21 yaşında anne oldum bebeğim 5 aylık doyuyor mu anlamıyorum ne zaman uykusu geldi neden ağlıyor anlamıyorum sık sık emmek istiyor beslenme düzeni oluşturamadım uyku düzeni oluşturamadım son 2 aydır sadece 400 gram alıyor sürekli kaygılanmaktan uykusuz kalmaktan çok yoruldum bi çocuğa bakamıyorum diye kendime kızıyorum hep alışma süreci diyordum başlarda 5 ay oldu hala neyin alışma süreci ben bu durumla nasıl baş edicem niye beceremedim
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Emzirmek zordur ya.. ablamdan biliyorum. Ben hic emziremedim. Ama kendini suclama , annelik zamanla ogrenilen birsey ve dort dortluk olmak zorunda degilsin ❤️
Allah yardimcin olsun , bol bol sabir versin 🌸
Teşekkür ederim
Ya yavaş yavaş olur sabki bizim annelerimiz her şeyi bilerek mi yetiştirdi bizleri ilk çocukğun üstünde öğrendiler nr var nr yok fkckxodjd akışına bırak biraz illa anlarsın yardım al birilerinden
Bu konuda en büyük destekçi eşiniz olmalı annenizi de destek için çağırın. Lohusa dönemi ama öyle düşünmeyin. Emiyor ama az mı emiyor sütünüz var mı süt yoksa süt yapan yiyecekler yiyin. Kilo alamadıysa bebek doktora gidin test yaptırın belki de süte ek olarak mama takviyesi önerebilirler
Eşimle boşanma aşamasındayım maalesef destek olması gereken zamanda sırtımdan vurmayı seçti
Anladım bunun da etkisi olabilir tabiki ama kendi annenizden destek alın ve bebek için doktora danışın 6 aydan sonra mama alabilir mi eğer çok zayıfsa
Teşekkür ederim çok zayıf değil ama gelisimi yavaslamıs son zamanlarda
Rica ederim. evet bi dönem zayıflıyorlar sonra tekrar gelişim gösteriyorlar. Sonra diş çıkınca da aynı döngü oluyor
Bence doktorla konuşun gerekirse başka hastaneye gidin. Yani beslenmeyi saatleri düzenlemek önemli uykusunu alırsa beslenirse kilo da alır inşallah
Xp seviyeniz 2 mi ben 1xp
Ailene danissana onlar yakın degilmi. yardimci olurlar uzak bile olsa telefonda söylerler ve sık emmek ostemesi normal bebekler çabuk acikiyor
Annemle beraber büyütüyoruz ama annemde küçük bebek bakmayı unutmusum diyor annemde pek bilemiyor aç mı tok mu uykusu mu var
Hastanelerde çocuk bakim eğitimi var o doktora yönlendirdiler mi sizi hiç
Hâlâ çok yeni kendini böyle kötüleme.. zamanla oturacak.. emecek vs işte ilgi bunlar olağan durumlar..
Emip de duymuyorsa ekstra mama takviyesi yap altına bak doluysa değiştir sırtını sıvazla gazını çıkar sonra uyut banyo yaptır
Zaten ağlıyorsa emmek istiyordur uykusu ya da gazı vardır dene tek tek belli olurki uzun süre uyumadıysa uyut mesela
Çevrende bilgi verecek eğitim vericek tecrübeli anne yokmu
Öyle düşünürsem her şey daha da kötüye gider.. Kontrole gitmiyor musun sağlık ocağına
annenden ya da kayın valinden bilgi al beslenme uzmanından destek al
Daha kendin çocukken niye anne oldun bu yaşlar anne olacak yaşlar değil. en az 28 olmalı evlenmek içinde çocuk icinde
Çok haklısın
Yanii hemşireyim aslında bilgilendirme yapardim da asmdeki hemşiren sana daha fazla zaman ayırıp tüm endişelerini giderecektir inan bana
Bizim hemsirenin de isini yaptığı yok herşeye normal diyor çocuk doktoru bir sürü vitamin yazdı gelisimi yavaş diye
Eger hala tatmin etmiyorsa başka doktora da görüşebilirsin illa tek uzmandan görüş almana gerek yok söylediğin şeyler aslında normal şeyler bir hemşire olarak söyleyebilirim ancak aklında hangi soru işareti varsa bunları cevaplamaları lazim sadece normal diyip geçmemeleri lazim sebebini açıklayarak alacagin cevap seni tatmin edecektir bir de bu şekilde iletişime geç karşındaki doktorla veya hemşire ebeyle ben bu şekilde yaklaşıyorum hep o yüzden rahatliyorlar
Evet ama hiç açıklamıyorlar ölçüleri yanlıs alıyorlsr ben diyorum geçen ay da aynıydı çocuk hiç uzamamıs mı sonra tekrar ölçüyor ben yanlıs ölçmüşüm diyor zor gerçekten kimse işini yapma istemiyor
1 yaşına kadar zaten bu şekilde olacak
Vaktim var o zaman
Var var neden kimse yardımcı olmuyor sana
Annemde pek bilemiyor ki 20 yıldr çocuk bakmamıs hiç unutmusum diyor
Unutmuşum olur mu ya unutulur mu o
Kendini suçlama ve onun için en iyi anne olduğunu unutma💐5ay güzelce geçmiş bile , geçmeye devam edecek merak etme
Bizde inandık he he sen kadınsın he he sen evlisin he he cocugun var trol top abi
Doktorla konuş. Aile hekimine git. Yönlendirir.
Niye bu yasta çocuk yaptın