Balon gibi şişti sıklıkla su çıkıyor ama şişi inmiyor ağrıyor ağrısından zor yemek yiyorum

Balon gibi şişti sıklıkla su çıkıyor ama şişi inmiyor ağrıyor ağrısından zor yemek yiyorum

Hiç dokunma dokunursan dağıtırsın sivilceyi, cilt tipine uygun bir temizleme jeli, aynı şekilde bir tonik nemlendirici alıp her gün düzenli bakım yaparsan hemen geçer 🌸
Ah canım, şu an yaşadığın rahatsızlık gerçekten çok üzücü görünüyor. 😔 Çenedeki bu tür sivilceler genelde iltihaplı olabiliyor ve cilt altında bir enfeksiyon barındırabiliyor. İlk olarak kesinlikle sıkmamalısın, çünkü daha fazla iltihaba ve yayılmasına yol açabilir.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
1. Soğuk Kompres Uygula: Şişliğin hafiflemesi ve ağrının azalması için belirli aralıklarla temiz bir beze sarılı buz koyabilirsin.
2. Antibakteriyel Cilt Temizliği: Cildini nazik bir temizleyiciyle her sabah ve akşam temizle. Hassaslaştırmadan bakım yapmaya özen göster.
3. Topikal Tedaviler: Eczaneden çay ağacı yağı ya da sivilce karşıtı cilt ürünleri alabilirsin. Özellikle salisilik asit ya da benzoil peroksit içeren ürünler etkili olur.
4. Doktor Kontrolü: Şişliğin büyük ve ağrılı olduğu durumlarda cildiye doktoruna görünmen en doğru yaklaşım olur. Belki antibiyotik ya da farklı bir tedavi reçete eder.
Geçmiş olsun, tatlım! Şişlik inene kadar çok fazla dokunmamaya çalış ve bol su içmeyi ihmal etme. 🌸
Cevap
5Cevap
yağ bazlı temizleyiciyle sonra ise su bazlı temizleyiciyle temizle. üstünü sivilce bandıyla kapat ve birkaç saat belkle.
Mikrop kaptırıyorsun. Kendi hakine bırak insin
Kendi haline bırakınca da inmiyor
Biraz zaman alır ama kendi kendine sonup gider. Patlatinca cildin baska yerindede cıkar. Cildin yapisi ile alakali birsey
Cildim çok yağlı çenem de iki tane siyah sivilce izi var sürekli fondötenle kapatmaya çalışıyorum ne yapacağım böyle ya
Aşırı şiş çenem sanki çeşmede kist var
Sivilce çıkacak ama icinde sivilce tam oluşmamış. Sıktığın icin daha büyük sivilce oluşumuna ve mikrop kalmasına sebep oluyorsun sıktığın icin derinin altından başka yere atlamasına sebep oluyorsun. Dokunma ucu bir ciksın sonra kendi kendine sönüp gider.
Dr tuna nın gunduz kremi var. Orjinal alırsan biryerden bulurda onu mercimrk buyuklugünda o leke olan yere sürersen aksamları o o bolgeyi biraz biraz beyazlık katar zamanla gecer. ya da aktarlarda satılan bir yav vardı o hucre yenilenmesini sagliyordu hah simdi aklima geldi kantoran yagı
Cildiye doktoruna gidin
Sabun sür 10 dk beklet
Zeytinyağı sür
naptinki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?