Her gün yapmaya ne kadar gerek var tartışılır bence çünkü bu tarz şeyler haftada 2 kez yapılırsa yine de güzel sonuçlar alınabilir o yüzden kendinize bir plan dahilinde bakım yaparsanız bir zararını görmezsiniz sadece yüz yıkama jeli kullanmak zaten yeterli bir bakım değildir. Onu destekleyen başka şeylerde kullanılmalı o yüzden her gün yapılması sakıncalı olabilir.
Kimyasal kullanmayı doğru bulmuyorum, spor yaptığımda yüzümdeki gözenekler açılır, banyo yaparım. Ardından limon sürer, soğuk su ile yıkarım. Bazen su buharında beklerim, bunlar yeterli.
İçerisinde yüksek oranda makyaj çözücü kimyasal maddeleri bulunduran bu ürünler, cildin pH dengesini bozmadıkları gibi daha fazla sivilceye de sebep olabilirler. Aslında bu durum yüz temizleme jelleri genellikle günlük bakıma uygun bir şekilde hazırlandığı için yüzün aşınmasına ya da hassaslaşmasına neden olmaz. Bu yüzden günlük rutin içerisinde tercih edilebilir. Bunun sebebi cilt kuruluğunu önlemek amacıyla bu ürünlerde fazla miktarda nemlendirici ve yağ bulunmasıdır. Cilt temizliğinin, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapılması gerekiyor. 💜
Eşek sütü sabunu diyorum başka bir şeye gerek yok. Hele ki o yıkama jelleri aşırı kimyasal içeriyor bana göre çok gereksiz. Yıkandıktan sonra bile sanki tam durulanmamış hissiyatı bırakıyor.