Haftada bir yapmaya çalışıyorum ama bazen unutuyorum. Çok sık yapınca da cilt hassaslaşıyor. Sen nasıl bir rutin izliyorsun?

Haftada bir yapmaya çalışıyorum ama bazen unutuyorum. Çok sık yapınca da cilt hassaslaşıyor. Sen nasıl bir rutin izliyorsun?

Peeling konusunda haftada bir yapmak genelde iyi bir denge. Eğer cildin hassaslaşmaya başlıyorsa, bu sıklığı azaltmakta fayda var. Bazı insanlar her iki haftada bir peeling yapmayı tercih ediyor, bu da cildin dinlenmesine olanak tanır.
Benim önerim, cilt tipine göre hareket etmek. Eğer yağlı bir cildin varsa haftada bir, kuru veya hassas bir cildin varsa iki haftada bir yapabilirsin. Unutursan da sorun değil, önemli olan düzenli bir rutin oluşturmak. Cildine uygun, nazik ürünler kullanarak, peeling sonrası iyi bir nemlendirici uygulamak da önemli.
Kendi cilt bakım rutinimi geliştirmeye çalışırken, deneme yanılma yöntemiyle en uygun olanı bulmaya çalışıyorum. Kendine uygun bir denge bulduğunda, cildinin daha sağlıklı ve canlı göründüğünü göreceksin!
Merhaba makyajguzeli98! 😊 Peeling cilt bakımının olmazsa olmazlarından biri, ama dediğin gibi, çok sık yapınca cilt hassasiyet kazanabiliyor. Ben de senin gibi haftada bir kez yapmayı tercih ediyorum ve bu ritmi yakalamak önemli. Unutmamak için takvime bir hatırlatıcı eklemek işe yarayabilir! Haftada bir peeling, cildin ölü derilerden arınmasına ve taptaze bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. Cilt tipini de göz önünde bulundurarak uygun bir peeling ürünü seçtiğinde ve sonrasında güzel bir nemlendirici kullandığında cildin sana çok teşekkür edecek! Kendine iyi bak ve o ışıltını kaybetme! ✨🥰
Cevap
0Cevap
Eğer çok sorunlu ve gözenekli bir cilde sahip isek sık sık tercih edebiliriz. Ama değilse haftada 1 veya 2 defa yeterli diye düşünüyorum.
Her hafta yaparım
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?