Vücudumun her yerinde sivilce çıkıyor. Başta yüzümde başladı. Ağrılı oluyorlar genellikle. Alın bölgemde ilk çıktığında dokunmadım iz kalır diye fakat sonrasında baktım ki patlatmadığımda koyu iz kalıyor. Bir süre sonra patlatmaya başladım. Ertesi sabah yüzümün başka yerinde çıkıyor. Yüz temizliğine çok dikkat ederim. Elimden geldiğince doğru sırayla ve kaliteli ürünler kullanıyorum. Yüzümün alın burun ve çene kısmı yağlı. Karma cilt türüne sahibim. Sabah akşam yüzümü yıkar, akşam da gerekli serumları kullanıyorum. Sabah ve akşam olmak üzere yüzümü nemlendirip güneş kremi sürüyorum. Ama sivilce olayı sadece yüzümle sınırlı kalmadı. Belimde de hep sivilce çıkıyor bu belimde çıkma durumu bayadır var sanırım. Neredeyse tüm vücudumda çıkıyor kısacası. Ve hakikaten ağrılı oluyorlar. 20 yaşındayım, su neredeyse hiç tüketmiyorum. Acaba bundan mı kaynaklı bilmiyorum. Ya da yediğim bir şeylerden ötürü mü. Cidden artık yoruldum. Geçmiyor ne yaparsam yapayım. Dermatologa gitmeyi düşünüyorum tabii ama yine de buradan da fikir almak istedim. Belki aynı dertten muzdarip kişiler vardır. Bir de İstanbul da hangi dermatologu veya hastaneyi tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
1 ay boyunca günde 2.5-3 litre su iç kararlılıkla, sonra tekrar bak bakalım aynı seviye mi diye.
Bu sanırım benim için dünyanın en zor şey. Su içemiyorum ama tabii dikkat edeceğim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 😊
Cevremde birkac kisi ayni dertten muzdaripti ve sudocrem kullanip faydasinu gördüklerini söylemişlerdi
Kullandım. İlk kullandığımda hafifletir gibi oldu ama daha sonrasında işe yaramadı maalesef.
Hormonlarınla ilgili olabilir hormon bozuklugun varsa
Izotretinoin kullanman gerekiyor.
O ne tam olarak?
Vücutta az bulunan retinoid, vitamin A ile ilgili bir kimyasal bileşen.
Karaciğerin aşırı yağ üretiyor, izotretinoin ise vücudun yağ musluğunu keserek karaciğerin sebum üretme dengesini sağlıyor.
Peki ne yapmam gerekiyor bunun için. Bir öneriniz var mı?
Dermatoloji doktoruna gidip kan tahlili yaptırtabilirsin, kan tahliline göre retinoid kullanıp kullanmayacağına doktor karar verir.
Buarada sabun, krem veya herhangi bir losyon ile sivilceler geçmez.
Yağ oranını aza indirirsem veyahut gerekli asit ihtiyacıma göre serum kullanırsam aktif sivilceyi kurutmasına sebep olmaz mı? Çünkü alnımı öyle biraz hafiflettim tam buna sevindim derkende burun ucum ve yanlarım sorun çıkardı. Küçük küçük sivilcelendi ve ağrıyor maalesef. Tavsiyeleriniz için teşekkürler, muhakkak doktora gideceğim.
Yağ oranını manuel olarak indiremezsiniz maalesef.
Bahsettiğim ilacın etkeni karaciğerdir ve karaciğere baskı uygulayarak vücudun yağ üretimini azaltarak dengelemeyi amaçlar.
Kullandığınız süre boyunca dudaklarda kuruma, göz kuruması, burun içi kuruması ve burundan kan gelmesi gibi yan etkileri olabilir.
Ilacı sadece dermatoloji doktoru reçetesi ile alabilirsiniz ve her ay kan tahlili vermeniz gerekiyor, bir değer var o değere göre devam edip etmeyeceğinize karar veriliyor.
Ilaç kullanacağım diye korkmanıza gerek yok buarada, organ nakli olan hastaların tamamı bağışıklık sistemi baskılayıcı ilaç kullanıyor ömür boyu yan etkilerine rağmen.
Anlattıklarınızdan sonra inanın ki korkum ilaç kullanmak değil, düzenli olarak her ay kan vermek oldu. İğne ile pek uyuşamıyoruz. Hayatımda da sadece bir kez kan aldırdım seneler evvel. Şimdi bu sözlerinizden sonra kan tahlili meselesinden ötürü sivilcelerimle mutlu yarınlara koşabilirim bence. 😂 yine de teşekkürler bilgileriniz için.
Imex kullandıysanız ve işe yaramadıysa maalesef tek çözümü izotretinoin, yani kozmetik merhem sabun v. b. boşa para dökmedin diye söylemek istedim.
Imex kullanmadım. Şu ana kadar yüzüme hiç ilaç tarzı veyahut ağır bir krem sürmedim.
Beslenme dikkat et
Sabah kahvaltı yapabilen biri değilim. Kahve içiyorum filtre. Saat 1 gibi yemek yiyorum iş yerimde. Eve geçtiğimde de çay yanına kurabiye belki.