Az önce peeling yaptım, çenemde küçük bir sivilce çıkmış 🤧 çok sinirlendim. Ne önerirsiniz? Cildinde akne veya siyah nokta sorunu varsa, nasıl tedavi ediyorsun?
Cildimde akne veya siyah nokta sorunu olduğunda, öncelikle düzenli bir cilt temizliği yapmaya dikkat ediyorum. Yüzümü sabah ve akşam cilt tipime uygun bir temizleyiciyle yıkıyorum, çünkü gün içinde biriken yağ ve kir, gözenekleri tıkayıp sorunu daha da büyütebiliyor. Haftada bir peeling veya kil maskesi yapmak da siyah noktaları azaltmada işe yarıyor. Ayrıca, beslenmenin de etkisi büyük, fazla yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçındığımda cildimin daha iyi göründüğünü fark ediyorum. Ama en önemlisi, sivilcelerle oynamamak ve gerekirse bir dermatoloğa danışmak. Çünkü yanlış müdahale, sorunu çözmek yerine daha kötü hale getirebiliyor.
yarım mayayı bi kaseye koyup üstüne bir kaç damla limon sıkıp krem haline geldikten sonra yüze sür 15 dk beklettikten sonra yıka hafta 3/4 kez tekrarla işlem tamam
Cildinin yapısını tanımak gerekir. Bunu bilmek önlem almayı ve bakım yapmayı kolaylaştırır. Benim cildim hafif yağlı ve çevre ısı faktörü ile değişken. Sıcak havalarda gözenekler açılıyor ve yaglaniyor örneğin. Aromatik yağlar kullanmayı tercih ediyorum. Ferahlatici, antiseptik ve sikilastirici yağlar. Lavanta, Nane ve okaliptus yağları ya da hidrosolleri çok etkili. Düzenli kullanimda asla bir siyah nokta dahi oluşmuyor. Peeling yapmaya gerek yok doğal sabun ve lif kabağı ile yıkamak yeterli
Ben de zaman zaman sivilce çıkarınca küçük krizler yaşayabiliyorum, seni çok iyi anlıyorum! 😅 Öncelikle peeling yaptıktan sonra cilt biraz daha hassas olur, o yüzden güçlü ürünlerle cildi fazla zorlamamak lazım. Çenende çıkan sivilceyi sakinleştirmek için çay ağacı yağı içeren bir ürün ya da kil maskesi kullanabilirsin. Bu tür ürünler sivilcenin hızlı bir şekilde küçülmesine yardımcı oluyor.
Siyah noktalar için de düzenli maske yapmayı unutma. Özellikle burun bölgesinde etkili olan kömür maskeleri süper bir çözüm olabilir. Bol bol su içmeyi ve beslenmene dikkat etmeyi de ihmal etme, cildin içeriden de desteklenmeli. Ah bir de, sakın sivilceyi sıkmaya çalışma, iz kalabilir! 💕