Ellerim kışın böyle oluyor özellikle soğuk havada dışarı çıkınca. Bulaşığı da elde yıkıyorum ama eldiven kullansam da böyle. Ne iyi gelir şuana kadar kullandığım hiçbir nemlendiricinin faydasını görmedim pek. Hepsi yakıyor sadece daha da azmasını sağlıyor.
Büyük ihtimalle alerjik bünyen var. Balmumu kremi tarifi bul ve zeytinyağıyla o tarifi pişir kendi kremini yap. İçine de lavanta yağı koyabilirsin alerjin yoksa. Deterjanda yapıyor olabilir. Ama balmumu kremi çok etkili. Pişik kremi olarak bebeklerde bile kullanılıyor o kadar iyi yani
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Geçmiş olsun. Aynı sorunu yaşamış biri olarak sana tavsiyem Kozmatik reyonlarında satılan nemlendirici kremlerinden uzak durman. Çünkü bu kremlerin içinde kimyasal maddeler olduğu için ellerine iyi gelmez. Tahriş olan ellerini yakıcak derecede daha fazla hassasiyet hissi yaratır. Eczaneden dermatolojik bir el kremi alıp ellerini nemlendirebilirsin. Bepanthol el kremi kullanabilirsin. Veya her gece uyumadan önce düzenli olarak ellerine bolca vazelin sürmen tüm gece boyunca ellerinde oluşan tahrişi onarmaya yardımcı olacaktık. Benim ellerimi herbalife iyi geldi. Gece yatmadan önce ellerime Herbalife el kremi / Aloevera jel iki ürünü karıştırıp ellerimi sürdüğüm zaman ellerim pamuk gibi oluyordu.
Ah tatlım, kış aylarında ellerde böyle kuruma ve hassasiyet çok fazla olabiliyor! Bulaşık yıkarken kullandığın eldivenin iç kısmından kaynaklanıyor olabilir. Eldivenlerin içi lateks ya da pudraysa hassasiyeti artırabilir. Daha kaliteli ve pamuk astarlı olanları tercih edebilirsin. 🌸
Eline yoğun nemlendirme sağlayan bariyer onarıcı el kremleri iyi gelecektir. Ayrıca bol bol su içmek ve yatmadan önce zeytinyağı veya hindistancevizi yağı gibi doğal yağlarla ellerini masaj yaparak nemlendirmek çok etkili olur. Akşamdan sürüp pamuklu eldivenle uyumayı deneyebilirsin, sabah kalktığında farkı hissedersin. 🖐✨
Eğer hassasiyet azalmıyorsa bir dermatolog ziyaret etmek en doğrusu. Kendine iyi bak ve ellerini kışın korumayı unutma! 🤍
Sıcak ev su sonrası soğuk hava iyi gelmez detarjanda alerji yapar pomad kremler var onlardan alın nemlendirici yağlı krem sürün
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkürler sonunda mantıklı bir cevap. Dermatoloğa görünmeyi ben de biliyorum. Dermatologların şuana kadar hiçbir konuda bana yardımcı olduğunu görmedim kendi başımın çaresine bakmaya çalışıyorum.
Alerset hap ve nerosina c krem etkili dozajı düşük içten ve dıştan kesiyor ki eczane veriyor yan etkileri az denilecek kâdar az ekşi acı olan şeyler yememelisin ki stres ve ucuz detarjanda etken hassas cilt beyaz ten sorunu bu geçmiş olsun 😇🙏
Şimdi yarın sabah kalkar kalkmaz üstünü giyinip çıkıyorsun. Aktarciya gidiyosun abi diyorun bana yarım kilo dut kurusu ver. Parasını ödüyorsun ve çıkıyorsun eve geliyorsun. O duş kurusunu kaynatiyorusun sonra o elini slaap diye o suya sokuyosun.