Biz kadınlar sivilce/akne için cildimize ürünler kullanırken, erkekler sadece yüzünü yıkıyor ve işleri bitiyor. Erkeklerin cilt sağlığı, neden kadınların cilt sağlığından daha güzel?
Erkekler cildine bakım yapmadığı halde, kadınların cildinden daha sorunsuz nasıl olabiliyor?
Erkeklerin rutini bellidir; el yüz yıkama, traş, duş ve traş kolonyası ;) hangi kadın bu kadar az şeyle tatmin olur? Yüzünüze sürdüğünüz o kadar kimyasal makyaj malzemesi ne işe yarıyor sanıyorsunuz? Kadın temiz olup bakım yapması gerektiğini zamanla karıştırdı. Makyaj yapan kızlar belli bir süre sonra cilt bakımı sonra detokx ve daha sonra cilt gerdirme operasyonlarına başladı. Kozmetik dünyası zaten böyle olmasını istediği için makyaj malzemelerini ona göre üretti ve ona göre sonrası için ürünler operasyonda kullanılacak malzemeler pazarlıyor. Uzun lafın kısası önce boya cila satıp cildinin sağlığını bozar sonra o kişiyi kendine gebe bırakıp sürekli sömürür. Oyun içinde oyun var. Akıllı erlekler bu oyuna gelmez, safları Allah korur diğerleri ise traş, temizlik ve diğer işleri yüzünden sağlıksız cilt ürünleri kullanmaya vakit bulamaz. Bu yüzden erkeklerin cildi daha iyidir.
Bu çok yüzeysel bir bakış olur. Bunda hormonlar, genetik, cilt yapısı, yüze sürülen kimyasallar gibi birçok faktör bulunmakta. Mesela benim yüzümde toplasan 10 tane sivilce ya çıkmıştır ya da çıkmamıştır. Ergenlikte bile çıkmadı. Bunun en büyük nedeni genetik. Ailemde de hiç sivilce yoktur. Ayrıca makyaj da kullanmam. Sadece nadiren ruj sürerim bu kadar. Maske de kullanmıyorum. Bu benim cildimin yapısıyla alakalı tamamen. Benim cildim kurudur mesela. Nemlendirmezsem egzama olmuş gibi kaşınır. Ayrıca ben çok erkek gördüm sivilcedir, siyah noktadır vs. Bir de kadınların regl zamanı da hormonlarla alakalı sivilce çıkabiliyor. Biraz kadın ve erkek vücudu farkı işte. Bunun için evde doğal ürünlerle maske yapmak, olabildiğince doğal makyaj malzemeleri kullanmak (ama eminim ki çok pahalıdır, belki günümüz kozmetiği oluşmadan yıllar önceki insanların kullandığı taktikler işe yarayabilir. Bazı kadınlar kara dut falan sürerlermiş dudağına). Sağlıklı ve düzenli de beslenmeli. Maalesef regl zamanı çoğumuz kendimizi tutamıyoruz bu da bir etken. Ne kadar sağlıklı beslenirseniz cildiniz o kadar sağlıklı olur. Mesela Nutella yemeyin de kendinize sağlıklı bir aperatif yapın. Stres her insanda olan hayvansal bir içgüdüdür ve maalesef sadece kontrol altına almayı öğrenebiliriz. Daha birçok şey sayabilirim. En başta değim gibi maskedir, makyajıdır ya uzak durmalı ya da doğal çözümler bulmalısınız. Sonrasında yemek düzenini oturtmalısınız. Ama genetiğe bir şey diyemem.
Bence erkeklerin bizden daha sağlıklı bir cilde sahip olmasının sebebi kendileri dışında herkesi sıkıntıya sokmaları. Sıkıntıya girmiyorlar ciltleri de o yüzden pürüzsüz. Bizi de sıkıntıdan sıkıntıya döküyorlar her bir gün bir baska sivilce bir baska cilt sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Tabi isin şakası bu. Erkeklerin genelde ciltleri kadınlara göre daha kalın olduğu için örneğin güneşte veya soğukta bizim gibi güneş kremi veya nemlendirici kullanmıyorlar ve cilt bu gibi koşullara uyum sağlayıp bağışıklık kazanıyor. Bizimki gibi hassas kalmıyor. Yani öyle düşünüyorum bilimsel bir açıklaması elbet vardır.
Bunun sorumlusu ''sebum'' denen maddedir. Süreki salgılanır ve kendince teni tamir etmeye ve onarmaya; güzelleştirmeye çalışır.
Siz kadınlar bakım adı altında, türlü türlü kimyasallarla ve makyajlarla bu sebum maddesini bozar ve bloke edersiniz. Cildiniz mahvolur. Mahvolunca, düzelteyim diye daha fazla kimyasal satın alıp kapitalizmin kurbanı olursunuz..
Aslında bu bir tezgahtır, ama farkında olmazsınız.
Bir kalıp defne sabunu ile müthiş bir cilde sahip olmanızı istemezler, yoksa sizden para kazanamazlar..
Güzelleşmek makyaj yapmicaksin 13 yaşında yüzünü fondotendi ivirdi zivirdi 25 yaşına kadar normal cildin bozulması makyaj yapan kız dan uzak dururum hep makyaj yapmasanız gerçekten çok güzel yüzünüz olacak sadece tonik kullanın yatmadan önce cildi temizlemek için.
Cevap aslında soruda. Ciltlerine bakım yapmıyorlar da ondan. Bu konuda konuşmak istiyorum gerçekten, insanlarda bilgilensin. Ben cildimi düzenli olarak temizlediğim ve bunu bir süre kestiğim zaman gözeneklerimin öncesinden daha çok büyük olduğunu görmüştüm. Yani temizlendikçe temizlenmek istiyorlar eğer temizlemezsen daha büyük gözeneklerle başbaşa kalıyorsun. Yaklaşık 7 aydır yüzüme sabundan başka bir şey sürmüyorum bir kere de dayanamayıp maske yapmıştım çünkü kızlar bilir maske bir terapi yöntemidir Jdlsşjsls ve gözeneklerim acayip küçüldü. Ve 2 3 günde bir yağlanan cildim olmadı artık. Çünkü yüzümü sabuna da alıştırmıyorum.
Maalesef kullanılan ürünler cilde yarar sağlamak yerine daha kötü hale getiriyor. Bir dönem bir kaç sivilce çıktığı için cilt temizleme jelleri falan denedim. Çok para döktüm hatta. Özel nemlendiriciler falan... ama sonuçta cildim berbat hale geldi ve sivilceler azalmak yerine arttı. Tüm aldığım ürünleri çöpe attım ve bir kaç ay içerisinde cildim düzeldi. Yani ne kadar az kimyasal o kadar güzel cilt.
Erkeklerin üst derileri kadınlara nazaran daha kalın ve dayanıklıdır. Kadınların ise tam tersi. Ayrıca kadınların göz çevreleri ve dudakları da erkeklerinkine nazaran daha koyudur. Bu yüzden erkeklerin cildi daha kusursuzmuş gibi geliyor. Halbuki sadece ton eşitliği var.
Kadınlar ne bulsalar yüzlerine sürüyorlar. Pek çok kimyasal ürünü yüzlerinde taşıyorlar. Erkekler ise yüzlerine sadece sabun ve traş köpüğü sürüyorlar. Bu belirleyici bir faktör olabilir ama genelleme yapmak yine de doğru olmaz. bizlerinde cildi kusursuz değil.
Çünkü yüzlerine on farklı maddeyi bırak bir tane ürün bile sürmüyorlar. Su zaten yeterli bence tabii makyajı yap yap yap sonra vazgeç sadece su kullan.. e hanii bir şey olmuyoor diyemezsin. Yok stres yok başka bir şey değil bence insan değil mi ki onlar stres yapmasın. Vurun ama öldürmeyin.
Bununla ilgili bir keresinde yazı okumuştum. Kadınların ciltleri erkeklerin ciltlerine göre daha yağlı olduğu için ve erkeklerin kozmetik ürünleri kullanmayıp kadınlarınsa genç yaşlarda bu ürünleri kullanması ve daha ihtiyaçları yokken cilt bakım ürünlerini kullanması diye sebeplerinin olduğu belirtilmişti.
Pampa sorun şu, sen akne temizleyici aliyorsun akneyi temizliyor yan etki olarak sivilce yapiyor, sonra sivilce ilaci aliyorsun yan etki olarak kırışıklık yapiyor, kirisiklik icin aldigin baska birsey derken adamlar surekli sana mal satiyor, biz yikayip geciyoruz hucreler kendini yeniliyor akne sivilce gecip gidiyor
Çünkü kadınlar yüzüne çok yükleniyor onca kimyasal sürüp makyaj yapıyor sonra o makyajı temizlemek için başka kimyasal kullanıyor. Cilt bakımı yapicam diye başka başka kimyasallar kullanılıyor. Yüz olduğundan erken çöküyor nice ünlüler var yaşı ancak 40 larin başında ama 60 larda gibi. Yüzünüzü Kendi haline bırakın cilt asıl dıştan değil içten beslenir en fazla cilt temizliği yapılır doğal malzemelerle o da haftada bir yeterlidir
Biz fazla deneme yapıyoruz ve bu uğurda cilde yarayan yaramayan ne varsa maalesef tatbik ettikten sonra anlıyoruz. Bu tecrübelerde bize “yazı tahtası mı burası birader” nidaları eşliğinde isyan eden cilt olarak geri dönüyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çünkü ciltlerini kendi hallerine bırakıyorlar Ama kadınlar sacma sapan maskeler kremlerle kendilerini tatmin etmek için sürdükleri şeylerle ciltleri yipratiyorlar Ben sadece sabah yüzümu yüz yıkama kopuguyle yıkayıp nemlendiriyorum ve cildime yetiyor cildim kimyasala pek maruz kalmıyor
Erkeklerin mi cildi çok güzel 😂 hem de bakım yapan kadınlardan. Bu kızlarımız aşırı iyimserler ya. Suratlarının yarısından çoğunu zaten sakalla kapatıyorlar. Hiç de ciltleri iyi falan göz çevreleri kötü rengi soluk kara. Aşırı nadirdir bebek gibi cildi olan erkek ki kendi yüz hatları da bebek gibidir öyle olanın zaten.
Aslında tamamen yapısal farklılıklardan kaynaklı. Çoğu erkek o evreleri hormonların nirvana yaptığı ergenlik döneminde geçirir ve atlatır. Yüzleri kalın olduğu için daha az etkilenirler yağ, kir, şu, bu vs.
Daha güzel olsun diye kullandığınız ürünlerin yan etkileri olabiliyor onu iyileştirmek için bu sefer başka ürün kullanıyorsunuz ve sürekli bir döngü haline giriyor bu durum. Ayrıca makyajda yıpratıyor yüzü
Burda bile yüce Allah'ın ibretlik yaradılış eseri var. İnsan vücudu kendi kendini yeniliyor bunun için üretilen kozmetik ürünlerin sonucu aha da süslü pakizelerde görülüyor.
Biz cildimize yaradığını düşündüğümüz herşeyi sürüyoruz yok şu nemlendirsin yok şu sivilceleri kurutsun derken bir bakıyorum yüzüm mayın tarlasına dönmüş makyajda bir yan etki tabi cildi hassas olan tüm kadınlar bu durumdan müzdarip zaten.
cunku sizin gibi yuzumuzu filan boya ficisina sokmus gibi boya badana yapmiyoruz. bakim demek temizlik banyo el yuz yikamak demek. heryeri boyali birinin temiz degil aksine pis oldugunu dusunuyorum ben. e pislik oluncada cildiniz cokuyor
Sanırm peygamberimizin bir sözü vardı. Erkekler için sakallarını kesmemelerini, sakalın cilt için sağlıklı olduğunu söylemiş. Yapılan araştırmalar da bunu kanıtlamış. Muhtemelen bu yüzden
Galiba fazla bakım yaptıkları için😂 ben genelde sadece yıkarım suyla ama 5 tane temizle zımbırtısıyla yıkayan arkadaşımın yüzünden leke, sivilce eksik olmaz makyaj da yapmıyorum belki ondandır
Çoğu konuda erkekler şanslı. Erkeklerin boyu genelde lise çağlarında bilaski bir uzuyor maşallah sonra kilo fazlalığı falan varsa bile o boy kiloyu gideriyor. Ama kızlarda öyle mi? Uzasalar da erkekler gibi uzamoyorlar. Bu yüzden genelde kısa boylu kadınlar hep kilo problemi çekerler. Bide erkeklerin yüzünde zaten kıl. oldugu için yani skala bıyık purissuz görünmek gibi bir dertleri yok.
Cunku kadinlarin kullandigi her makyaj malzemesi kimyasal iceriklerle dolu bu da cildi zamanla bozuyor ayrica sakal cildi herdem nemli tutar erkeklerin bi de boyle bi avantaji var
Stres yapmıyorlar bireyleri ve daha güzel dengeli besleniyorlar biz Herşeyin kalori hesabı yapıyoruz ve bu bizim kafamıza takılan sıkıntı yapan bir şey daha
Çünkü makyaj yapmıyoruz doğalız Düşününki bir arabaya boyamak için sürekli majun çekelim sürekli mejun çekelim belli bir süre sonra neolur majun çatlar boya tutmaz boyarsın boya çatlar patlar işte kadınlard sürüyo boyayı sürüyo boyayı sonra neden böyle oldu oluyor Bu arada okadar boya varsa vurukta vardır arabada😉 Bilmem anlatabildmmi
Biz doğalız da ondan, şampuan ve hacı şakir sabundan başka bişey kullanmam ara sırada sakal yağı sadece, makyaj ve kimyasallar sizin cildinizi mahvediyo.
Haydi bu soruyu sordun neyse de, koyduğun twitter örneği erkeklere çamur atıyormuşsun gibi bir his uyandırdı... Gerçi sitedeki kadınların çoğu erkek düşmanı zaten.
Onlar makyaj yapmıyor e doğal olarak ciltleri bozulmuyor kadınlar her adet dönemi öncesi ciltleri yağlanır ve sivilceler çıkar zamanla cilt altında biriken yağ ve sivikce kalıntıları gözenekleri tıkar ve genişlemesine sebeb olur
Birde erkeğin güzel görüneceğim diye bir gayesi yok o yüzden kozmetik ürünlerine ihtiyaç duymuyor bu yüzden cildin yaşlanması geçiliyor kadın eziyet ediyor kendine
Alakası yok siz kadınlar yüzünüze güzel görünecez diye herşeyi sürüyorsunuz ondan sonra çabuk kırışıp buruşuyorsunuz. Erkek zaten makyaj yapamıyor Bazı şeylerle itham edilmemek için :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
He valla o yüzden 6 senedir dermatitle uğraşıyorum.