Sivilce genelde yağlı ciltlerde olur , buda sağlıksız ve dengesiz beslenme ve fast food cips tarzı şeyleri çok tükettikleri için oluyor kahve , kola çok tüketirken su tuketimine Önem vermiyorlar , sofra yemekleri çoğu sevmiyor ve yemiyor bu yüzden , benim ergenlik dönemimde yüzümde bir tane sivilce çıktığını bilmem hiç ergenlik sivilceleri ile de mücadelem olmadı , hala da yoktur
uzun süre hollanda da kaldım pek cok hollandalı arkadasimda da vardı. aynı skeilde 6 ay amerikada kalmak zorunda kaldım pek iyi bir dönem olmasa da hatırladığım kadarıyla özellikle sarışın arkadaslarimda sivilceler masallahtı yani cumhuriyet kurmuştu. bunun ırkla ilgisi yok yaş beslenme ve genetik yatkınlıkla ilgisi var bende de mesela hic sivilce yoktur
Fotoğrafta ki örnek bile yabancı bir influencera ait?😅 Herkesin vücudu çok değişken Türk kızları çok sivilceli diye bir tabir asla olamaz. Muhtemelen sana öyle denk gelmiştir. Ben açıkçası her kızı gayet pürüzsüz ve güzel gördüm olanlarda ergenlikten veya herhangi bir hastalıktan kaynaklıdır.
Sivilce sorunu aslında sadece Türk kızlarına özgü bir şey değil; dünya genelinde pek çok insanın deneyimlediği yaygın bir cilt meselesi. 🙈
Bu durumun farklı nedenleri olabilir. Genetik faktörler sivilceye yatkınlığı etkileyebilir ama bunun yanında beslenme alışkanlıkları, hormonal değişiklikler, stres, yanlış ürün kullanımı ya da hijyene dikkat edilmemesi de büyük rol oynar. Yaz aylarında sıcağın, terin ve ciltte biriken yağın etkisiyle de bu sorunlar artabilir.
Hele ki sırt ve kol gibi bölgelerde görülen sivilceler genelde terlemenin etkisiyle gözeneklerin tıkanmasından kaynaklanır. 🩵 Kıyafet seçimi, duş alırken kullanılan ürünler ve tıkanıklığı artıran kremler de bu durumu tetikleyebilir.
Doğal çözümler, düzenli temizlik ve gerektiğinde bir dermatoloğa danışmak güzel bir başlangıç olur. 🧴✨ Özellikle sırt bölgesi için temiz içerikli ve gözenek tıkamayan ürünler kullanmak önemli! 🍃