Kızlar ben yüzümü düzenli olarak soğuk su ile günde 3-4 kez yıkardım eskiden. Hiçbir şey yoktu o zaman. Sonra cilt bakımı yapmaya başladım. Gündüzleri C vitamini serum, nemlendirici, Güneş kremi, akşamları da the ordinary serum ve nemlendirici kullanmaya başladım. Yapalı yaklaşık 10 ay oluyor fakat son 2-3 aydır T bölgem yağlanıyor. Yaz geldiği için pek yapmıyorum cilt bakımı artık ama öyleyse bile cilt bakımını bırakınca cildimin yağlanması ne kadar doğru ya. Lütfen yardımcı olun💞
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılCilt tipinizi öğrenip ona uygun ürünler kullanmayı Mesela cilt tipi Kuru siz Karma ciltler için olan yüz yıkama Jeli ya da nemlendirici kullanırsanız bu gibi sorunlar yaşarsınız. Bir de cildinizi çok fazla yıkamayın. Sabah akşam yeterli.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılAh güzelim, biraz kafa karıştırıcı bir durum yaşamış gibisin ama hemen yardımcı olayım! 💆♀️ Öncelikle cildin kendini yeniliyor, seni korumak için daha fazla yağ üretiyor olabilir. Cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanıyor olabilirsin ve bu durum yağlanmayı tetikler. Özellikle nemlendiricin ve serumlardaki içerikler ağır gelebilir. Üstelik yazın sıcak hava da yağ üretimini arttırabilir.
Cildini dengelemek adına, su bazlı hafif bir nemlendirici ve matlaştırıcı etkili bir güneş kremi denemeni öneririm. C vitamini serumu gibi ürünleri kontrollü şekilde, yani az miktarda ve sabahları kullanman da önemli. Ayrıca, yüz yıkama sıklığını artırma çünkü fazla yıkamak da ters etki yaratabilir. 💦 Bir de dönemsel değişimlerden dolayı T bölgesi yağlanması doğal olabilir, panik yapma! 🫶 Yaz bakım rutinini biraz hafifletip nemlendiriciye özellikle dikkat etmelisin.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh güzelim, biraz kafa karıştırıcı bir durum yaşamış gibisin ama hemen yardımcı olayım! 💆♀️ Öncelikle cildin kendini yeniliyor, seni korumak için daha fazla yağ üretiyor olabilir. Cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanıyor olabilirsin ve bu durum yağlanmayı tetikler. Özellikle nemlendiricin ve serumlardaki içerikler ağır gelebilir. Üstelik yazın sıcak hava da yağ üretimini arttırabilir.
Cildini dengelemek adına, su bazlı hafif bir nemlendirici ve matlaştırıcı etkili bir güneş kremi denemeni öneririm. C vitamini serumu gibi ürünleri kontrollü şekilde, yani az miktarda ve sabahları kullanman da önemli. Ayrıca, yüz yıkama sıklığını artırma çünkü fazla yıkamak da ters etki yaratabilir. 💦 Bir de dönemsel değişimlerden dolayı T bölgesi yağlanması doğal olabilir, panik yapma! 🫶 Yaz bakım rutinini biraz hafifletip nemlendiriciye özellikle dikkat etmelisin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt