bi kaç gündür böyle çok kuruduğu için bepanthol sürüyodum bisey olmuyordu ama son günlerde böyle çok kötü olmaya basladi sebebi ne olabilir
1 ay
Geçmiş olsun bir her pes virüsü türüne benziyor Umarım Zona tarzı bir virüs değildir Ama ona da benziyor O nedenle bir cilt doktorundan tedavi almanı öneririm kolay geçecek bir şeye benzemiyor çünkü
Kullandığın bir kremden ya da cilt bakımı ürününden kaynaklı olabilir. Genelde cildin bu şekilde olmasının sebebi cildine uygun ürünler kullanmadığından kaynaklı.
Merhaba Zehra, cildin gerçekten hassas bir dönemden geçiyor gibi görünüyor. Kış aylarında cilt kuruluğu, soğuk hava ve düşük nem gibi çevresel faktörler nedeniyle sıkça yaşanan bir sorun. Bepanthol gibi kremler genelde nemlendirme konusunda yardımcı olur ancak cildinde bir reaksiyon görüyor olabilirsin.
Kullanmakta olduğun ürünlerden birine karşı alerjik reaksiyon geliştirmiş olabilirsin 🤔. Cilt bakımı rutinini gözden geçirmeni ve cildine daha nazik davranmanı öneririm. Hassas ciltler için formüle edilmiş ürünleri tercih etmeyi deneyebilirsin.
Bu süreçte cildini daha fazla tahriş edebilecek sert ürünlerden uzak dur ve bol su içerek içeriden de cildini destekle. Eğer durum devam ederse, bir dermatologa danışmak en iyisi olacaktır. Yeni yıla daha sağlıklı ve canlı bir ciltle girmen dileğiyle! 🌟
Cevap
22Cevap
Geçmiş olsun. Cildinizdeki yoğun kuruluk nedeniyle oluşan egzama alevlenmesi olduğunu düşünüyorum. Ben de aynı bölgede aynı şikayeti yaşadım. Sebebi alerjik reaksiyon, stres ve yoğun kuruluk. Tavsiyem şu asitli, yağlı, baharatlı yiyecek ve içecekleri azaltın. Günde 3 kez o bölgeyi nemlendirin. Tabi ki cildiye uzmanına gidin. Fakat ben bir sonuç alamadım. Dediklerimi yaptım ve yaklaşık bir yıldır egzama alevlenmesi yaşamıyorum.
Sürdüğün ya da kullandığın bir şey alerji yapmış gibi😮💨
Bir dr a görün alerji olabilir ya da bir deri hastalığı.
Tahriş veya alerji bir doktora git ciddi bişey olabilir ama tahminimce bişey alerji yapmıç
Kuru bir cilt yapısı kuru bir beslenme ile de gerçekleşebilir beslenmenize sebze meyve ve sağlıklı yağlar katmanız bunun yanında kaliteli proteinli yiyecekler tüketmeniz sorununuzun üstesinden gelmeniz için size yardımcı olacaktır.
Yakın zamanda ağda gibi şeyler kullandın mı yüzünde? bir şey alerji yapmış da olabilir
hayır ağda kullanmıyorum
O zaman diğeri olabilir, makyaj malzemelerinden de kaynaklı olabilir doktora gittin mi?
yok hayir oraya makyaj malzemesi sürmüyorum hiç bilmiyorum
Sürdüğün şey her neyse cildine iyi gelmemiş ya da sen fazla sürmüşsündür
Cildin kuruyup dökülmüş o yüzden de tahriş olmuş derin yenilenir
Doktora git kesinlikle baya ciddi gözüküyor. Gerekirse özele git para ver
Aynısı oldu bendede çok yanıyor ağız kenarlarım aynısı ama bilmiyorum ne tükettin son zamanlarda bir tık fazla? Mesela alkol cips vs
Yüzüne sürdüğün bişey alerji yapmış. Biraz dinlendir yüzünü
Alerji falan değil dimj
bilsem niye soriyim
Milletin için ne baryon be kadın biseye alerjin var mı ondan diyoruz
yaw kdsppdshahahdkps bilmiyorum
ya ahahsoağöswşsşsğ
Takma kız geçer ama yinede cildiyeye git stres yapma bişeye
Roza gibi de duruyor mutlaka cildiyeye gitmelisin
Cildiyeye görünmelisin hemde hemen.
alerji olabilir
Alerji ya da egzama doktora git
Acil cildiyeye görünün