Vücudumun her yerinde sivilce çıkıyor, ne yapmam gerek?

Vücudumun her yerinde sivilce çıkıyor. Başta yüzümde başladı. Ağrılı oluyorlar genellikle. Alın bölgemde ilk çıktığında dokunmadım iz kalır diye fakat sonrasında baktım ki patlatmadığımda koyu iz kalıyor. Bir süre sonra patlatmaya başladım. Ertesi sabah yüzümün başka yerinde çıkıyor. Yüz temizliğine çok dikkat ederim. Elimden geldiğince doğru sırayla ve kaliteli ürünler kullanıyorum. Yüzümün alın burun ve çene kısmı yağlı. Karma cilt türüne sahibim. Sabah akşam yüzümü yıkar, akşam da gerekli serumları kullanıyorum. Sabah ve akşam olmak üzere yüzümü nemlendirip güneş kremi sürüyorum. Ama sivilce olayı sadece yüzümle sınırlı kalmadı. Belimde de hep sivilce çıkıyor bu belimde çıkma durumu bayadır var sanırım. Neredeyse tüm vücudumda çıkıyor kısacası. Ve hakikaten ağrılı oluyorlar. 20 yaşındayım, su neredeyse hiç tüketmiyorum. Acaba bundan mı kaynaklı bilmiyorum. Ya da yediğim bir şeylerden ötürü mü. Cidden artık yoruldum. Geçmiyor ne yaparsam yapayım. Dermatologa gitmeyi düşünüyorum tabii ama yine de buradan da fikir almak istedim. Belki aynı dertten muzdarip kişiler vardır. Bir de İstanbul da hangi dermatologu veya hastaneyi tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Vücudumun her yerinde sivilce çıkıyor, ne yapmam gerek?