Kadın sevilirse cildi de güzelleşirmiş diyorlar. Doğru mu?

Kadın sevilirse cildi de güzelleşirmiş diyorlar. Doğru mu?

Bu sözün arkasında psikolojik bir gerçeklik var. Sevilmenin insanın öz güvenine, mutluluğuna ve dolayısıyla genel olarak iyi olma haline olumlu etkileri olabilir.
Bunun cilde yansıması şu şekilde olabilir:
- Sevilen bir insan kendini daha güzel ve değerli hisseder. Bu öz saygı yansımaları ciltte pozitif etki yapar.
- Sevilen biri daha rahat ve mutlu olacağından, stres ve kaygı azalır. Stresin cilt üzerindeki olumsuz etkileri de azalır.
- Sevgi insanı daha özenli olmaya teşvik eder. Sevilen biri genel olarak kendine daha iyi bakar, sağlıklı beslenir, düzenli uyur. Bu da cilt sağlığına olumlu yansır.
- Sevilen insan daha sosyal ve aktif olmaya meyillidir. Hareket cilt sağlığını olumlu etkiler.
Ancak tabii ki bu etki kişiden kişiye göre değişir. Bazıları için çok belirgin olmayabilir. Ayrıca tek etken sevgi değildir, genetik, beslenme, yaşam tarzı gibi birçok faktör cilt sağlığını etkiler. Ama genel olarak sevginin insana iyi geldiği ve bunun cilde de olumlu yansıyabileceği söylenebilir.
duygusal iyilik halinin fiziksel sağlık ve görünüm üzerinde olumlu etkileri olabileceği düşünülmektedir. Stres, endişe ve duygusal sıkıntılar cildi ve genel sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Örneğin, stres nedeniyle ciltte akne, sivilce ve döküntüler gibi cilt problemleri ortaya çıkabilir. Ayrıca, uykusuzluk ve yetersiz dinlenme de ciltte matlık, koyu halkalar ve yorgunluk belirtileri göstermesine neden olabilir. Diğer yandan, sevgi ve mutluluk hormonları olarak bilinen endorfinlerin salgılanması, stresi azaltabilir ve kişinin duygusal ve fiziksel iyilik halini artırabilir. Mutlu ve sağlıklı bir zihin-set, vücuttaki hormonal dengenin ve bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Kadınların sevildiğini hissetmesi, özgüvenlerini artırabilir, daha olumlu bir bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olabilir ve yaşam kalitelerini iyileştirebilir. Bu da kendilerine daha iyi bakmalarına ve özdeğerlerini yükseltmelerine yardımcı olabilir. Dolayısıyla, daha mutlu ve sevgi dolu bir hayat sürdüren kadınların, kendilerine daha fazla zaman ayırarak cilt bakımına daha çok önem verdikleri ve cildin daha iyi bir durumda olmasını sağlayabileceği düşünülmektedir.
çok haklısın
Teşekkürler
Cevap
15Cevap
Kedi yavrusu gibi ilgi ve sefkate ihtiyaç duyduğumuz doğrudur. Bu yüzden sevildikce güzelleşiyoruz. Evet doğru.
sevginin kattığı elbet bir çok şey vardır
ama bunların güzellik veya cilt ile alakası yok
kadın kendine bakmaz ise
en kötü hale de dönüşebilir
Sadece kadın için değil erkek için de geçerli. Stres azalıp gençlik hormonu salgılandığı için daha sağlıklı oluyorsun
O kadın sevilirse değil *ikilirse güzelleşir olucak. Kız arkadaşlarımdan biliyorum. Tecrübeyle sabit.
Bir kadının cildi genetik olarak kötüyse en güzel markaların bakım ürünlerini de getirsen nafile sevgide neymiş bırakın bu safsataları 😅
Çok doğru cildi sitres yorgunluk bozuyor erkek sevdiği zaman kadın sitres olmaz yorgunluğunu da alırsa daha da güzelleşir
Sevilmeyi bilmiyorum ama sinir stresin az olduğu düzenli bir hayatınız olursa gerçekten düzeliyor.
Stresin olmadığı hayatta tabi ki cilt de güzelleşir. İnanırım.
Kadınlar zaten kendine eğer bakmak isterse bunun bahanesi olmaz her türlü güzelleşir bu kişinin kendi alakalı bir durum bence sadece sevilmek değil
Doğru, mutku hissedince kendine bakar veya kendiliğinden sevginin iyileştirdiği için o huzurla iyi hşsseder
Demek benim ondan son zamanlarda cildim vasat.
Bunu öğrendiğim iyi oldu.
Bence alakası yok. İlişki içerisinde olan kişi kendine daha çok bakıyor. Ondan olsa gerek.
doğru aslında. sevilisi olan daha çok bakım yapıyor
sevdiğine güzel gözükmek için bakım yaptığı için olabilir
Tamamen genetik, beslenme şekli, stres seviyesi vs ile alakalı.
İşte mutlu insanın stres seviyesi düşüktür. O yüzden evet, etkiliyor.
Bilmem sevilseydik öğrenirdik doğrumu yanlış mı
Doğru bence lisede beni çok seven sevgilim vardı cildim bebek gibiydi çok mutluydum sonra hayatıma biri girdi hayatımı mahvetti hala cildim düzelmiyor
Mutluluk ve sık gülümseme sadece kadına değil her iki cinsiyete de iyi gelir
Ay ben bir ara sevildiğimi sanmıştım. O dönemde de cildim çok kötüydü. Sevgisinin sahte olduğunu bundan anlamalıydım.
Doğrudan olmasa da dolaylı olarak evet bence bu mümkün.
BENCE DOĞRU EKSİK OLAN ERKEKDE SEVİLİR POPÜLER OLURSA YAŞLANMAZ.
Kadına değer veren bir erkek kadını öperse tabii ki cildi güzelleşir
🙂✌️
valla bu gerçekten doğru, uzun süreli bir ilişkim olduğunda ve sevildigimi hissettiğimde yüzümün parladığını söylüyordu herkes
Ben bu lafı çok doğru buluyorum ve kendimde de farkettim
Ayn öyle
Sevilirse dediğin seks hayatı iyi olursa güzelleşir tabi
Ne alaka bende öyle bir şey olmadı
Dogru ben sevilince bebek oluyodum
Cokkk kere
ben de diyorum cildim niye kötü. d
Olabilir belki cildi parlar falan mutluluktan 😂
Sevilmedim için bilmiyorum
Doğruluk payı var
Mutluluk her cilde iyi gelir
Sevgi evet insana güzel avantajlar sağlar
Yok ve o karşında ki güzel gelir ondandır
Güzelleşmekten çok güzelleştirir.
internet yalanlarından bir tanesi daha yersen...
Evet okudum bende onu gerçek bence.
evet güzellesir. cünkü bakım yapmak zorunda
Doğru
Sevilmekten kasıt birinin seni sevmesi de değil kendini sevmen değerinin farkında olman bile etkiliyor💖
Doğrudur
Yo degil
Doğrudur
bence hayır.
Dogru gibi😄
Doğrudur mantıklı
hayır
Doğru
Doğru bence
Değil
Kesinlikle doğru
Değişirrrr