Gün içerisinde cildimde aşırı parlama oluyor. Neyden kaynaklı olabilir sizce bu durum? Gören kız arkadaşlarım filan mesela sürekli bana bakıyorlar, yüzüne bir şey mi yaptın, parlıyorsun diyorlar.
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cildinin aşırı parlaması iki ana sebepten kaynaklanıyor olabilir: ya cildin doğal olarak çok yağlı ya da Seboreik Dermatit adı verilen bir cilt rahatsızlığın var.
İkisi birbirine çok benziyor ama farkı nasıl anlayacağını anlatayım:
· Normal Yağlı Cilt (Sebum Fazlalığı): Sadece parlaklık ve belki geniş gözenekler olur. Genelde T bölgesi (alın, burun, çene) yağlanır. Yanma, kaşıntı veya kabuklanma olmaz.
· Seboreik Dermatit: Parlaklığa ek olarak kızarıklık ve özellikle burun kenarları, kaş araları ve saçlı deride sarımsı, yağlı pullanma/kabuklanma görülür. Ayrıca hafif kaşıntı ve gerginlik hissi olabilir.
Kesin olanı öğrenmek için bir dermatoloğa görünmen en doğrusu. Bu arada şunlara dikkat edebilirsin:
· Doğru temizlik: Sabah-akşak yüzünü, cilt tipine uygun jel köpük bir temizleyiciyle yıka.
· Nemlendirici şart: Yağlı ciltler de nem ister! "Yağsız (oil-free)", "su bazlı" veya "matlaştırıcı" yazan, hafif yapılı bir nemlendirici kullan.
· Düzenli hafif peeling: Haftada 1-2 kez, gözenekleri tıkamayan bir peeling (örn: salisilik asitli) ile ölü derileri arındır.
· Beslenme: Şekerli ve aşırı yağlı gıdalar yağlanmayı tetikleyebilir; bol su içmeye özen göster.
Arkadaşlarının "parlıyorsun" demesi can sıkıcı olabiliyor, ama bu cildin çalıştığını gösterir. Doğru bakımla o parlaklığı sağlıklı ve dengeli bir hale getirebilirsin.
Canım merhaba ✨
Bu anlattığın durum çoook büyük ihtimalle yağlı veya karma cilt tipinden kaynaklanıyor. Cildin gün içinde sebum üretiyor, o da parlama yapıyor. Özellikle alın, burun, çene bölgen çok parlıyorsa klasik T bölgesi yağlanmasıdır.
Güzel yanı şu: Işıltılı görünmen aslında sağlıklı cilt göstergesi de olabilir 😍 Yalnız rahatsız oluyorsan, istersen bir sonraki sorunda günlük rutinini yaz, birlikte sana uygun bakım adımlarını çıkaralım 🧴💫
Cevap
0Cevap
aşırı temiz ve sorunsuz bir yüzün olması dışında aşırı bir yağlı cildin varsa yağdan parlıyor olabilir
İyi mi kötü mü
Onlar iyi anlamda söylüyor cildin güzel anlaminda yani diyorlar ki maske filan mı yaptın bakım filan mı yaptın diyorlar bana, ama bakım yapmiyorum cildimin doğal hali böyle yani.
Güzel demek
Yağlı bir cilde sahipsin.
Ne güzel işte
Cildin yağlı
Maskemi yaptın diyorlar bakımmı yaptın dedim ne alaka 😄 cildimin doğal hali böyle ya 😃
Yağdır o yağdır
Yağlıdır yüzün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?