirini yarin bir deniyim o zaman. Evde insallah vardır. Yoksa 4 gun sonraya kaldı.
- +1 yıl
Makinayi bozmayalim simdi😂
Soran+1 yılHahaha gomlegim kurtulsun makine umrumda degil o derece oldum. Asiri sarardi cunku 😅
- +1 yıl
Alayim sana bayramlik😂😂
Kızlar Ne Diyor
0
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne