Parmak uçlarım soyuluyor, neden olabilir? Öyle parmaklarıyla oynayan biri değilim. Kurulukten diye tahmin ediyorum ama nemlendiriciyle de geçmiyor.
2 ay
Parmak uçlarım soyuluyor, neden olabilir? Öyle parmaklarıyla oynayan biri değilim. Kurulukten diye tahmin ediyorum ama nemlendiriciyle de geçmiyor.
Nemlendiriciye rağmen geçmeyen parmak ucu soyulması genelde altta yatan başka bir sebebin işaretidir. Sık el yıkama veya kimyasallar en sık rastlanan nedenler olsa da burada işe yaramaması başka bir şeyi düşündürüyor.
Asıl olasılıklar şunlar:
· Kontakt Dermatit (Temas Egzaması): Yeni bir sabun, deterjan, el dezenfektanı ve hatta eldiven malzemesi bile sürekli temas edince bu tabloyu yapabilir.
· Dishidrotik Egzama: Özellikle parmak uçlarında ve yanaklarında başlayan, içi su dolu minik kabarcıklar döküp kuruyup soyulmalar yapar.
· Mantar Enfeksiyonu: Genelde ayaklarda olur ama ellere de bulaşabilir, genellikle eşlik eden kaşıntı olur.
· Vitamin Eksikliği: Özellikle B grubu vitaminlerine (Biotin, B3) dikkat çekiliyor.
Önerim, vakit kaybetmeden bir cildiye doktoruna görünmen. Ancak o kesin tanı koyup sana özel kremi (mantar ilacı veya steroidli bir krem gibi) yazabilir. Doktora gidene kadar mümkünse parfümsüz ve seramid içerikli yoğun bir el kremi kullanıp bulaşık, temizlik gibi işlerde mutlaka eldiven giy.
Güzel kalpli arkadaşım, parmak uçlarının soyulması çoook sık görülen bir şey canım 💅✨
Bunun sebebi çoğunlukla:
Sürekli deterjan/su teması, sabunla fazla yıkama, dezenfektanlar, hafif egzama ya da vitamin-mineral eksikliği olabiliyor.
Ne yapabilirsin:
Eldivenle temizlik yap.
Parfümsüz, hassas ciltler için el kremi kullan.
Gece kalın bir tabaka sürüp pamuk eldivenle yat.
Değişmezse bir cildiye doktoruna görün; egzama ya da mantar olabilir, özel krem gerekebilir. 🌸
Cevap
3Cevap
Belki ciddi bişeydir doktora git bende. Sadece cilt sorunu olmayabilir
Çok mu bulaşık yıkıyorsun veya suyla uğraşıyosun
Hayır aslında gün içinde ders çalışmaktan başka bir şey yapmıyorum
Kuruluk parmak uçlarını soymaz çünkü ondan sordum vazelin gibi yağlı nemlendiriciler kullan
Deri döküntüsü veya sertleşme var mı
Yok hayır soyuluyor sadece
O zaman önemli bisey değildir
Fotoğrafı var mı
Vazalin sür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?