27 gü

Doğuştan cilt hastalığı, vücut lekeleri ve pütürlü göğüs görünümü özgüvenimi mahvediyor, bu durumda ne yapmalıyım?

Ya biliyorum, kendini olduğun gibi sev falan filan ama benim doğuştan bir cilt hastalığım var ve kollarımda, özellikle de karın kısmımda lekeler, bazen de küçük lezyonlar mevcut. Artı olarak göğüs kısmım, boyun kısmım portakal derisi gibi, yani biraz pütürlü ve vücudumun total görüntüsü o kadar rahatsız ediyor ki beni, anlatamam. Kolumu jiletle bile alamıyorum, ilk 2 gün normal ama ondan sonraki günler cildim o kadar çok kaşınmaya başlıyor ki kanlanıyor kolum (kanamıyor ama derimde kırmızı kırmızı kan izi oluyor), o kadar moralim bozuluyor ki şu yaz günlerinde uzun kollu ile geziyorum resmen. Ama kolumdan çok göğüs kısmımdaki pütürlülüğü ve göbeğimdeki lekeleri daha çok dert ediyorum. Sevgilim olsa, vücudumu öğrense iğrenir mi, nefret mi eder yoksa hiç sevgilim olur mu onu bile bilmiyorum, hatta daha çok kendi derimin kendime çirkin gelmesine rağmen bu ihtimalleri bile düşünüyorum çünkü sosyal medyada erkekler o kadar iğrenç şeyler yazıyorlar ki bir kadının koltuk altı kararması bile olsa o kadar mide bulandırıcı şeyler yazıyorlar ki daha da mutsuz oluyorum. Ama en çok sosyal medyada ya da gerçek hayatta o pürüzsüz karınlı, pürüzsüz göğüslü ve pürüzsüz vücutlu insanları görünce üzülüyorum, bir ağlama geliyor, neden ben normal doğmadım diye.

Doğuştan cilt hastalığı, vücut lekeleri ve pütürlü göğüs görünümü özgüvenimi mahvediyor, bu durumda ne yapmalıyım?