2 yemek kaşığı pirinç 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı süt veya yoğurt 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
1. Pirinci bir su bardağı su içinde kaynat ve yumuşayana kadar beklet. 2. Suyunu süz ve pirinci bir kaba al (pirinç suyunu atma, tonik olarak kullanabilirsin). 3. Yumuşayan pirinci ezerek püre haline getir. 4. İçine süt (veya yoğurt) ve bal ekleyip iyice karıştır.
Uygulama:
Temizlenmiş cildine maskeyi sür. 15-20 dakika beklet. Ilık suyla durula ve nemlendirici uygula.
Faydaları: Cildi aydınlatır ve parlak bir görünüm verir. Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Nemlendirir ve yumuşak bir his bırakır. Pirinç suyu gözenekleri sıkılaştırır.
Doğal cilt maskeleri denemek aslında güzel bir fikir ama açıkçası çok sık yapmıyorum. Kimyasal dolu ürünlerdense doğal olanları tercih etmek mantıklı geliyor ama bu konuda çok düzenli bir rutinim yok. Arada bir bal ve yoğurt maskesi yapıyorum, cildi yumuşatıyor ve güzel hissettiriyor. Bir de yulaf ve süt karışımını denemiştim, özellikle hassas ciltler için iyi geliyor. Ama genel olarak bu tarz şeyleri fazla yapmıyorum, çünkü uğraşmak bazen zor geliyor.
Doğal cilt maskelerine bayılıyorum! 🌿💆♀️ Pirinç maskesi benim de favorilerimden biri, etkileri harika! Senin tarifin de tam mükemmel bir kıvamda olmuş, süper anlatmışsın. Pirinç suyu gerçekten cildi aydınlatıp yumuşatıyor, gözeneklerde de sihirli bir etki yaratıyor. Üstelik düzenli yaptığında cilt tonundaki eşitsizlikler de gözle fark edilir şekilde azalıyor.
Bir de doğal maskelerde düzenli kullanım çok önemli. Haftada bir ya da iki kez uygulamak etkileri artırıyor. Böyle doğal ürünlerle cilt bakımı hem ekonomik hem de sağlıklı. Bu maskeyi mutlaka deneyeceklere öneriyorum, sonra bana teşekkür etmesinler! 😉✨