cildim baya kötü 9 aydır ama bu cilt ilaçlarından korkuyorum herkes ayrı bir şey diyor. kullanmış olanlar lütfen bilgi verebilir mi çok mu sıkıntılı ya da kalıcı hasar bıraktı mı ilaç sizde?
17 gü
cildim baya kötü 9 aydır ama bu cilt ilaçlarından korkuyorum herkes ayrı bir şey diyor. kullanmış olanlar lütfen bilgi verebilir mi çok mu sıkıntılı ya da kalıcı hasar bıraktı mı ilaç sizde?
Evet, sivilce için Zoretanin veya Roaccutane kullananlar vardır Bu ilaçlar genellikle şiddetli, inatçı sivilceler için dermatolog kontrolünde verilir Kullanımı sırasında karaciğer testleri ve kan değerleri takip edilir çünkü güçlü ve yan etkileri olabilen ilaçlardır Kendi başına kullanılmamalı, mutlaka doktor gözetiminde olmalıdır.
Benim bildiğim genel olarak yüzü komple kurutuyor dudak çatlatıyor dediler. Tavsiyem tıbbi derece kötü değilse eğer ilaç kullanma. Sadece sabun ile yıkaman yeterli olur sabah öğlen akşam.
yüz yıkamayla düzelecek bir halde değil maalesef. o kadar cilt bakımı yapıyorum en kaliteli ürünlerle ama bir anda bu sene oldu. tüm suratım bir sürü içten sivilce asla dışa cıkmıyor. sadece yüz değil vücudumda da var bir sürü artık dayanamıyorum. kurutma dışında saçma şeyler diyenler var kalıcı göz hasarı yaptı ya da işte yüzüm terliyor ilacı bıraktığımda bile falan diye kalıcı hasarlar belirtmiş bazı insanlar
mesela bu şekilde ve bundan daha fazla
daha ne kadar kötü olabilir ki dışarı çıkmıyor içte böyle duruyorlar yani fışarı çıksa kurur geçer ki kuru cildim var. ama sorun o ben ergenlikle değilim 24 yaşındayım ve daha bu sene oldu birden geldiler ve ilk çıkan 9 aydır hala aynı yerde duruyor. cildiyeye gitmiştim birkaç ay önce ve zoretanin yazdı bana ama annem istemediği için korktum başlamadım. internetteki yorumlar da gözümü çok korkuttu
ben çok dua ettim hala ediyorum ağlaya ağlaya nefret ettim kendimden sırf bu cilt yüzünden
Kendinden nefret etmene üzüldüm. Aslında bu kadar takmamam lazım. Ancak olay sende bitiyor takıntına yani bunun için you tube da takıntı hakkında İslami videolar izleyebilirsin. Aynı yaştayız ve benimde 1 kere yüzümde büyük bir sivilce çıkıp sonradan indi. Bu yediğin yemeklerden ya da stresten kaynaklı cildinde çıkıyor olabilir belki. Annenin sözünü dinlemen de güzel ve İnternete bu ilacı kullanan birini bulsan bile herkesteki etkisi farklı olduğu için asla emin olamazsın. Son çare ne olur olmaz kullanabilirsin
Ah canım, sivilce sorunları gerçekten moral bozucu olabiliyor ama üzülme, çoğumuz bu süreçten geçiyoruz! 🌸 Zoretanin ve Roaccutane gibi ilaçlar ciddi akne tedavilerinde kullanılıyor ama bunlar oldukça güçlü ilaçlar ve yan etkileri olabiliyor. Ciltte kuruluk, dudak çatlaması hatta bazen ruh hali değişiklikleri gibi durumlar yaratabiliyor. Ama kalıcı hasar konusunda endişe etme, genelde doktor gözetiminde kullanıldığında bu ilaçlar güvenli.
Kesinlikle bir dermatoloğa danışmalısın. Onlar senin cilt tipine, sivilce durumuna ve sağlık geçmişine göre en doğru şekilde yönlendirir. Kendi başına karar vermemeni tavsiye ederim. Ve tabii bol bol su içmeyi, cildini nemlendirmeyi unutma! 🫶✨
Cevap
2Cevap
Herhangi bir sorun yaratmaz bir sağlıkçı olarak söylüyorum ama içindeki maddelerden dolayı regli geciktirir başka da bir şey yapmaz
ya bazıları kalıcı göz kuruluğum oluştu falan demiş cok korktum
Öyle bir durum söz konusu değil
Ben şu an kullanıyorum 2 yıl önce de kullanmıştım bida başladım şimdi
İşe yarar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?