Cilt lekeleri için birkaç husustan bahsetmek istiyorum gadası.
Cilt lekeleri için en etkili vitaminler C vitamini ve B3 vitamini'dir gadası.
Cildin asitlere alışık değilse düşük oranda C vitamini içeren ürünlerle başlaman iyi olur gadası. Eğer cildin asitlere alışıksa %10 ve %15 oranlarında kullanabilirsin.
Bunun yanı sıra B3 vitamini de cilt tonunu dengelemeye yardımcı olacaktır.
Haftada 2-3 kez kimyasal peeling yaparak da lekelerinin görünümünün hafiflemesini sağlayabilirsin gadası. Hatta lekeler yeniyse büyük oranda kurtulabilirsin. Kimyasal peeling olarak AHA içermesine özen göstermelisin.
Ayrıca tüm sene boyunca güneş kremi kullanmayı ihmal etmemelisin. Güneş kremi cildinde leke oluşumunun büyük ölçüde önüne geçecektir. Yazın en az 30 koruma faktörü içeren bir güneş koruyucu kullanman gerekiyor.
Evet maalesef var, bir dönem bunun için tedavi görüyordum ama iki ay devam ettim sıkıldım bıraktım tedaviyi o dönem aslında yüzüme bir can gelmişti şimdi yeniden başlamayı düşünüyorum.
- Hayır, cildimde sivilce, güneş, yanık lekesi vb. ya da kararma gibi bir leke yok.
- Çok derin yanık lekeleri dışında, diğer cilt lekelerinden tamamıyla kurtulmanın yolu var. Cilt lekesinin ne olduğuna ve derinliğine göre çözüm için izlenecek yol da değişiyor ama yüzeysel lekeler için ND yağ lazer sistemleri başarılı sonuç veriyor, özellikle "q - switch"
- Ev tipi yöntemlerle çok yeni, cildin en dış katmanındaki lekelerden kurtulunabilirse de bu yöntemlerin yetersiz kaldığı cilt lekeleri için cilt doktoruna görünmek en kesin çözüm Cilt bakım uygulaması yapan bir estetik, plastik ve rekonstrüktif cerraha da görünülebilir.