Siyah noktalarımı ve sivilcelerimi nası geçirebilirim karma ciltliyim siyah noktam oldukça fazla sivilcelerimde aynı şekilde önerisi olan var mı siz neler kullanıyorsunuz sivilce ve siyah nokta için?
Siyah nokta ve sivilce sorunu nasıl geçer, ne yapmalıyım?
Siyah noktalardan kurtulma sanıldığı gibi siyah noktaların kolaylıkla sıkılması değildir. Siyah nokta temizliği doğru ürünlerin kullanılmasıyla mümkündür. Burun bantlarını siyah nokta giderici olarak görebilirsiniz. kremler, jeller, pedler ve serumlar oluşabilir. Siyah nokta temizleme ürünlerinde bakterilerin yok edilmesini amaçlayan salisilik asit, benzoil peroksit ve rezorsinol gibi bileşenler mevcuttur. Evde siyah nokta temizleme ürünü olarak siyah nokta peeling veya siyah nokta temizleme maskesi yapabilirsiniz. Cilt tahrişi gibi sorunlara maruziyet verilmemesi için uzmanların önerdiği markaları tercih etmelisiniz.
Hafif peelingler hem gözeneklerin açılmasında hem de cildinizi pürüzsüz yapma konusunda etkili olabilir.
Yüzünüzü sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkamanız, gündüz ve gece biriken yağların giderilmesine yardımcı olur. Günde 2’den fazla yüz yıkamak da cildin tahriş olmasına neden olur. Ayrıca yüzünüzün ihtiyacı olan doğal yağlardan arındırarak aşırı yağ üretimini ve buna bağlı siyah nokta ve gözenek tıkanmalarını beraberinde getirir. Aşırı sebum üretimi fazla yıkama sonucu oluşur ve siyah noktaya sebep olur.
Cildinize iyi bakmak istiyorsanız fazla makyajdan kaçının.
Siyah noktaları geçirmek için istersen kömür maskesi kullanabilirsin. Kömür maskesi siyah noktaları geçirmek için oldukça etkili. Sivilceleri hızlı bir şekilde geçirmek için ise istersen acnelyse ya da medacassol kremi kullanabilirsin. Bu krem sivilceleri geçirmek için oldukça etkili bir yöntem tavsiye ederim eğer kullanmak istersen. Ya da limon kullanabilirsin siyah noktalar içinn.
ben sivilcelerim için la roche-posay kremini kullandım gayet iyi geldi bir çok kişiye de iyi geliyor tek başına hemen etki göstermez serum , tonik vs kullanman lazım
siyah nokta içinde ben jelatin kullanıyorum aktarlarda satılan gayet iyi oluyor ama bazı kişilere etki etmiyor
Sivilceler neyse de siyah noktalar kirden olur iyi bir güzellik bakım merkezine giderseniz siyah noktalarınızı temizlettirebilirsiniz
0
2 Yorumla
Soran
9 ay
Elimden geldikçe temiz bakmaya çalışıyorum ama gözenek sorunum olduğundan dolayı çok çabuk siyah noktam oluyor yani ne kadar temiz bakarsan bak gözeneklerin büyükse illaki bu problemin oluyor ister istemez
Gözenek sıkılaştırıcı kremler var ben mesela onlardan kullanıyorum. nivea nın yüz temizleme köpüğü al her gün dışardan geldiğinde yüzüne sür temizle siyah noktan kalmaz
Hem çok basit ve düşük maliyetli. Hemde iyi Bi seçenecek. Aktardan alabilirsin okaliptüs yağını. Maske su ve yağla yapılıyo zaten. Tarifini hatırlamıyorum, ona bakarsın İnternetten. Rica ederim, iyi günler 😊
En İyi Cevap