Sivilce tedavisi olanlar nasıl başladınız?

Ben ergenliğe girdiğimden beri sadece çenemde sivilce çıkıyor ama bu sivilceler abartmıyorum gerçekten büyük ağrılı şiş ve iltihaplı hatta bazen o kadar şişiyor ki şişlikten dolayı alt dudağım yukark kalkıyor biraz iyileşmeside uzun sürüyor biri bitiyor 2 3 gün sonra öbürü çıkıyordu son 3 4 aydır tatlı yemeyi bıraktım çok yiyodum deneme amaçlı acaba o yüzden mi diye evet çok farketti normalde 5 çıkıyosa şimdi 2 çıkıyo gibi oldu ama yine de haka çıkıyo lise 1deyken bir kere doktora gitmiştim roaccutane yazıyım dmeişti bende o zamanlar bu ilaç çok kötü anılıyordu korkup hayır dedim bana antibiyotikle acnemix diye krem yazdı ilacı kullanmadım kremde bi işe yaramadı zaten şimdi randevu aldım zar zor buldum ayın 25inde şu an yüzümde pek sivilce yok en son 4 5 gün önce 2 tane çıkmıştı geçti sayılır doktora gittiğimde sivilcem olur mu bilmiyorum doktora anlatsam anlar ama değil mi tamamen kurtulmak istiyorum artık acnetrent roaccutane gibi ilaçlar yazarsa kullanıcam bu ilaçları neye göre veriyolar tedavi olanlar nasıl başladınız
Sivilce tedavisi olanlar nasıl başladınız?