Merhaba ben 7 ay boyunca rouctane tedavisi gördüm ardından Doktorum ilaç tedavisini bitirip soyucu krem verdi kullandım fakat cildime etkisi olmadı şu an da görselde göründüğü gibi lekelerim hala mevcut ve hafta da 2-3 kez aktif sivilcelerim de devam ediyor Bunlar için ne önerirsiniz?
Merhaba. Günlü bakım kremi olup hemde ciltt var olan sivilce, leke, akne kuruluk, yanık gibi bir çok soruna iyi gelen madelebin lavanta özlerine sahp olan bitkisel bakım kremini kullanmanızı tavsiye ederim.
Cilt lekeleri hemen her insanın başına gelen üzücü bir durumdur. Ama herşeyin çaresi olduğu gibi lekelerinde çaresi vardır. Yapılacak küçük işlemler sayesinde bu lekelere veda edebiliriz. Sivilce lekeleri için uygulanması gereken birkaç yöntem vardır gadası. Bunların başında sene boyunca 30 koruma faktörü içeren güneş kremi yer alır. Güneş kremi cilt lekelerinin önüne geçer. Daha sonra haftalık kimyasal peeling yapabilirsin. Kimyasal peeling lekelerin gitmesine ekstra katkı sunar. Yalnız içerisinde AHA içermesine dikkat etmelisin. Ayrıca C ve B3 vitaminleri lekeler için oldukça iyidir. Eğer ki para sorunun yoksa gadası Dermapen yaptırabilirsin. Biraz pahalı olabilir. Ama lekeler, akne skarları için birebir olduğunu diyebilirim.
Bu lekeler uzun süre kalıyor ne yazık ki. Doğal yağlardan faydalan; cildin rengini eski haline getiren. Ben normalde de kullanıyorum; çam, lavanta, susam, ısırgan otu ve portakal, bu yağları karıştır birer çay kaşığı. Evde olduğun sürece sür, kurumaya başladığında direkt olarak tekrarla. Buz tedavisi de yap ara ara, kızarıklığı alıyor.
Cildiniz tedaviye cevap vermemiş. Çok ağır bir ilaç fakat her insanda işe yaramayabiliyor maalesef. Sanırım farklı çözümler aramanız gerekecek. Lazer tedavisi uygun bir seçim olabilir.