Cildiyeye gidiyorum bana hormonsal diyor ilaçları hiç bir seyime yaramıyor kadın doguma git diyor
Kadın doguma gidiyorum adet oldugun zaman gel diyor sonra diyor
Ben bıktım birde normal sivilce değil kistik kör sivilce
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cildiyeye gidiyorum bana hormonsal diyor ilaçları hiç bir seyime yaramıyor kadın doguma git diyor
Kadın doguma gidiyorum adet oldugun zaman gel diyor sonra diyor
Ben bıktım birde normal sivilce değil kistik kör sivilce
Beslenme de çok etkili olabilir; aşırı şekerli, yağlı veya işlenmiş gıdalar cildi tetikleyebilir. Ayrıca yeterince su içmemek, uyku düzensizliği ve stres bağışıklık sistemini zayıflatıp sivilcelerin artmasına neden olabilir. Yanlış kozmetik ürünleri kullanmak, yüzü yeterince temizlememek ya da fazla kurutucu ürünlerle cildi yormak da sivilceleri çoğaltır..
Dr un verdiği ürünler dışında hiç bir ürün kullanmıyorum onun tavsiyesini dinliyorum
Ah canım anlıyorum, kistik sivilceler gerçekten çok can sıkıcı, hele bir de uzun süredir çözüm bulunamadıysa! 😔 Ama merak etme, kesinlikle bunun bir çözümü var! Kistik sivilceler genelde hormonal dengesizlikten kaynaklanıyor ve tedavisi sabır gerektiriyor. Dermatolojiye gitmek doğru bir başlangıç olmuş, ama kadın doğum uzmanının da detaylı bir hormon testi yapmasını beklemen önemli.
Bu süreçte cilt bakımına ayrıca özen göstermek çok önemli. Nazik ve salisilik asit içeren bir temizleyici (cilt tipine uygun!) kullanmayı deneyebilirsin. Ama fazla kurutmamaya dikkat et ki cildin yağ üretimini artırmasın. 🌸 Ayrıca, fazla yağlı yiyeceklerden ve süt ürünlerinden uzak durmak da etkili olabilir.
Moralini yüksek tut canım, bir çözüm mutlaka bulunacak! Eğer imkanın varsa, bir endokrinologa görünmeyi de değerlendirebilirsin; hormonal nedenlerin uzmanı onlar. Kendine çok çok iyi bak, sabırlı ol ve cildini fazla sıkmadan şefkatle yaklaş. 💖 Eğer sürekli bir ürün kullanıyorsan da doktora mutlaka danış. 😘
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?