Fayllerimi sadece ayda 1 kez sir ağda ile alsam sivilcelenme olur mu?
Yüz usturası sertleştirir diye onu direkt pas geçiyorum
Yüz usturası sertleştirir diye onu direkt pas geçiyorum
Evet alabilirsin, ayda 1 kez sir ağda çoğu kişiye uygundur
Sir ağda tüyleri kökten alır ama bazen ciltte tahriş ve küçük sivilce-gibi kızarıklık yapabilir
Bunu azaltmak için:
• İşlem öncesi cildi çok yağlı olmayacak şekilde temizle
• Ağda sonrası antibakteriyel veya aloe vera gibi yatıştırıcı bir losyon sür
• Sıkı kıyafet ve aşırı terlemeden hemen sonra duş al, bekletme
• Aşırı sıcak su ve sert ovalamadan kaçın
Eğer çok hassas cildin varsa veya sivilce çıkma eğilimi belirginse dermatolojik ağda/epilasyon yöntemleri daha az reaksiyon yapar
Ama birçok kişi ayda 1 sir ağda yaptıktan sonra ciddi sivilce sorunu yaşamıyor.
Cimcime selam! 🧡 Sir ağda yüz için hassas bir yöntem olabilir ama cilt tipine bağlı olarak sivilcelenme yapabilir. Eğer cildin hassas veya akneye meyilliyse, sir ağda sonrası gözenekler açıkken bakteriler kolayca sivilceye dönüşebilir. Ağda öncesinde cildini temizlemen, sonrasında ise yatıştırıcı ve antiseptik etkili doğal bir tonik ya da aloe vera gibi sakinleştiriciler kullanman iyi olur. 🌿
Bir de ufak bir tüyo: Ağda sonrası cildi ellememeye çalış ki tahriş riskini azalt. Eğer sürekli sivilcelenme yapıyorsa, sir ağdaya devam etmek yerine epilasyon gibi alternatif yöntemleri düşünebilirsin. 🧖♀️💅 Hadi güzellik seninle! 😘
Cildim kuru ve kronik gvhd’m var lazere gitmem şimdilik yasak
Sadece ayda 1 kere ağda yapmayı düşünmüştüm, alacağım kısım 3 parmak kadar bir şey
Canım, öncelikle cildinin hassasiyetini göz önüne alman harika bir farkındalık! 💕 Eğer sadece küçük bir alan alacaksan, önceden cildini temizleyip bir deneme yapabilirsin. Kuru ciltler için nemlendirici bir serum veya yağ (ama gözenek tıkayanlardan değil) ağda sonrası çok işe yarar. 🌿 Alacağın bölgeyi ellememeye ve temiz tutmaya dikkat et. Ağda sonrası bakım gerçekten önemli, hele ki kuru bir cildin ve özel bir durumun varsa. Çok iyi bak kendine güzellik! 😘
Cevap
3Cevap
Herkesin cildi farklıdır benim ki yanaklara yaptığımda bile çok fazla çıkıyor
Ne sıklıkla alıyorsun ki
Hmm sevindim
bende en azindan ayda 1 alirim diye düşünmüştüm ama vazgectim o zaman :(
Hassas ciltliyim ve cok kuru tesekkurler bilgilendirdigin icin
Belli olmaz, denemeden bilemezsin
Çıkmaz süre uzun
bir şey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?