Merhabalar 22 yasindayim su yasima kadar yuzumde hep tek tuk sivilce cikmisti ve 3 gune giderdi ben sıkardim sivilceyi giderdi ama bu 1 aydir yuzumde surekli sivilce cikiyor ve gitmiyor asiri ozguvenimi dusuruyor ve yanagimda cikiyor anlamadim sıkmam evet yanlis ama bilmiyorum neden boyledir bu aralar streste oldugum bi durum var ondan mi dicem bilemedim var mı tavsiyesi olan cunku artik gercekten inanilmaz kotu hal almaya basliyor her gecen gun birtane daha cikiyor sali doktora gidicem ama genede tavsiyesi ya da nedenini bilen varmidir ya da basina gelen cunku bi anda sivilce basti valla ozguvenim 0 :(
Yağlı yemişsin ayrıca çekirdek gibi gıdalar sivilce yapar. Son zamanlarda stres altında kaldıysan sivilce olur. Yağlı gıdalardan uzak dur, abur cubur tüketiyorsan tüketme ve son olarak rahatlamak için bol bol ıhlamur iç iyi gelecektir.
evet sıkıma bu ara baharatlı gıdalar acıdan uzak dur. mavi anomen yağı ben kullandım iyi geldi bana. nickimde onu koydum faydasını gördüm. hem kurutuyor hemde kullandıkça izleri kaybediyor
Fazla sinir stres kan dolaşımını hızlandırır ve fazla kan aslında vücuda iyi gelmez yani fazla hızlı olan bir dolaşım sivilce patlayabilir ya da fazla şekerli yiyecekler yiyosan özellikle çikolata inanılmaz sivilce yapar fazla yağlı yiyecekler sivilce fazlasıyla tetikler ve özellikle sen onlar çıktıktan sonra bir de onları patlatıyorsan hatta bir de oynuyorsan yara yapıyorsan daha kötü olur. #reda
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklisin evet ama fazla seker kullanmadim ki ya yani sence cildiye mi gitmeliyim dermatolog mu
Yüzde çıkan sivilcelerin genel olarak sebebi stres, yenilen bir şeyin dokunması veya ergenlik ile alakalıdır. Cildin aşırı yağlı olabilir ve sürekli yediğin yemekler, patlak veriyor olabilir vücutta. Bir kan değerlerini vs. ölçtür derim. Eğer ki sırt bölgesinde de varsa, karaciğer ile alakalı olabilir bu kez de. Belirli doğal sabunlar ve yağlar var bunun için ki ben hala kullanırım cilt sağlığı için.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yuzum kuru aslinda ama bu aralar o da yagli sirtimda yok sadece yuzumde ve yillardir popomda var neyin dokundugunu nerden bilcem bilmiyorum eczaci verdi bikac krem onu kullaniyorum 3 gun oldu ama salı mutlaka cildiye gitmem lazim kan degerimi olcturup hangi sonuca gore hareket ettirmeliyim
Kan değerlerin mühim olan. Popodaki sivilceler havasızlıktan olur genelde, bir de kıyafet seçimlerinden. Tabii karaciğerin de etki ettiği durumlar var elbette veya yenilen yemeklerin.
Sivilce problemim var diyebilirsin, cildiye doktoruna da git öncelikle. Büyük ihtimal direkt olarak sana ilaç tedavisi önerecek ama öncelikle karaciğer gibi detayların incelenmesi gerek.
ben 21 22 yaşındayken bundan çok daha fazlası vardı kafaya takardım sürekli bi krem sabun filan araştırırdım doktora filan da gitmiştim işe yaramaz krem verdi zaten işe yaramayacağı belliydi düzelmemişti. Sonra aman çıkarsa çıksın uğraşmayacağım moduna girdikten sonra tek bir sivilcem bile kalmadı xd ne zaman ki artık salacaksın uğraşmayacaksın o zaman kendiliğinden geçecek
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklisin ya ama bende hic cikmazdi ya ondan bi delirdim
Sivilce stres odaklı daha çok çıkıyor ama yediğin ictigin şeylerden oturude ciğerde yağlanma yapıp dışa bu şekilde vurabiliyor. Ayrıca kullanıldığın fondöten krem vs tarihi geçmiş ise ciltte ters tepki vermiş olabilir önce iyice düşün altında yatan sebebi bulamaya çalış ona göre tedavi şeklini bulur uygularsin ani kilo alıp verme olaylarında da sivilcelenme çok sık rastlanan bir durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynı sorundan muzdaribim. Yuzumde hic bir sekilde sivilce cikmazdi. Bi donem cok stres yaptim akabinde sivilceler cikti ayni sizinkiler gibi. Sonrasinda da izi kaldi. Bi kac kez cildiyeye gittim ama ilaclar fayda etmedi. Bu ara yine gorunecegim etkili bi ilac istemek icin. Sizde bi gorunun derim daha fazla coğalmadan.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ilac aldim eczadan ama 3 gun oldu daha kullanali asiri kotu hissediyorum gidicem tekrar cildiyeye kucuk kucuk bide tam sivilce gibi de degil acaba alerjik bisimi
Kafaya bir sey takiyo musun? Maske sivilce de yapar. . Abur cubur cok tuketiyo musun? Cip vs.. Makyaj malzemelerin temiz mi? Her aksam yikiyo musun yuzunu. Calisiyosan biyerlere tokunup istemeden yuzuke dokunuyosundur. Tozlu alanda bulunduysa o da yapar. Yastik kilifin duzenli degistiriyo musun?
merhaba yüzün yağlı olabilir bakımına dikkat et fazla artış olursa dermatologa kesın danış. ben ilaç kullandım baya yan etkisi vardı ama senın o kadar cok yok gibi.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya gercekte cok yani fotoda cok degilde sali cildiye gidicen ne ilaci kullandin