🎈Cildimde sivilce çıkmıyor diyebilirim. Sanırım bu çok yoğun makyaj yapmamak ve düzenli beslenmemden de kaynaklı olabilir. Nedenini çok fazla araştırmadım ama, cildim konusunda iyi yolda olduğum kesin diyebilirim. Böyle çok nadir çıkar oda çene bölgemde, anca bir tanedir. Birkaç güne de kalmadan geçiyor..
Alındaki sivilceler yanlış beslenme, yanlış uyku düzeni ve sindirim sistemi sorunlarından kaynaklanıyor.
Çenedeki sivilcelerin en önemli sebebi hormonlar. Genellikle regl döneminde çıkıyor. Stres de büyük oranda tetikliyor.
Saç çizgisindeki sivilcelerin ise sebebi çok açık. Kullandığımız saç ve makyaj ürünlerini iyi temizlememek. Ya da saçımıza yoğun bakım uygulamamiz sonucu da olusabiliyor.
Yüzümde çok nadir sivilce çıkar beş altı ayda bir yanı o da bir tane pek dert edinmem onu da genelde burnumun kenarında çıkıyor bir de acıyor sksksjsowkskzskslsks
Regl dönemine yaklaşınca çenemde çıkar ve pandemi sürecinden dolayı yanaklarımda çıkmıştı şu an ilaç kullanıyorum sadece izleri kaldı onlar da geçerse çok mutlu olucam 🌸
@Goodstar doktorumun benim cildime uygun gördüğü jel be hap kullandım faydası oldu 5. Haftama falan giriyorum sanırım izler kaldı ama onların da geçmesini umut ediyorum ne de olsa krem birmedi :))
@minikkuzu12 kremin adını söylemem doğru değil. Kiminin yüzüne iyi gelirken senin yüzüne zarar verebilir ayrıca nasıl kullanıldığını bilmiyorsun bu yüzden büyük zarar alabilirsin bu ilaçtan. Doktoruna danışman için adını söylüyorum “ clinoper” adı ama dediğim için doktora mutlaka sor yoksa cildine zarar verirsin çok üzülürsün.
Ergenlgimde bir tane bile sivilce çıkarmayan ben 24 yasimda yüzüm sivilceden kurtulmuyor değişik bi cilt yapım var burnum disinda kuru bir cildim var ama hangi nemlendiriciyi kullansam sivilce cikiyo ve izi kalıyor ne yapmam lazım 😊
Cilt lekeleri için en etkili vitaminler C vitamini ve B3 vitamini'dir gadası.
Cildin asitlere alışık değilse düşük oranda C vitamini içeren ürünlerle başlaman iyi olur gadası. Eğer cildin asitlere alışıksa %10 ve %15 oranlarında kullanabilirsin.
Bunun yanı sıra B3 vitamini de cilt tonunu dengelemeye yardımcı olacaktır.
Haftada 2-3 kez kimyasal peeling yaparak da lekelerinin görünümünün hafiflemesini sağlayabilirsin gadası. Hatta lekeler yeniyse büyük oranda kurtulabilirsin. Kimyasal peeling olarak AHA içermesine özen göstermelisin.
Ayrıca tüm sene boyunca güneş kremi kullanmayı ihmal etmemelisin. Güneş kremi cildinde leke oluşumunun büyük ölçüde önüne geçecektir. Yazın en az 30 koruma faktörü içeren bir güneş koruyucu kullanman gerekiyor.
Roaccutane tedavisi olmama rağmen arada yanak civarı çıkıyo çok stresliydim ondan belki defolsun gitsinler artık istemiyorum hayatımda bu zıkkımları jsjsjs
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim geçen ay tam orada çıktı ne kötü oldu var ya dadasi. Tuvaletimi yapamadim