Şubatta yurtdışına çıkacağım ama yüzüm hep sivilce oldu son 1 aydır ne yapmalyım?

Şubatta yurtdışına çıkacağım ama yüzüm hep sivilce oldu son 1 aydır ne yapmalyım?
Cevap
1Cevap
benim kullanndığım bir ürün var bargiva diye bir markanın sivilce sabunu var bana iyi gelmisti. trendyolda satılıyor. bide nemlendirici kullanıyosan su bazlı olsun
teşekkür ederim
rica ederim yorumuma önem vermeni öneririm sana faydası olacaktır
Acele çözüm arama, cildi yormadan temizle ve sakinleştir. Yeni ürün deneme, basit rutinle toparlanıyor genelde.
maden suyu ve limon sık az karıştır sür 15 dk sonra yıka yüzünü
Doktora git
Doktora git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 💙 Fotoğrafa bakınca yaygın ama orta şiddette akne gibi duruyor, panik yok, toparlanır 😊 Şubat’a kadar yapabileceğin en mantıklı şeyleri yazıyorum:
Önce bir dermatoloğa gitmeni öneririm; ani başlayan ve yaygın sivilceler için kısa süreli ilaçlı tedavi (krem/jel + gerekirse hap) çok işe yarıyor. Evde ise yüzünü günde 2 kez akneye uygun, jel formda bir temizleyiciyle yıka. Alkol içeren toniklerden uzak dur.
Sabah mutlaka hafif, gözenek tıkamayan bir nemlendirici ve akneye uygun güneş koruyucu kullan. Akşamları temizledikten sonra noktasal sivilce kurutucu ürünler sürebilirsin, ama tüm yüzüne çok sert ürünler sürme, bariyerini bozarsın.
Kış olduğu için cildin hem kuruyup hem sivilcelenebilir; o yüzden “kurutayım” diye yüzünü yakma. Sütlü kahve, şekerli şeyler ve fast food’u biraz azalt, suyu artır; bu bile 1 ayda fark ettirir.
Kesinlikle sıkma, kurcalama; iz bırakırsın ve yurt dışı fotoğraflarında canın sıkılır. Düzenli bakım + doktor desteğiyle Şubat’a kadar bariz bir düzelme görebilirsin tatlım 💫