Retinol saf bir maddedir baska bileşenlerin içiresine koyularak dermokozmetik urun elde edilir. Cilt yenilenmesinde ve onarılmasında etkilidir lakin 30lu yaslardan sonrasında kullanılması önerilir. cildin en üst katmanında etkili olduğundan kırışıklıklara iyi gelmektedir. kuru cilt tipleri için pek uygun olmasada gerekli nemlendiricilerle istenilen sonuç elde edilir.
Kullandigim acnelyse kremin icinde bulunan retinal a vitamini turevi daha agresif bir icerigi cilt soyma leke gireme ince kirisiklar uzerinde etkisi var retinol daha az etkilisi genellikle yaslanma karsiti iceriklerde goruyorum ama kafaniza gore kullanilacak icerikler degiller bence benim yag butonlarim oldugu icin kullaniyorum receteli bir krem...22 yasinda bir insan buyuk sorunlari yoksa kullanmamali bence
- İçerisinde A vitamini yok, kendi bir tür A vitamini.
- Doğru uygulamayla cilde verilirse evet, işe yarar.
- Beslenme düzenim ve yaşıma uygun cilt bakım ürünlerinden bazıları yardımıyla cildim için gereken retinol desteğini sağlamış oluyorum, diye düşünüyorum ama saf serum olarak ya da lazerle, enjeksiyonla retinol desteği 30 yaş üstü için uygun olur.
40 yaşından sonra kullanılabilir , gunes görmeyen insanlarda A vitamini desteğidir. Aynı desteği havuçtan da alabilirsin ama yuzune surerek falan değil, direk yiyerek