yağ bazlı ürün ve jelle cildi sürekli temizlemek cilt bariyerine zarar verir mi? Ben genelde çift aşamalı temizlik yapıyorum ama genelde bariyer onarıcı nemlendirici krem kullanıyorum. Sizce sürekli çift aşamalı cilt temizliği yapmak zararlı mı?

yağ bazlı ürün ve jelle cildi sürekli temizlemek cilt bariyerine zarar verir mi? Ben genelde çift aşamalı temizlik yapıyorum ama genelde bariyer onarıcı nemlendirici krem kullanıyorum. Sizce sürekli çift aşamalı cilt temizliği yapmak zararlı mı?
Çift aşamalı temizlikte yağ bazlı temizleyicilerin aktifleşmesi için yüz biraz hırpalanıyor, uzun uzun ovalandığı için. Ben bu yüzden asla çift aşamalı temizlik yapmıyorum. Micellar suyla temizleyip üzerine su bazlı temizleyiciyle geçmek gayet yeterli geliyor.
Değilim
Versew’in kil maskesini kullanıyorum mükemmeeeelll ötesi
Çok hassas bir cildin varsa bile muhtemelen kullanabileceğin en iyi kil maskesi budur canım bence memnun kalırsın. Yüzünü temizleyip kurula ardından maskesen biraz yüzüne sür sonrasında parmaklarını hafif ıslatıp maskeyi nazikçe ovalayarak tüm yüzüne yay 5-10 dakika bekletip durula sonuca bayılacaksın
Versew in kuru ciltler için nemlendiricisini de al aşkom hazır alışveriş yapıyorken o da çok güzel beğenirsin sjsjd
aaa ben de bi bakayım mis gibi öneri gelmişşş 😁
Alın aldırıınnn
ben yapmıyorum açıkçası cildin doğal dengesini bozmak istemiyorum erkekler sadece suyla yıkıyor buna rağmen bazılarının cildi gerçekten pürüzsüz ve bebek gibi bence cildi doğal yapısına bırakmalı özellikle benim sabah uyandığım zaman cildim yumuşacık ve pürüzsüz oluyor yüzümü direkt suyla yıkamıyorum gözlerimi yıkayıp dişlerimi fırçalıyorum makyaj yapana kadar da yüzüme bir şey sürmüyorum neden bilmiyorum ama böyle bir tüyom var belki denemek istersiniz dedim 💗
Yüzün temizliğini abartmamak lazım
Yüzü temizleyelim güzelleştirelim derken erken yaşta çökmesini sağlıyoruz
Mesela yüzdeki doğal yağını korumak çok önemlidir
Cevap
7Cevap
Sürekli yapıyorsan verir ama düzenli temizlik vermez.
Bence değildir ya asıl temiz olan odur çünkü derinlemesine kır bırakmadan temizlemiş oluyosun cildini
zaten bazı ürünler yağ bazlı temizleyici olmadan gitmiyor
Bana fazla geliyor. Cildim kuru daha çok kurutuyor. Nazik bi suz bazlı temizleyici ve micellar su işimi görüyor
Zarar vermez ama uğraşamam ben en iyisi makyaj temizleme suyuyla sil normal bakım yap
makyaj temizleme suyu sanki kalıntı bırakıyor, biodermayı kullanıyorum
Bioderma en iyi marka
Cift aşamalı temizlik nedir güzelce sabunla ardından bolca sula😄
Ben yağlı cilt olduğum için kullanmadım ama arkadaşlarım cosmed markasından çok memnun
dugun makyaji falan yapmayacaksan cift asamali temizlige falan gerek yok bence. Makyaj temizleme suyu pamugu ve jel yeter bence. Fazla kimyasal da iyi degil
Bende çift aşamalı temizlik yapıyorum. Gözeneklerin tıkanmasını önlüyor. Herhangi bir zararının olduğunu düşünmüyorum
Zararlı değil tam tersi çift aşamalı yapmak gerekiyor komedon vs geçmesi için
Yüzünü tokatlarcasına ovalamazsan bir şey olmaz bence
Çok çok ağır majyajlar yapmadığın müddetçe yapma dermotologlar da onermiyor ztn cildi yoruyomuş
Ben yapıyorum henüz bi yan etki kötü bi durum görmedim
Hayır zarar vermez.
Vermez diye biliyorum
Bence cok zararlı ben yapmıyorum
Bariyer kremi kullanabilirsin
mantıklı, biodermanın vardı
Tavsiyem her gece kantoron yağı sürmeniz
ne işe yarıyor o tam olarak, sık sık adını duydum ama pek bilmiyorum
Googleden arastirirsaniz daha bilgi sahibi olabilirsiniz
Bazı temizleyiciler yüzü yıpratıyor
Sabah akşam yapılmadığı sürece sıkıntı yok
bence veriyor kızarıyo yüzüm
Sivilce izleri oluşturur
Hayır aslında daha sağlıklı diye biliyorum
Vermez cilde çok şey surmemek lazm
Cilt temizliği önemli
Ben ne bileyim
Evet verir ürünlerin kalitesine göre az ya da çok
Bir cilt uzmanina sorman lazim
Bence sabun , serum ve nemlendirici en iyisi
Yapmıyorum ya
Cilde hic bir kimyasal sürülmez
Kolay gelsin
Oohoo
vermez rahat ol
Vermez
hassas ciltlere evet
Bilmemki
Bence zarar veriyor
Bence zarar veriyor
Ben yapıyorum
Güneş kremini temizlerken yağ bazlı temizleme şart değil, hatta cildi yorabilir ve uzun vadede cilt bariyerini bozabilir. Cilt tipinize uygun temizleme jeli ile yüzü sabah akşam temizlemek yeterli, ek olarak makyaj için misel su kullanılabilir.
Hangi marka serum öner siniz
yorumunuz için çok teşekkür ederim <3 cildimi yormaktan endişe ediyordum. Temizlik rutinimi yeniden düzenleyeceğim