Selamlar 💞
Benceme hoşgeldiniz. İlk kez yazdığım bu konu etiketinde eğitimini aldığım bilgileri ve deneyimlerimi aktarmak istiyorum.😊
Başlıktanda gördüğünüz üzere tüm ciltlerde uygulanabilecek bir bitkisel temizleyici hazırlamak istiyorum. Yani yağlı, karma, kuru cildiniz olması fark etmeksizin bencemden yararlanabilirsiniz. Eğer alerjik bir durumunuz olmasından endişe ederseniz hazırlayacağımız karışımı görünmeyen, dirsek bölgenize uygulayarak cildinizin uygunluğunu ölçebilirsiniz. Ancak genel anlamda tüm cilt tiplerinde olumlu etki bırakan bir temizleyici olduğunu düşünmekteyim.🕺

Gerekli Malzemeler :
- 10 Gram lavanta
- 5 Damla limon
- 20 ml gliserin
- 20 ml içme Suyu
Hazırlanışı :
1. 20 Ml Su Kaynatılır
Bütün işlemlerden önce bitkisel temizleyicimizi hazırlamak için 20 ml suyun kaynatılmış olması gerekmektedir.

2. 10 Gram Lavanta Suyun İçine İlave Edilir
Kaynamış olan suyu asıl işlem yapacağınız büyük bir kaba alınız. Ardından öçtüğünüz 10 gram lavantayı suyun içine ilave ediniz. Bekleme süresi, 10 veya 15 dakikadır. Bu süre zarfında karışımımız soğur ve demlenir.

3.Soğuyan Lavanta Demi Cam Bir Kavanoza Aktarılır
Demlenmiş ve soğumuş olan lavantalı suyu, içindeki lavanta tozundan arındırmaya çalışarak farklı bir kaba almanız gerekmektedir.

4.20 Ml Gliserin ve 5 Damla Limon İlave Edilir
Cam kavanozunuz da bulunan lavantalı suyunuza, ölçülmüş 20 ml gliserin ve 5 damla limon ilave ediniz. Gliserin cildinizi taze tutmada, nemlendirmede ve güzellik sağlamada önem arz etmektedir. Ardından karışımı iyice karıştırınız.

5.Cilde Bir İki Dakika Yedirilir ve Su ile Ciltten Arındırılır
Son olarak elde ettiğiniz karışımı 2 dakika boyunca cildinize masaj yaparak, oval şekilde cildinize sürünüz. Cildinizin gözler dahil her bölgesine sürebilirsiniz. Sabah saatlerinde kullanılması önerilmektedir.

Sonucunda cildinizde rahatlama hissi, tazelik ve nemlenme görülecektir. Bir bencemin daha sonuna geldik. Hiçbir makyaj yapılması ile bağdaşmayan yalnızca cildinizi temiz tutmak için uygulayabileceğiniz bir karışım hazırlamak istedim. Umarım bu bencede de fayda sağlayabilmiştirim.
Hoşçakalın 🎈
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Eline emeğine sağlık teşekkür ederiz. 💐
Yalnız içinde mermeri bile aşındıran asitli limon olduğundan ve lavanta da biraz keskin olduğundan kuru ve hassas ciltler 2 dakikadan fazla bekletmesin.
Bu kişiler genel olarak ciltlerini sızlatan yakan ürünü hemen yıkasın ve doğal nemlendirici yağlar ile nemlendirsin.
Sıcak su ile yıkamasınlar ama. Çünkü sıcak su yağ çözücüdür, cildin kendi kendine asıl faydalı olan yağını giderip iyice kurutur.
Rica ederim. 😊
Bunu denemiştim, çünkü lavanta aşkı 💜 Gerçekten faydalı bir karışım. Tavsiye ederim. Emeğine sağlık 🌺
Deneyeceğim bunları teşekkürler 😘
Rica ederim. ❤✨
Yararlı bir paylaşım olmuş
Emeğinize sağlık🙏🏻
Teşekkürler
emeğine saglık .