Kız arkadaşımın sürekli aynaya bakması ve makyaj tazelemesi normal mi? Yoksa ben mi abartıyorum?

Selam arkadaşlar, size bir sorum olacak. Çok yakın bir kız arkadaşım var (sevgilim değil, sadece arkadaşız). Birlikte dışarı çıktığımızda, parkta yürürken, gece veya gündüz fark etmeksizin her 5 dakikada bir durup aynaya bakıyor, rujunu tazeliyor veya üstünü başını düzeltiyor. Etrafta insanlar varken bu kadar sık yapması beni ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı.

Geçen gün bu konuyu onunla açıkça konuştum. "Yanındayım, bir kusurun yok, her şey yolunda ama dışarıdan bakınca hoş durmuyor, sanki sürekli birilerine bir şey kanıtlamaya çalışıyormuşsun gibi görünüyor" dedim. Bana verdiği cevap ise: "Boş boş konuşma, benim hiçbir şey umurumda değil" oldu.

Ben onunla vakit geçirmeye, sohbet etmeye çıkıyorum ama o sürekli aynadaki görüntüsüyle meşgul. Sizce bu durum bir arkadaş olarak beni rahatsız etmekte haklı mıyım? Yoksa "arkadaşın ne yaparsa yapsın karışma" mı diyorsunuz? Özellikle kızlar, sizce bu hareketin sebebi nedir?

Kız arkadaşımın sürekli aynaya bakması ve makyaj tazelemesi normal mi? Yoksa ben mi abartıyorum?