Cilt tipimi nasıl anlarım?
Cildim hakkında tek bildiğim, Esmer olmam ve biri vursa bile iz kalmıyor kalsa bile kısa sürede geçiyor.
Cilt tipimi nasıl anlarım?
Cildim hakkında tek bildiğim, Esmer olmam ve biri vursa bile iz kalmıyor kalsa bile kısa sürede geçiyor.
Vurma ile anlamazsın.
Yüzünü yıka tamamen temizle. 15 dk bişey sürme. Sonra bak ne oluyor.
Tüm yüzün parlıyorsa: yağlısın
Sadece burun ve alnın yağlanıyorsa: karma cilt
Eğer tam aksine gergin ve kuru duruyorsa: kurusun
her şey normalse: normal
Bazen nemsiz ciltte fazlalıkla parlayabilir. Yani cildini "kesin yağlı bu" diye kurutursan daha fazla yağlanmaya neden olabilirsin.
Hiçbir rutinin yoksa nemlendirici, yüz yıkama ürünü ve güneş kremi ile olaya başlayabilirsin. Ürünlere tepkine göre de cilt tipini öğrenebilirsin
Birkaç kez deneyip yanıldıktan sonra kendi cilt tipini daha iyi anlarsın.
Örnek olarak benim cildim normale yakın karma ve nem kaybetmeye meyilli
Sabah mesela ilk uyandığında yüzünğ yıkamadan yüzüne bak. Eğer alın, burun, burun kenarların ve çenen parlıyosa karma tüm yüzün parıldıyorsa yağlı hiç parıldama yoksa hatta gerginse pullanmalar da varsa kurudur. Ama yine de dermatologdan destek alsan iyi olur. Ya da eczanelerde ücretsiz cilt analizleri yapılır o şekilde de öğrenebilirsin.
Vurma kızarma ile anlamazsın ki T bölgesine bak bakalım yağlı bir hissi var mı veya sivilce var mı ve yüzünün diğer kalan yerleri nasıl kuru ve yağlı cilt daha rahat anlaşılır zaten
Genel olarak nemli bir hissiyat var.
Peki yüzünde sivilce en çok nerede çıkıyor mesela veya siyah nokta
Siyah noktalar hep burnumun tam üzerinde çıkıyor, Yazını okuyunca yeni öğrendim ve gördüm :D
Sivilceler ise.
- Anlımda, Kaşlarımın tam üstünde.
- Sol yanakta az var.
- Sağ yanakta. (Sola göre daha çok var)
- Çenemde var (Sağ tarafında daha çok var)
- Burnumda var bu çok komik duruyor , Noel babanın ren geyiklerininki gibi :D
Fitness ile ilgilendiğim için supplement kullanıyorum, Önerilen dozda ama bunlar ile alakası olduğunu sanmıyorum, Asker olmak istediğim için yüzümün temiz gözükmesini istiyorum.
- Kreatin
- BCAA
- AOL
Ahahaahahah güzel bir benzetme bence cildin karma çünkü tam olarak t bölgesinde sivilceler ve siyah noktaların var benim gibi yani umarım doğru bir tahmin yapıyorumdur ama ürün önerisine geçecek olursam La Roche Posay ürünleri var yıkama jeli ve bir yüz kremi sivilceler için onu kullandım cildim bebek gibi oldu birde bak çok ciddiyim her gün güneş kremi sür hiçbir şey kalmaz
E> İlgilendiğin için teşekkür ederim <3 , Ama kimyasal ürünleri kullanmak istemiyorum, Doğal olucak ürün tavsiyen ve ya yapımını bildiğin bir şey var mı?
Rica ederim maalesef doğal şeyler kullanmıyorum 🖤🌷
Bu olmadı bak neyse ben bulup anlatırım sana.
Cevap
2Cevap
Elini suratına sürt hafif ıslaklık hisediyosan yağlıdır kuruysa kurdur cildin
Nemli gibi
Kolay yağli mi kuru mu cildin
Kuru peçete ile yüzünü sil hafif nem varsa peçetede yağlisin
Yoksa kurusundur
Cipt tipinden anlamak istediğin bu ise tabi
Esmer olmakla şanslısın. Benimki beyaz ve hassas, hafif şiddetli dokunuşta hemen kızarır
Cilt uzmanına görünerek
Üstte biri cevabı vermiş zaten. Benimki karma :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?