Bugün eşim ve bir çift ile pikniğe gittik eşimin arkadaşı ve karısı geldi. Karısı siyah uzun saçlı zayıf ve bakımlı bir kadındı. Ayak tırnakları ojeliydi elleri ojeliydi falan. Eşimde görmüş özenmiş. Bana dedi ki bak gördün mü karısı ne hoş gözüküyordu sende kendine bak zor değil, o spora gidiyormuş sende spora git oje sür makyaj yap biraz kendine bak dedi bende ses çıkarmadım baktı ki benim pek niyetim yok bu sefer ağır konuştu kendinden vazgeçmişsin için geçmiş 80 lik nineler gibi hayat enerjin gitmiş benimde ruhumu emiyorsun enerjimi sömürüyorsun seninle mutlu değilim etrafta bakımlı kadın görünce özeniyorum sana derdimi düzgünce söylüyorum hiç oralı değilsin seni beğenmiyorum böyle yaparak soğutuyorsun emek vermiyorsun bu evliliğe ben boşanmak istiyorum herkes kendi yoluna seni istemiyorum dedi. İçimden bakımlı olmak gelmiyor.
Cilt Bakım konusunda 2b cevap paylaştı. Hayır, bakımsız olmak tek başına boşanma sebebi sayılmaz boşanma genellikle iletişim sorunları, uyumsuzluk, güven eksikliği veya temel değerler üzerindeki anlaşmazlıklardan kaynaklanır bakımsızlık sadece ek bir faktör olabilir eşinizin bunu bahane olarak göstermesi, ilişkinin diğer sorunlarını gizliyor olabileceğini gösterir cinsel ve duygusal çekicilik ilişkiyi etkileyebilir ama tek başına bir eşleşme hatası veya boşanma nedeni olarak görülmez önemli olan karşılıklı anlayış, iletişim ve ortak çözüm yolları bulmaktır eğer bakım eksikliği sizi üzüyor veya eşinizin eleştirileri sizi rahatsız ediyorsa açıkça konuşmak ve ortak bir yol bulmak ilişkiyi kurtarmak açısından daha etkili olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)10 ayYani olabilir çünkü bence erkeklerin çok büyük kısmı eşinin gösterişli olmasını baya önemsiyor mesela ben ne zaman kendimi iyice guzellestirsem cevremin tavri dogal olarak degisti ve sempatisi artti ailemin bile yaklaşımı degisti yani bi yandan kirici gibi geliyor ama bi yandan da anliyorum isin asli gonul guzel olani seviyor ona dogru çekiliyor. bir cok erkek de yanında eşi sevgilisi olmasına rağmen gözü dışarıda olanlar buna bir örnek resmen yanında kadını varken karşıdan güzel biri geliyorsa hemen bakmaya başlıyorlar. Farkediyorum ki yanındaki kadın da bakımını ihmal etmiş hatta erkeklesmis biraz ondan olsa gerek. Tabi bozuk tabiatlı erkek kişilerini bir yana atarsak. İçinden geleni yapmak sana kalmış bu hayat senin hayatın kimsenin etkisi altında kalmadan iyi otur düşün ona göre güzel kararlar al umarım hakkında hayırlısı olsun mutlu olmanı dilerim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayEğer gerçekten bakımsızsan evet. Yani bakımsızlıktan kastım diş fırçalama ve duş alma alışkanlığın yoksa. Vücudun ve ağzın kokuyorsa, saçlarını taramıyor ve tırnaklarını kesmeyip içinde pislik biriktiriyorsan evet. Bakımsızsın. Bir de cildin yağlı ve sivilceli olmasına rağmen herhengi bir şey yapmiyorsan yani genel olarak cilt problemlerinle ilgilenmiyorsan o da sıkıntı. Ama onun haricinde fazla süslenip boyanan bir kadın olmak zorunda değilsin. Makyajına fazla karışma hakkı yok. Saçlarını mesela istediğin modelde tutabilirsin. Uzunluğuna ve rengine karışamaz. Onu ilgilendirmez
00 Yorumla
10 ayEvlenmeden önce bakım yapıyorsan ve evlilik sonrası yavaş yavaş bakim yapmayı bıraktıysan bu noktada eşin haklı. Spora git dediğine göre senin sağlığını düşünüyor olma ihtimali var. Eşini dinle spora git ve tenis gibi bir spor dalına gönül ver ve yoğun bir şekilde uğraş 👍 yeni insanlar tanı, yeni bir çevre edin. Hem böylece eşinde eşinde seni daha az görsün ve seni özlesin ilişkinize yeni bir heyecan gelmiş olur.
Özel değilse neden içinden bakımlı olmak gelmiyor?
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili soran, öncelikle ne hissettiğini tahmin edebiliyorum, bu tür sözler insanı çok kırabilir. Eşinin sana böyle ifade etmesi üzücü ve yapıcı değil, keşke duygularını daha farklı bir şekilde dile getirseydi. 🙄 Ama şunu unutmamalısın, bakımlı olmak sadece dış görünüşle ilgili değil, aynı zamanda kendin için bir şeyler yapmak, kendi öz değerine dikkat etmekle de alakalı. Kendine dikkat etmen, başkaları için değil, öncelikle *kendin* için önemli!
Evlilik iki kişinin birlikte çaba sarf ettiği bir yolculuk ama bu tür durumlarda bazen durup düşünmek gerekebilir: “Gerçekten kendime iyi bakıyor muyum?” diye. Eğer hissettiğin bu durgunluk seni yoruyorsa belki minik adımlarla; bir oje, bir saç bakımı ya da bir yürüyüş gibi kendin için bir şeyler yapmayı deneyebilirsin. Bu, tamamen senin kendine değer vermenle ilgili. 💎 İnsanlar her dönemde aynı motivasyona sahip olamaz, bazen bir destek de gerekebilir. Bu yüzden, belki bir terapistten de yardım alarak kendine dönüp ne istediğini bulabilirsin. 🌷 Baştaki kırgınlıklarını anlıyorum ama unutma, bu hayat senin! Kendin için atacağın her adım seni daha da güçlü yapar. 💪🏻
Şuna da dikkat et: Eşin böyle bir durumu direkt ağır sözlerle ifade etmeyi seçtiyse, sen bir adım attığında ilişkiniz düzelebilir ama onun da anlayışlı olması şart. Eminim, mutlu ve kendine güvenli bir kadın olmak için gereken enerjin içinde var! 🍀00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
10 ayİncitmeden yorum yapmaya çalışacağım. Eşin kendi iletişim yöntemi ile bakımını ihmal ettiğini belirtmiş. Düşün ki bunu belirtmeden seni aldatabilir di de böyle kadınlar ile. Sana sende kendine bakseni bakımlı şekilde yanımda biryerlere götürmek, herkes gibi seninde kendine özenmeni bakmanı istiyorum demiş. Bak mesela insan psikolojisinde ve ilişkilerde mutlaka evlilik öncesi kişiler bakımlı iken evlendikten sonra kendilerini salıyor ise bu aslında kesinlikle boşanma ve ayrılık sebebi olabilir. Çünkü nasılsa artık evliyiz algısı ile kendisinden vazgeçmiş bir kadın ve erkek kimseye çekici gelmez, aradaki duygular yavaş yavaş ölür. aslında olması gereken zaten spor yapman ve bakımlı olman. Bunun eşin ile değil kendine saygın ile alakası var. Üzgünüm ama eşin haklı, ilişkiyi tetikleyen şey tutkulardır, kimse bakımsız birisinin yanında şevkle s... vişmez ya da özğüvenle yanında dolaşamaz. Seni uyardığı için minnet duymalı ve kendine gelmelisin.
10 YorumlaAaaa
Eşinin sana peki bakımlı olmak için maddi ve manevi destek oluyor mu diye sormak istiyorum
Eğerki desteği varsa senin içinden gelmiyorsa birazcık eşin haklı gibi.
Boşanmak için büyük bir sebep değil ama adamın dediği gibi bakımlı olabilirsin en azından kendin için yap bunu. Aynadaki kendini sev.
20 YorumlaTek başına boşanma sebebi değil gibi gözükse de, tetikleyici bir sebep. Başka huzursuzlukları tetikler. Seven kendine ve eşine/sevgilisine özen gösterir. Bu hem saygı hem de görevi olmalıdır. Sorumluluk sahibi olan insanlar bakımına önem verir. Çiftlerin mutluluğunun daim olması için uyum ve denge çok önemli. Temizlik ve bakım bunlardan en başta geleni. Bu yüzden bana göre bakımsızlık boşanma sebeplerinden en önde gelenidir. Size bakımlı günler diliyorum.😎
00 Yorumlamis gibi seneryo yasanmıs işte. esın sana dillendirmiş. iletişim var. güzel. bir erkekin de hanımından bunu istemesi mesru. bence yapabilirisn yaparsan ödülünü alırsın öyle düşün. bakımlı olunca pesınde pervane bir koca. sana iltifatlar ilgiler. öpmelere doyamaz. kadınlıgını yasatır işte. winwin değil mi
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ay120 kilo zamanın da olmuş biri olarak... kafanıza sıçayım. Belki böyle değil ama aşkım sana oje yakıştırıyorum işte mavi renk şöyle güzel böyle etkili vs. gibi kırmadan etmeden demek varken... Eve alınan gıdayı sınırlayıp düzene sokmak varken niye sadece eleştiri. Kilo %50 beslenme %50 aktif yaşam... Eve makarna pilav vs. tatlı sokulmucak ekmek vs. asla. sABAHLARI VE ÖĞLELERİ YUMURTA TAVUKETİ VS. GİBİ proteinlerle beslenmek kilo verdirir max lif yiyin bir de.
20 YorumlaYorumlarından anladığım kadarıyla sen depresyondasın. Eşinin buna yoğunlaşması gerekirken başka şeylerle uğraşıyorsa bırak s. sin gitsin. Kedi can derdinde kasap et derdinde olmuş
30 Yorumla
10 ayBalım böcem can kardeşim. Sigara içkin yoksa dişlerini fırçala. Kadınsın bir kaç kıl alıver saçlarını tara. Tamam. Beğen miyor mu seni? De ki? Ka. vat sen kimsin? Allah'a isyan mı ediyorsun? Pe. zo de. kizdim. senin gibi karım olsa ayaklarını yıkarım.
23 Yorumla- 10 ay
Ağrının neresinden hocam 😃
- 10 ay
@Cleanman58 ben mi? Ağrı değil Malatya tarafi
- 10 ay
Tutturamadım. Mükemmel şiven var 😅😅
Haklı eşin ama sen neden bakımlı olmak istemiyorsun ki asıl sorun bu bence
34 Yorumla
Soran10 ayNe bileyim hiç içimden gelmiyor dünya boş ve anlamsız geliyor mutlu değilim ondan
10 ayBelki doğal olarak güzelsindir. Ya da kendini doğal güzel hissediyorsundur. boş ver sen o erkeği erkekten sayma onu boşanın gitsin. O zaman bakımlı kızla evlenseymiş. Hiç üzülme.
10 Yorumla
10 aydefolup gitsin baksın leşlikle bezenmiş yoluna! Adam asıl senin enerjini sömürmüş kız boşa gitsin şunu
20 YorumlaAdam üzerine düşeni yapmış. Sen de her şeye rağmen bir kenara camış gibi uzanırım diyorsan sonuçlarını da yaşarsın. Yani ne dememizi bekliyorsun?
00 YorumlaVaktini başka şeylere mi harcıyorsun, mesela yemek yapmak gibi?
Eğer bütün gün boş durup kendine bakmıyorsan eşin haklı, ama evin işlerini yapıyorsan eşin haksız.00 Yorumla
10 aysekerim içinden bakımlı olmak gelmeli. bu biraz kendine olan özsaygınla alakalı. bu söylediğim seni lütfen incitmesin. ilişkiden ziyade kişi biraz özen ister. bu arada seni kıyas etmesini assssla savunmuyorum. kötü söz güzel olan herseyin katilidir. ama kendin için en çok biraz dikkat edebilirsin belki
00 Yorumla
10 aySpora giden kadınlar ile ilgili bâb'a bi baksın kocan.. nen yazdım.
100 de 90 ı os.. pu onların. yani, eşinin arkadaşının düşüncek daha çok derdi var 👈
02 Yorumla- 10 ay
Bu nasıl bi yorum yaa. Kendine bakan, kendine zaman ayıran (ki spor hem ruhen hem bedenen bakımdır) herkesi bu kefeye koyamazsınız. Baksa bakıyo oluyo kadın bakmasa bakmıyo oluyor..
- 10 ay
@Gardhouse31 bunlara laf anlatılmaz her türlü or.. derler Pjdlsjslsjs bana artik komik geliyor
Gizli Üye(30-35)10 ayKendi yoluna bak dediyse en iyisi bitirmek çocuk olunca daha zor olur kestirip at önüne daha ne adamlar çıkar boş ver şu sünepeyi seni istemeyeni sen hiç isteme
30 Yorumla
10 ayBir kaç dava duydum evet kadının yapması gereken görevler var erkek haklı ama kadında bunu kocadan isteyebilir
10 Yorumla
10 ayAdam haklı
Ayrıca hukuken de haklı eşin
Bakımsız eş boşanma sebebidir14 Yorumla
Soran10 ayİçimden gelmiyor ki
- 10 ay
Yapmayın
Birazcık da mı yok
Taktik bari aşın
Geliştirin
Erkeği mutlu etmek sandığınız kadar zor değildir
Üstelik size de iyi gelecek iyi
Hissettirecek - 10 ay
Hukuken hiçbir kadın makyaj yapmak oje falan sürmek zorunda değil hocam onu belirtelim
- 10 ay
Yerleşik Yargıtay görüşüne göre evlilik birliğinin en önemli amaçlarından biri de cinsel arzuların tatmin edilmesidir. Yargıtay'a göre evlilik hayatında eşlerin birbirine her açıdan zevkle yaklaşmaları ve cinsel doyuma ulaşmaları esastır. Aksi halde Yargıtay aynen şöyle karar vermiştir;
"Çünkü evlilik hayatı, başka canlılarda olduğu gibi sırf çiftleşme ile sürdürülemez. Eşlerin birbirine her yönü ile yakınlaşmaları, gerçek anlamı ile doyuma ulaşmaları şarttır. Karısının erkek vücudunu andıran görünümü ve cinsel organındaki anormal durum ilaç etkisi ile cinsel yaklaşıma elverişli halde tutulmaya çalışılan bir kadına karşı, kocada meydana gelen soğukluk ve haklı kaçınma duyguları karşısında evlenmenin feshi gerekir. Buna rağmen davacıyı hayatı boyunca arzusu dışında birisiyle beraber yaşamaya zorlamak haksızlık olur. Öyle ise aksine düşüncelerle davanın reddedilmesi usul ve kanuna aykırıdır." (Yar. 2. H. D., E. 1981/2375 K. 1981/3728)
Yargıtay yukarıda belirttiğimiz kararından görüleceği üzere evlilik birliği içerisinde cinsel doyuma ulaşamayan eşin buna mahkum edilmesini ve evlilik birliğinin devamını uygun görmemiştir. Yargıtay "başka canlılarda olduğu gibi sırf çiftleşme ile sürdürülemez" derken insanların hayvanlardan farklı bir cinsellik anlayışı olduğunu ve insanların estetik anlayışa sahip olduğunu anlatmaya çalışmaktadır.
Yargıtay'ın makul ve akla yatkın bu görüşlerinden anlaşılacağı üzere eşlerin beden temizliği ve kişisel bakımına özen yükümlülüğünün evlilik birliği içerisinde eşlerin birbirini cinsel yönden arzulamaları, beğenmeleri ve birbirlerine zevkle yaklaşmaları gerektiği anlayışından kaynaklandığını anlıyoruz.
10 ayBakımsız kadın ağzı ve tenı kokan giyim kuşam bilmeyen dir eşin biraz saçmalamış
20 Yorumla
10 ayBence senden ayrılmaya yer arıyormuş gibime geldi benim, tabiki de bu neden boşanma sebebi olamaz.
00 YorumlaNe yaşadında 20 yaşların sonunda bu kadar bakımsız olmak istedin acaba haklı adam çekici olmayan bir kadına nasıl arzu duysun adam.
00 Yorumla
10 ayuyarabilirdi ama seninde dikkat etmen lazım
01 Yorumla
Soran10 ayUyarıyordu ara ara yine
10 ayNe alaka iyi de uyarsın sende dikkat et gözü dışarda onun
02 Yorumla
Soran10 ayEvet kadınlara bakıyor zaten
- 10 ay
Aynen sen ne yaparsan yap onun gözü düzelmez artık
Aldatır seni problem olmayacaksa öyle kalmaya devam et.
10 Yorumla
10 ayEvliliği ne sanıyorsunuz acaba? 😂
tabi ki boşanma sebebi 🥲
00 YorumlaBakımsız diyeceğine kendi eliyle bakım yapaydı sana
00 YorumlaAdam haklı bak sana insan gibi gelmiş derdini anlatmış
00 Yorumla
10 ayKocanız haklı kusura bakmayın. Fazla söze gerek yok. Ben de olsam ben de istemem
00 Yorumla
10 ayEşin haklı hatun. Ayıp ediyorsun. Evliliğine yazık etme. Biraz toparla kendini...
08 Yorumla- 10 ay
@Byzabeyza okuduğunu anladığından emin misin sen
- 10 ay
@Byzabeyza peki sen haklısın
- 10 ay
@bitirim_05 boş lakirtini kendine ayrılan yere yaz. Benim görüşümün altına değil. Fikrini soran olmadı sana
- 9 ay
Sana soran oldu mu peki? İstediğim yere yazarim burası herkese açık bir platform. İşine gelmiyorsa yorum yazma. Saygısız terbiyesiz pislik
- 9 ay
@bitirim_05 olmayan beynine soktuğumun xürtügu. Boş lakirtini kendine ayrılan yerde zirvala. Benim yorumumun altında değil. Xektir git şimdi
- 9 ay
@Byzabeyza xiktigimin oooorruspunun kusmuklari. Fake hesap açıp xürtük gibi ortalıkta dolaşan kalmakla. Xektirin gidin
10 aysen kendine baksan o kocayi coktan bosardin zaten. elindekine sukretmesi lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayE bi zahmet aplacığım sende kendine bak yani insanız ayrıca kadın dediğin bakımlı olmalı her daim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayİnsan önce kendisi için kendine bakmalı bence
Ama haksız sayılmaz demek ki sen de çoktan vazgecmişsin evliliginden00 Yorumlacanım salla su adamı seven ınsan herseyıyle sever baskası ıcın degısmek zorunda degılsın klasık narısst bır tıp ve bu tıpler aldatma potansyelı yuksek ınsanlar allah yardmcın olsun koy tekmeyı bas defolsun gıtsın sokaktaaradıgı cok onların
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayEşinle evlenirken yani öncesi ojeli boyalı mıydın? Merak ettim. Yoksa zaten samimi Anadolu kadını mıydın hep?
00 Yorumlasalmışsın demek ki :) adam da senin hayat arkadaşın yani. belki de söz dinlemelisin :) yok benim tarzım değil diyorsan, o başka. tercihler yapma zamanı gibi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayKeşke benim eşimde biraz bakımsız olsa buda beni daraltıyor bazen
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayEvlilik öncesi süslenen kadının evlilik sonrası kendini salması evrakta sahtecilik gibidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBakımlı olsaydın da gideceği varsa gider.. s. et gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayİçinden gelmiyorsa yapma yapmak zorunda değilsin ki bu kadar üzerine niye geliyor ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayBakımsız dediğin ne tam olarak. Makyaj yapmamak oje sürmemek bakımsızlık değil bence. Hijyenine dikkat etmiyorsan ya da beslenmene o zaman sıkıntı işte. Onun dışında makyaj falan tamamen tercih meselesi makyajsız da bakımlı olabilirsin.
00 Yorumla
10 ayBakımsızlığınızdan ziyade yaşam enerjinizin çok düşük olması adamı sizden soğutmuş. Kim sürekli depresif bir insanla aynı evde yaşamak isterki?
00 Yorumla
9 ayErkekgin ne istiyorsa onu yap mesela vajinani temiz istiyor temiz yap
00 Yorumla
10 aybence aldatıyor bakımsız olduğun içinde boşanmaz yaniiii
00 Yorumla
10 ayBakımlı olmak zorunda değilsin yavrum ben bakımsız seviyorum 😉😉😈
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayKişisel bakımsa bakımdan kastı sıkıntı ama makyaj süs fizik falansa boşanma sebebi değil. Hayat enerjin bitmiş falan demiş o da bence uzun vadede sıkıntı
00 YorumlaYok yani ne kadar zamandır evlisiniz kaç yaşindasin
00 YorumlaNeden içinden gelmiyor
02 Yorumla
Soran10 ayBu aralar hiç iyi hissetmiyorum mutlu değilim ülke gündemi çok kötü ekonomi çok kötü can güvenliğimiz bile yok soğudum her şeyden dünya anlamsız geliyor
Bakmlıdan kastı bu mu, denyo
04 Yorumla
Soran10 aySpora git yüzüne bir iki bir şey sür saçını yap kaşını yap biraz güzel ol diyor
Soran10 ayO kendini düşünüyor o umrunda değil
10 ayböyle yüzüne demesi yanlış insanda heves bırakmadı
10 Yorumla
10 ayAdam hakli. iyi bir sekilde anlatmis.
10 Yorumla
10 ayKadın dediğin bakımlı. olur
00 Yorumla
10 ayBiraz dikkat et sen de
00 Yorumla
10 ayÇok üzüldüm kocana Allah kurtarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayCokta pakize olmamak lazim
04 Yorumla
Soran10 ayYani makyaj yapmıyorum oje sürmüyorum normal giyiniyorum sadeyim
Soran10 ayBeğenmiyor
Cevap sahibi10 ayGuzel mi degilsin sence ona gore?
Cevap sahibi10 ayUyumadiysan gelsene
Gizli Üye(36-45)10 ayEn son kaç km de bakım yaptırdın 😎😎
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGörünüşün kötü mü baya
00 Yorumla
10 ayEvettt
21 Yorumla- 10 ay
İki çocuk mu hmmm maşallah :)
10 ayHaklı seks hayatınızda yok dimi
01 Yorumla
Soran10 ayAra sıra var
10 ayEvet tabii ki. Kim bakımsız insanı ister ya