Yağlı ve akneye meyilli bir cildim olduğu için çok kolay siyah nokta oluşuyor. Gözenek problemim de var. Bu yüzden sürekli düzenli cilt bakımı yapıp özel ürünler kullanıyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?

Yağlı ve akneye meyilli bir cildim olduğu için çok kolay siyah nokta oluşuyor. Gözenek problemim de var. Bu yüzden sürekli düzenli cilt bakımı yapıp özel ürünler kullanıyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?

Cildinizi düzenli olarak temizlemek önemlidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yüzünüzü temizleyin. Temizleyici olarak cilt tipinize uygun ürünleri kullanın. Eksfoliasyon, ölü cilt hücrelerini ve fazla yağı temizlemenize yardımcı olabilir. Yüzünüzü haftada bir veya iki kez hafif bir peeling ürünü veya temizleyici ile temizleyin. Ancak aşırı eksfoliasyon cildi tahriş edebilir, bu nedenle dikkatli olun. Cilt bakım ürünleri içerisinde gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olan ürünler bulunabilir. Özellikle salisilik asit içeren ürünler sıklıkla kullanılır. Yüz buhar banyosu, gözeneklerinizi açabilir ve siyah noktaların çıkmasına yardımcı olabilir. Sıcak su dolu bir kase veya buhar makinesi kullanarak yüzünüzü buhara tutun, ardından siyah noktaları temizlemek için nazikçe sıkıştırın (tırnak kullanmaktan kaçının). Arındırıcı kil maskeleri veya kömür maskeleri, gözeneklerin temizlenmesine ve siyah noktaların azaltılmasına yardımcı olabilir. Haftada bir veya iki kez bu maskeleri kullanabilirsiniz.
Cevap
2Cevap
Çift aşamalı temizlik yaparak çay ağacı yagi kullanarak düzenli maske yaparak
Kil maskesi ile. Bantlar genelde işe yaramıyor ve zararlı.
Ne kadar üzerine düşersen, o kadar artar.
Kullandığın her ürün günlük olarak işe yaramış gibi dursa da bi hafta sonra siyah noktaların arttığını göreceksin. Her seferinde..
Gözenekleri için çok güzel tonukler var eczane markası
Evlenince kendiliğinden gidiyor...
Salisilik asit (bha tonik) kullan
Bilen varsa. Bana da solesin
Yüz maskeleri 🌸
Kil maske
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?