Bazı kesimler sabundan yana olurken, bazı kesimler yüz temizleme jelinin daha iyi olduğunu dile getiriyor. Sizin bu konuda ki fikriniz nedir? Yağlı cilt için sabun mu, temizleme jeli mi kullanmak gerekir? #gadasından sevgilerle 🤗
Yağlı cilt için sabun mu, temizleme jeli mi kullanmak gerekir?
Aslında fark etmiyor. Yağlı ciltler için sabunlar da temzileme jelleri de mevcut zaten fakat kolaya kaçmak isteyenler temizleme jeli kullanıyor. Ben de temizleme jellerini tercih ederim. Sabun kullandığım zamanlarda da bir farkı yoktu. Fakat içeriği de önemli temizleyicilerin.
Alep sabunu diyorlar denedim cildimi geriyor sonuçta sabun. Soğuk işlem sabunu, cildi nemlendiren ve sebum üretimini düzenleyen gliserin ve yağlar içerdiğinden daha iyi bir alternatiftir. El yapımı sabun yağlı ciltler için idealdir.
Yağlı cilt için bence en uygun olanı su bazlı nemlendirici krem. Ya da peeling yapmak. Yağlı cilde sık sık peeling yaparsan eğer cildindeki yağı ve kiri tamamen temizlemiş olursun oldukça etkili ve faydası baya var. Peeling yapmak o yüzden yağlı cilt için bir tık daha etkili ve yararlı diye düşünüyorum.
Cildim yağlı bu yüzden temizleme jeli kullanıyorum sabun kullanınca kızarıklık oluyor ya da küçük pütürler oluşuyor bu yüzden temizleme jelini tercih ediyorum
Sabun sürekli kullanimda cildin ph dengesini bozuyor cildi çok kurutuyor haftada 1 2 kez eşek sütlü sabunlar kullanılabilir. Jel kullaniyorsan jeli doğrudan cildine uygulama mutlaka köpürt öyle kullan.
Makyaj yapılmasa bile cilt gün içinde kire, toza, terlemeye maruz kalıyo o sebeple mutlaka bir temizleme ürünü diyorum hafif yapıda bir ürün kullanabilirsiniz örneğin saf zeytinyağlı sabun ben makyajımı çıkardıktan sonra cildimi bununla temizliyorum
Her cilt tipi , cilt tipine uygun temizleme jeli kullanmalı , sabun kullanmak cildi bozuyor , sivilce ve kuruluk yapıyor , cildi asla kuru bırakmamk gerek , nemlendirmek gerek.
Cilt için ideal olan ph değeri 5.5 'tir. Sabunların genelde 9 oluyor. Sabun cildi kurutup dengesini bozar. Başta kurutup daha sonra daha fazla yağ üretimine neden olur. Sabundan uzak durun.
Sıvı sabunların ana maddesi yağdır ama kuru sabunların cildi kuruttuğunu biliyorum ve temizleme jeli hiç kullanmadım yani sabun kullanacaksanız katı sabun kullanın derim
Kesinlikle temizleme jeli kullanılması gerekiyor. Makyaj yapmasak bile gün içerisinde cildimiz toza ve tere maruz kalıyor dolayısıyla gün sonunda cildimizi yağlı ciltler için uygun bir temizleyiciyle temizlememiz gerekiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğal sabun ve parabensiz temizleme jelleri. Cildim yağlı ve Kükürt sabunu kullanıyorum, memnunum. Diadermine'nin jelini kullanıyorum o da cok güzel.
En İyi Cevap