Cerrahi maske kullanımı cildinde ne gibi sorunlara sebep oldu? Pandemi dönemi cildimize de zarar verdi. Uzun süreli kullanımlarda bu tarz sıkıntılar oluşması normal. O yüzden maskeyi sık sık değiştirmek gerekiyor. Senin cildin bu dönemde ne gibi sorunlarla karşılaştı?
Cerrahi maske kullanımı cildinde ne gibi sorunlara sebep oldu?
Fazla evden çıkmadığım için fazla kullandığım söylenemez, bazen şehir merkezine gidince 3 saatte bir değiştiriyorum ama yine bir tür havasızlık yaşanıyor, tedbir olarak eve gelince bol sabunlu su ile yıkayıp nemlendirici krem kullanarak çare üretiyoruz
Şu an'a kadar herhangi bir sorun göslemlemedim. Gün içinde yüzümü sürekli yıkarım. Ayrıca günde 6-7 kez maske değiştiririm. Bu sebeple bakteri vs oluşumunu engellerim.
Yalnız bir şey var ki, ne kadar doğru düşünüyorum, araştırmak gerekir. Normal oksijen alamadığımız için yakında büyük bir kitle kalp rahatsızlığı yaşayabilir. Maske nedeniyle alınan oksijen yeterli olmuyor ve kan'da ki oksijen değerleri düşüyor. Bu da kalp büyümesi ve diğer rahatsızlıklara sebep olabilir diye düşünüyorum.. Akciğer'den hiç bahsetmiyorum..
Bilhassa dudak çevresinde olmak üzere çene ve maskenin kapattığı alan içinde normal oluşumdan daha fazla sivilce oluşumu gözlemledim. Pandemi öncesinde bu kadar sık yaşamamıştım.
Uzun süre maske kullanmak zorunda kalmadım, günümün çoğunu evimde geçiriyorum. Bu yüzden cildimde herhangi bir soruna neden olmadı. Umarım şu maskeleri çöpe atarız artık